Sådan bruger du Hotspot med iOS 4.3

by admin 10

Hvis du hører til en af de mange der allerede har opdateret til den nyeste iOS 4.3 version, så ved du sikkert også at der følger en ny smart Hotspot funktion med…hvis din teleudbyder altså understøtter det/eller tilbyder det som en ekstra ydelse!

Hotspot er kort fortalt en internetdeling, hvor din iPhone 3GS eller iPhone 4 fungerer som host. Din iPhone modtager et Wi-Fi eller 3G-netværks signal, og kan dele denne forbindelse med op til 5 andre enheder (iPod, iPhone eller iPad).

Men hvordan kommer man nu lige i gang, og hvorfor kan jeg ikke se denne funktion under iPhone “Indstillinger”!? Lad os starte med det sidste spørgsmål: På nogle iPhone (eller iPod og iPad) kræver det en nulstilling af netværksindstillinger og en genstart af iPhone.

Inden du går i gang med guiden, så skulle du måske lige tjekke på Apple’s supportside om dit teleselskab understøtter denne internetdeling! Du kan se listen her!

 

Hvis du ikke kan se “Internet deling” i Indstillinger:

 

1. Åbn iPhone “Indstillinger” og tjek om “Internetdeling” ikke er lige under “Wi-Fi”!? (Hvis ikke, så fortsæt til næste punkt).

2. Under “Indstillinger” -> “Generelt” -> “Nulstil” vælges “Nulstil netværksindstillinger” -> klik på den røde knap og lad iPhone genstarte. (Bemærk, at denne nulstilling kun fjerner adgangskoden til din trådløse router, så den skal du lige huske at skrive ned hvis du ikke kender den!)

3. Efter iPhone er genstartet, så skulle “Internetdeling” gerne fremkomme under “Indstillinger”!

 


Sådan bruger du Hotspot med iOS 4.3:


1. Åbn “Indstillinger” -> “Internetdeling” -> slå “Internetdeling” til på din iPhone, og skriv “Wi-Fi-adg.kode” ned. Jeg vil foreslå dig at ændre dette standard password til et personligt, og husk at det skal være over 8 tegn!

2. Åbn “Indstillinger” på en anden iPhone, iPod eller iPad, og vælg “Wi-Fi”. Her vil du se din iPhone som leverer forbindelsen på listen -> vælg denne og indtast dit password du har benyttet til denne Hotspot forbindelse.

3. Tillykke, du kan nu benytte en Wi-Fi eller 3G-netværk forbindelse på andre iPhone, iPod eller iPad.

 

Et godt eksempel på at udnytte denne internetdeling er, hvis du f.eks sidder i et sommerhus uden Wi-Fi forbindelse, og er i besiddelse af en iPhone og en iPad. Du har sikkert en fast data-pakke hos din teleudbyder som du benytter på din iPhone, men ikke på din iPad der kun har Wi-Fi. Nu kan du “gratis” surfe på nettet, tjekke mails osv. på din iPad fremfor den lille iPhone skærm…

Comments (10)

 1. hvad skal man brug det til. hvis der findes en wi-fi så kan alle enheder med wi-fi alligevel brug det, med mindre man vil dele 3g, og det bliver dyrt.

 2. Oh jeg kan se en del muligheder og ja selvf er det jo når 3G er i gang. En internetradio på stranden, iPad uden 3G men en iPhone, en laptop med wifi på stranden, toget osv. Mulighederne er da mange men selvf skal du jo have et abonnement der kan trække det.

 3. Præsis som Svende pointere, at denne Hotspot også kan benyttes på en bærbar eller lign. iPhone fungere altså som en slags trådløs router med den begrænsning, at den “kun” kan dele Wi-Fi med 5 andre enheder…hvilket sikkert dækker de flestes behov. 🙂

 4. Det virker desværre ikke på 3GS !!

 5. Det skulle gerne virke, da denne internetdeling er en del af iOS 4.3 og ikke selve iPhone hardwaren!?

 6. Hvad med din teleudbyder – understøtter denne internetdeling? Servicen bliver aktiveret i operatør-filen.

 7. Jeg har testet med både Telia og Telenor. Jeg har simpelthen ikke
  muligheden for at vælge ‘Opret forbindelse via Wi-Fi

 8. På min ligger den under indstillinger-> generelt -> Netværk -> nederst ligger internetdeling.

  den er nok flyttet iforb. med seneste opd. d.d.

 9. Hej!
  Jeg har et problem med min iphone tror jeg, jeg slår internet deling til korrekt, men den vil have jeg slår bluetooth til eller bruger USB… Jeg kan heller ikke finde min mobils internet på computeren når jeg slår det til. Hvad har jeg gjort forkert eller kan man ikke gøre det sådan?

  //Rasmus

 10. Hvis du benytter Internetdeling på din iPhone, så skal du tilslutte den til en computer (eller iPad) via Bluetooth eller det tilhørende kabel med USB-stik.

  Derefter burde du have en forbindelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>