Ugens App: Fantastical 2

by Mahmoud E.M. 5

Hvis du har fulgt med på det seneste så ved du at det i dag er tid til Ugens App!

Ugens App, er den app der blev valgt af jer, i den sidste Ugens App forslag. Vi anmelder så app’en og giver dig et overblik over fordele, ulemper og funktioner som app’en tilbyder. App’en vil få en iPhoneCafe.dk karakter, som kan bruges til at sammenligne forskellige apps.

Hver uge kommer der et nyt tema som app’en skal passe ind i. Den sidste uges tema var: Kalender apps

Ud fra jeres forslag har vi valgt at anmelde app’en:

Fantastical 2

Indledning:

Kalenderen er noget af det vigtigste i en iPhone. Desværre synes mange at den kalender Apple har lavet som standard, er grim, dårlig, mangelfuld og irriterende at bruge. Jeg syntes personligt at den er ret god på iPad, men på iPhone så kunne den godt trænge til en opdatering.

Men som det ser ud nu så, går der nok noget tid før der kommer en sådan opdatering. Indtil det sker må man klare sig med 3. parts apps, som kan anskaffes ret billigt. Vi har fået forslået Fantastical, som skulle være bedre end standard kalenderen på alle punkter.

Læs med og find ud af om Fantastical 2 er de 19 kroner værd!

Design/Opsætning:

Når du åbner Fantastical op for første gang bliver du spurgt om Fantastical må bruge din kalender, dine kontakter og påmindelser. De hurtige har regnet ud at det betyder at Fantastical synkronisere med Apples standard apps, det er bare FLOT!

App´en kørte smooth på min iPad Air som kan sammenlignes med iPhone 5S, på min iPhone 4 var der dog lidt lag hist og pist, men ikke det store. Designet er flot og du kan vælge mellem enten lyst eller mørkt tema.

Fantastical-2-011213

App’en i praksis:

Når du har givet Fantastical adgang til at synkronisere kalendere, kontakter og påmindelser kommer du til en kort intro, der viser dig hvordan du bruger Fantastical. Derefter kommer du frem til forsiden af Fantastical hvor du på den øvre del af skærmen kan se en månedsvisning. Månedsvisning er en mangelvare i den originale kalender, da apples løsning simpelthen er hæslig at se på.

Månedsvisningen fungere således at du ser en typiskkalender med alle månedens dage, og under hver enkelt dag er der små prikker der markere hvor mange begivenheder du har den pågældende dag. Trykker du på en dag, vil der under kalenderen komme en liste frem med detaljerede oplysninger om dine begivenheder på den pågældende dag. I det hele taget et flot stykke arbejde.

Når du skal til at tilføje en begivenhed kommer vi til det mest imponerende i Fantastical. For du kan ved at skrive en sætning som f.eks “Spise ude on friday 6 december 20:00” få tilføjet en begivenhed, der bliver gemt til påmindelse, kl. 20:00 Fredag den 6. December. Det er intet mindre end en FANTASTISK funktion. Desværre skal du kunne skrive datoen på engelsk, og huske at skrive “on” istedet for “på”.

En lille men nyttig funktion er at du selv kan definere hvornår en begivenhed skal gentages, således at du kan vælge at en begivenhed f.eks. skal blive gentaget hver 3. dag, hvor du i standard kalenderen kun kan vælge mellem faste tidsrum som f.eks. hver dag eller hver uge.

Til sidst så viser kalenderen ugenumre, en efterspurgt funktion i den originale kalender.

Alternativer: 

Den originale kalender er selvfølgelig et alternativ, men jeg må sige at på iPhone så slår Fantastical den originale kalender på alle punkter. Bruger du en iPad samtidig vil du uden problemer kunne bruge standard kalenderen på iPad og Fantastical på iPhone, for de vil nemlig synkronisere sammen, som normalt.

Konklusion:

Fantastical er helt klart pengene værd, og jeg vil give mine varmeste anbefalinger til dem der ikke kan lide den originale kalender. Desværre så er Fantastical kun til iPhone og hvis du leder efter en kalender til iPad vil jeg kunne anbefale Calendars 5, som kan prøves i en gratis version.

Plusser:

 • Simpelt og flot design
 • Mange indstillings muligheder
 • Synkronisering med den originale kalender

 

Minusser:

 • Ingen iPad-version

 

iPhonecafe.dk karakter:

iPhoneCafedk-karakter-6-6

Link til App Store

 

Comments (5)

 1. Var rigtig ærgerlig over Apples egen kalender så den skulle prøves. Og indtil videre er jeg bestemt ikke skuffet! Skulle lige bruge 5 min på at opsætte den osv, men synes den fungerer super 🙂

 2. Min fortrukne kalender app, har altid været Week Cal http://www.weekcal.com , som har været byttet ud med fantastical 2 de sidste 3 uger, pga. en længe ventet week cal ios 7 update, som var lidt skuffende.

  Min pt. favorit er Fantastical 2, som er rigtig lækker, og nem at bruge.

 3. Jeg har de seneste par år kun brugt month calender og kan klart anbefale den

 4. Fin og dybdegående anmeldelse, hvor man kan se at app’en er blevet brugt..
  Godt klaret Mahmoud

 5. Mange Tak!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>