SUGU – socialt netværks-spil baseret på symboler

by admin 3

SUGU er et spil som netop landet i App Store, og som på kort tid blevet blandt de mest populære gratis brætspil til iPhone. SUGU er et socialt netværks-spil baseret på leg med symboler. Det er inspireret af kendte brætspil som Qwirkle og Scrabble, men tilbyder et nyt frisk spildesign, som er rettet imod en global og forbundet verden.

SUGU er blevet udviklet for at understøtte en spil-økologi på tværs af sprog, alder og kultur, som udvikleren mener er et vigtigt bidrag i vores globaliseret verden. Navnet “SUGU” er inspireret af det japanske ord tsugu, og som betyder at “danne mønstre”.

Det er netop målet med spillet at lave flest mulige point med de brikker som man har til rådighed. Det taktiske element består i at lægge brikkerne i en formation, som vil give flest point ved også at udnytte de dynamiske felter. Spilleren som først bruger alle sine brikker slutter spillet. Den spiller som har flest point vinder spillet.

 

SUGU - SUGU

 

Spil funktioner:

 • Sjovt taktisk spil med symboler
 • Forbind via Facebook og spil med vennerne
 • Spil på tværs af sprog, kultur og alder
 • Chat med vennerne mens du spiller
 • Gratis og reklame-frit!

Udviklingen af SUGU er sket på basis af en frivillig indsats fra projektdeltagerne, og der er en ingen investorer involveret i projektet. Samtidig er SUGU baseret på en forretningsmodel med et klart etisk standpunkt, som gør, at udvikleren fravælger reklamer. Dette valg er dels truffet pga en irritation over de mange applikationer som benytter sig af disse trivielle kneb. Men de mener især det er vigtigt at vælge fra som indtægtskilde, da spillet også henvender sig til børn og unge.

I første fase er SUGU derfor et gratis produkt, og målet er at nå ud til at så mange brugere som muligt. På længere sigt håber udvikleren at interessen vil kunne danne grundlag for, at de kan skabe forbedringer og nye funktioner, men det bliver stadig en reklame-fri oplevelse.

 

Screenshot

 

 

 

Comments (3)

 1. Ligner til forveksling MINDFEUD intet nyt der undtaget reklame frit i gratis versionen

 2. Kanon fed side :- ) Glæder mig til at læse flere indlæg.

 3. Hej alle – SUGU her! 🙂

  Det er fuldstændigt rigtigt, at SUGU også er baseret på brætspilskonceptet Qwirkle – ligesom Mindfeud er. Det er ikke Mindfeud der har opfundet det spilkoncept. Det er Qwirkle.

  Vi – tre gode venner – har været i gang med at udvikle SUGU siden nytåret, og ærgrede os da også da vi så Mindfeud udkom før os med en Qwirkle-fortolkning – men det har ikke afskræmt os fra at fortsætte, og nu endeligt udkomme.

  Med det af vejen, så er der nogle grundlæggende forskelle imellem de to. Nogle regel-detaljer omkring hvordan spil slutter, placeringen af de dynamiske felter, en noget mere simpel og enkelt grafisk brugerflade for blot at nævne nogle få ting vi synes vi har gjort en hel del bedre.

  Vi håber I har lyst til at prøve vores 100% gratis og 100% reklamefri fortolkning af Qwirkle til et mobilt medie.

  Vh. Kristian, Jonas og Søren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>