Tips! Stop dobbeltarkiv af musik/video med iTunes

by admin 0

Hvis du undrer dig over at din computer begynder at få mindre og mindre ledig harddiskplads, så kan iTunes meget vel være en af synderne!

Apple har indstillet iTunes til automatisk at arkivere nye sange og videoer i et mediebibliotek på harddisken, som de færreste computerbrugere kommer forbi. Denne mappe ligger under følgende sti:

  • Mac: Finder\Musik\iTunes\iTunes Media\Music
  • Windows: Stifinder\Brugere\brugernavn\Musik\iTunes\Music

Det foregår på den måde, at når du tilføjer en ny sang, et album, eller en video, så kopier iTunes filen fra den oprindelig placering over i en mediamappe. Forklaringen er hovedsaglig den, at hvis man opbevarer musikbiblioteket på en ekstern harddisk som backup, og kun ønsker at tilføje noget af musikken til iTunes, så bliver iTunes nødsaget til at kopiere filerne til en lokal placering på computeren.

Der er bare det “men”, fordi hvis man nu har et musikbibliotek liggende lokalt på harddisken i en mappe der hedder f.eks hedder “Musik”, så virker det ulogisk at iTunes skal optage mere plads, ved at kopier sangene eller de videoer man tilføjer i iTunes!?

 

iTunes-10.1.2-screen

 

Hvis du ikke ønsker at iTunes automatisk skal arkivere filerne 2 steder på din harddisk, så kan det nemt deaktiveres under Indstillinger i iTunes. Åbn iTunes -> Indstillinger -> Avanceret -> og fjern fluebenet i “Kopier arkiver til mappen iTunes Media, når de føjes til biblioteket“.

iTunes-avanceret-060513

Husk at sikre dig at du har alt musik og videoer tilgængelig andensteds end iTunes Media – inden du begynder at slette biblioteket på denne placering! Du er også nødsaget til at tilføje alt musik og videoer igen i iTunes, fordi den nuværende liste henviser til de ovennævnte stier på computeren.

(Husk: at det er på eget ansvar når du sletter musik på harddisken, da købt musik i iTunes Store ikke kan hentes ned igen gennem iTunes!!)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>