Sådan bruger du AirDrop (iOS 7)

by admin 7

Hvis nu jeg spurgte dig hvor mange gange du har brugt Apples AirDrop, som er at finde i iOS 7, vil du så svare ofte, nogle gange, eller aldrig? Personligt må jeg nok erkende blankt, at jeg aldrig har brugt AirDrop! Ikke fordi det på nogen måder er et dårligt koncept, jeg kan bare ikke benytte det sammen med min Mac … endnu.

Hvis man i en gruppe har 2 eller flere enheder (iPhone 5 eller nyere, og en iPad 4 eller nyere, samt en iPad mini), så er det ret let at dele fotos, kontakter, websider, lokaliteter, og meget mere med andre iOS 7 enheder, som er i nærheden. Med det menes der at enhederne skal være på samme WiFi-netværk, eller være indenfor den rækkevidde som Bluetooth strækker til – hvilket er ca. 50 meter.

AirDrop skal først aktiveres, og det gør man lettest ved at åbne Kontrolcenter (kør fingeren op fra bunden på skærmen), og her aktivere “AirDrop”. Man får den valgmulighed at forbindelsen kun skal gælde kontakter, eller alle i nærheden. Bluetooth skal også være aktiveret, hvis ikke du er i nærheden af et WiFi-netværk – som både du og modtageren skal være koblet på!

iOS7-Kontrolcenter-130613

Når du f.eks ønsker at dele et billede i Fotos app’en, så vælges billedet, og derefter knappen for deling nederst i venstre hjørne. Tryk her på AirDrop ikonet som du finder midt på skærmen. AirDrop kan også bruges andre steder i iOS 7 systemet, og i en masse 3. parts apps fra App Store som understøtter det.

Efter billedet eller filen er sendt afsted til modtageren, så skal personen først accepterer for at gemme på enheden. Modtageren har selvfølgelig de muligheder at kunne acceptere, eller afvise et AirDrop. Simpelt og smart.

Comments (7)

  1. Jeg har brugt det en gang imellem, mellem min iPad og iPhone 🙂 AirDrop er altid tændt hos mig 🙂

  2. Har det sjældent tændt, da jeg næsten aldrig møder nogen der har AirDrop og Bluetooth bliver automatisk sat til og bruger en masse strøm

  3. Hej… Jeg prøvede det i starten, da jeg fik min nye iPhone og styresystemet iOS7, men kunne kun få det til at virke et par gange, alt for mange gange finder den ikke modtager (og alt er indstillet korrekt!) synes der er for meget frustration ind over… Ligesom fingertouch systemet, hvor jeg alt for ofte ender med at indtaste kodeord…

  4. Virker superduper fint her, og jeg har haft kontakt med ca. 7 enheder 😉

    Så mon ikke et eller andet er indstillet forkert?…

  5. Nej jeg har også været ude for det samme med flere enheder. Og det selvom telefonen har været gendannet osv. Så der er en del børnesygdomme. Nogle gange virker det nemt. Andre gange kan det tage tid eller også finder den slet ikke andre.

  6. Lyder underligt, for det har omsat ALTID fungeret perfekt her, og jeg har testet på iPad Mini, iPad Air, iPad 4 og iPhone 5S… 🙂

  7. Virker perfekt til at overføre video og billeder mellem iOS og meget nemmere end mail og MMS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>