Udviklere har adgang til alle dine billeder!

by admin 2

Som så mange andre software systemer, så er Apples iOS ikke 100% sikkert. Man finder konstant nye huller som slækker på sikkerheden, men Apples software-team lapper naturligvis disse huller gennem iOS opdateringer.

Men derfor bliver man naturligvis en smule bekymret når udviklerne af applikationer rent faktisk har adgang til samtlige billeder, hvilket i praksis vil sige at alle de billeder du har liggende i dine mapper, kan udviklerne downloade via deres applikation!

Fejlen ligger i den indbygget Lokalitetstjeneste, som mange applikationer benytter. Det kræver at du giver en accept, hvilket de fleste iPhone brugere som regel gør uden at skænke sikkerheden en tanke. Når en iPhone bruger vælger at acceptere denne Lokalitetstjeneste, så kan udvikleren hente alle de tilgængelige billeder, komplet med GPS metadata til en ekstern server uden at advare brugeren!

Inden du fjerner hele dit fotobibliotek fra din iPhone, så er det dog uvis om nogle applikationer i App Store rent faktisk udnytter dette sikkerhedshul. En ting er at det er muligt, men spørgsmålet er om en udvikler kunne finde på at stjæle billeder fra brugernes iPhone!

Det der er mest tankevækkende er, at dette sikkerhedshul er skabt helt tilbage hvor Apple frigav iOS 4.0 den 21. juni 2010! Altså har hullet eksisteret i mere end halvandet år.

Jeg er ret overbevist om at Apple retter denne fejl i den kommende iOS 5.1, som er lige på trapperne!

 

 

Comments (2)

  1. Hehe 🙂 godt så

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>