Siri på dansk, iTunes Match og Passbook?

by admin 3

Der er nogle kloge hoveder der påstår at hvis man blot klager tilstrækkeligt nok, så sker der også noget…på et eller andet tidpunkt. Men sådan er det ikke lige med Apples kundeservice-politik, eller hvad man nu skal kalde den.

Siri Assistenten er på mange måder en genial ide, og hun kan hjælpe brugeren med at finde lokaliteter, søge på internettet, sende en besked, booke et bord på en restaurant, eller f.eks tilføje aftaler i kalenderen. Problemet er bare for de fleste danske iPhone- og iPad brugere, at det slet ikke hænger sammen at skulle tale engelsk til Siri for at få udført en kommando.

Jeg tror de fleste sagtens kan gebærde sig i udlandet med engelsk på en forståelig måde så alle kan følge med, men prøv at tale engelsk til Siri…jeg vil næsten garantere dig at hun misforstår mange af dine spørgsmål og kommandoer. Hvad er så idéen med denne smarte assistent, hvis hun ofte misforstår de engelske ord og sætninger? Jeg er efterhånden af den overbevisning, at vi “aldrig” kommer til at se en opdatering fra Apple med Siri på dansk!

 

 

Kigger man på Apples webside der beskriver mulighederne med Siri, og læser det med småt helt nede i bunden, så står der følgende:

Siri is available in Beta only on iPhone 4S, iPhone 5, iPad with Retina display, iPad mini, and iPod touch (5th generation) and requires Internet access. Siri may not be available in all languages or in all areas, and features may vary by area. Cellular data charges may apply.

Det der fanger min opmærksomhed er at Siri åbenbart kun er i beta!? Jovist bliver hun klogere dag for dag når man taler til hende, men noget kunne tyde på at Apple langt fra er færdige med at udvikle konceptet. Men for at gentage mig selv, så tror jeg vi danskere kan “skyde en hvid pil efter” et dansk sprog til Siri. Hvis man kigger på større verdenssprog som engelsk, fransk, spansk, tysk, kinesisk, så er Danmark lige pludselig et ret lille land med få indbyggere.

 

Hvor bliver iTunes Match af?

Jeg får også en del henvendelser fra personer som ønsker at vide mere om iTunes Match, og hvornår vi kan forvente at se det dukke op i iTunes. Det er desværre lidt i samme boldgade som med Siri, for Danmark er et lille land som ikke kommer frem øverst på listen når Apple ruller sådanne tjenester ud. En anden forklaring skal unægtelig også findes KODA og i pladebranchen her i Danmark, som ønsker klare linier før Apple får lov til at frigive iTunes Match. KODA er en non-profit medlemsforening. Deres opgave er at sørge for, at dem, der har skabt musikken, får betaling, når deres musik spilles offentligt.

 

 

Hvis du ikke helt ved hvad iTunes Match er, så kan du læse mere på Apples webside, men du får lige den korte version her:

iTunes undersøger hvilke sange i din samling der er tilgængelige i iTunes Store. Enhver musik der matcher det iTunes finder, bliver automatisk tilføjet til iCloud. Da der er mere end 20 millioner sange i iTunes Store, så er det meste af din musik formentlig allerede i iCloud. Alt det du skal uploade er, hvad iTunes ikke kan matche. Hvilket er meget hurtigere end at starte fra bunden.

Når din musik er i iCloud, så kan du streame og gemme den på enhver af dine iOS enheder. Endnu bedre, al den musik som iTunes matcher afspiller fra iCloud med en 256 Kbps AAC DRM-fri kvalitet, også selvom din oprindelige kopi var af lavere kvalitet.

(iTunes Match kommer til at koste €24.99 årligt – ca. 185 danske kroner. Så snart det bliver tilgængelig her i Danmark, så skriver jeg et indlæg herom!)

 

Passbook virker som en god idé..

Men åbner man applikationen og vælger at blive henvist til App Store…hvor man p.t finder hele 9 applikationer der understøtter Passbook, så bliver man nok slemt skuffet! Konceptet er som sådan ret genialt, at man kan købe billet til biografen, toget, flyet, koncerten osv, og så få selve billetten ind på iPhone til opbevaring i Passbook.

Som et eksempel på hvor smart Passbook er hvis man har købt en flybillet, og er i besiddelse af et boardingpas, så påminder Passbook dig om hvis der sker ændringer med din gate efter du har checket ind til dit fly, og Passbook gør dig endda opmærksom på at sikre, at du ikke slapper af i den forkerte terminal.

 

 

Alt sammen super smart…når det en dag bliver anvendeligt for os danskere. Billetnet der er ejet af Ticketmaster er allerede er gået i gang med Passbook i andre lande, så det burde være spørgsmål om tid før vi ser deres applikation understøtte Passbook her i Danmark. Selv skriver de officielt at det formentlig først bliver på den anden side i det nye år 2013.

 

 

Comments (3)

 1. At kalde Siri for beta, er som sådan jo en meget klog idé.
  Angåmde fejl og mangler i Siri, så kan Apple jo sige at det er beta, og beta er jo altid fejlbehæftet.
  Jeg tror nu heller ikke vi skal forvente at Siri kommer til at snakke Dansk.
  Men klag og se hvad der sker.. ?
  Vi ser jo heller ikke Apple reklamer på TV2, selvom de i Tysk/Engelsk TV næsten altid sender disse.

 2. Det er umiddelbart ikke Apple skyld vi ikke har iTunes Match i Danmark, men KODA’ (: de kan ikke blive enige.

 3. I flg 9to5mac søger Apple folk der kan nordisk til Siri så tror snart der sker noget 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>