Speedtest.net – tjek EDGE, 3G eller Wi-Fi forbindelse

by admin 3

Find ud af hvor meget fart der på download og upload på din iPhone. På den måde kan du hurtigt se om den lever op til “standarden” for EDGE, 3G eller Wi-Fi forbindelse.

Det skal dog lige siges, at fordi Apple skriver at iPhone 4 kan download med op til 7.2Mbit og uploade med 5.8Mbit, så er det ikke sikkert at du opnår den høje hastighed med det udstyr du bruger, eller det sted du befinder dig.


Jeg vil kun kort komme ind på hvad applikationen gør – for den gør ikke så meget ud over at måle nogle hastigheder, og gemme disse til senere brug.


Sådan måler du dine hastigheder

1. Hent applikationen “Speedtest.net i App Store (link nederst på siden)
2. Åben applikationen og tryk på OK, for at bruge din placering..
3. Klik på “Begin Test”
4. Du kan også prøve at lave testen igen ved at klikke på “Test Again”


Nu kan du se et resultat for Download og Upload uanset om du bruger EDGE, 3G eller Wi-Fi. Da jeg testet min iPhone 4 over Wi-Fi, lige ved siden af min trådløse Linksys router, blev resultatet: 4.6Mbit Download og 0.8Mbit Upload…det er ret ok. (Jeg har en opkopling med 20Mbit download og 1Mbit upload)

Under “Settings” kan du skifte servere hvis du vil afprøve nogle andre, vælge om du vil se resultaterne i kbps (kilobytes pr. sekund), mbps (megabyte pr. sekund, kb/s (kilobit pr. sekund). Du kan se oplysninger om din IP-adresse og den eksterne IP-adresse der bliver brugt til testen.

Under “Results” ser du en liste over alle de tests du har udført, og dem kan du hurtig eksporter som CSV til en E-mail adresse…smart!


Resultater – og hvad så?

Som tidligere nævnt skal du ikke lade dig skræmme, hvis din forbindelse ikke er absolut topspeed – den skal blot være acceptabel under rimelige forhold! Rimelige forhold er tæt ved en trådløs router (Wi-Fi), i større byer og ikke på Mount Everest (EDGE og 3G signal)!


Wi-Fi signal

 • iPhone 4 –  maksimalt 7.2Mbit download (bør ligge omkring 3-5Mbit eller højere tæt på en router)
 • iPhone 3GS – maksimalt 7.2Mbit download (bør ligge omkring 3-5Mbit eller højere tæt på en router)
 • iPhone 3G – maksimalt 1.8 Mbit download (bør ligge omkring 1Mbit tæt på en router)

3G signal

 • iPhone 4 – maksimalt 7.2Mbit (bør ligge omkring 3-5Mbit med FULD signal)
 • iPhone 3GS – maksimalt 7.2Mbit (bør ligge omkring 2-3Mbit med FULD signal)
 • iPhone 3G – maksimalt 1.8Mbit (bør ligge omkring 1Mbit med FULD signal)

EDGE signal

Det er lidt svære at sætte tal på EDGE forbindelser, men omkring 0.3 – 0.5Mbit bør du kunne opnå med FULD signal på din iPhone 4, 3GS eller 3.


ScreenshotDirekte link til applikationen i AppStore

Comments (3)

 1. Jeg synes det er interessant, at iPhone 3G har en maksimal download båndbredde over WiFi på ca. 1,8 Mbps: Når jeg tester mit set-up (iPhone 3G – WiFi – 20Mbps/20Mbps i-net), når jeg ca. 5,5 Mbps?
  Hvor har du din information fra?

 2. Hej Per,

  Står din “download” hastighed til 5.5 Mbps? 🙂

  Jeg kan maksimalt presse 7.4 Mbps ud af min iPhone 4, med en 20/2 Mbit forbindelse.

 3. Ja, det var det jeg mente. Men jeg har lige gentaget testen: download 7,65 Mbps
  upload 9,89 Mbps
  I-net: 100 Mbps-ethernet begrænset til 20/20Mbps over WiFi (G)
  Jeg klager ikke – undrer mig bare over at “hosten” (i dette tilfælde min iPhone tilsyneladende bestemmer båndbredden) – jeg får nemlig væsentligt mere på min pc; så jeg undrede mig over hvor du har dine max. 1,8 fra?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>