Så er Google Drive blevet tilgængelig!

by admin 10

På dansk hedder det logisk nok Google Drev, og det skulle eftersigende blive en stor konkurrent til bl.a Dropbox og andre. Som standard får man 2 GB gratis plads hos Dropbox, og ved at betale kan man få yderligere lagerplads online. Med Google Drev starter man med 5 GB, og kan købe helt op til 16 TB…det er en pæn mængde plads online!

Google Drev er altid der, hvor du er på nettet, derhjemme, på kontoret og på farten. Så uanset hvor du befinder dig, så er dine ting tilgængelig. Klar til at tage med dig, klar til at dele. Kom godt i gang med 5 GB gratis…sådan lokker Google med deres nye tjeneste.

Med Google Drev kan du gøre mere end blot at lagre dine filer. Del filer med de helt rigtige personer, og rediger dem sammen fra en hvilken som helst iOS enhed. Google Drev giver dig øjeblikkelig adgang til Google Dokumenter, en samling redigeringsværktøjer, der gør det nemmere at samarbejde, også når dine kolleger sidder langt væk.

I Google Drev kan du øjeblikkeligt oprette nye dokumenter, regneark og præsentationer. Du kan samarbejde med andre på samme tid i det samme dokument og se ændringerne med det samme.

Vink farvel til store e-mailvedhæftninger. Send et link fra Google Drev i Gmail – så har alle den samme fil i samme version helt automatisk. Dine videoer og billeder på Google Drev er øjeblikkeligt tilgængelige i Google+, så du er aldrig mere end ét klik væk fra at dele med dine cirkler.

 

Prisen for ekstra plads er følgende pr. mdr:

 • 25 GB: 2,49 USD
 • 100 GB: 4,99 USD
 • 200 GB: 9,99 USD
 • 400 GB: 19,99 USD
 • 1 TB: 49,99 USD
 • 2 TB: 99,99 USD
 • 4 TB: 199,99 USD
 • 8 TB: 399,99 USD
 • 16 TB: 799,99 USD

Eksempelvis 100 GB for 28 danske kroner hver måned er faktisk billigt. Oven i hatten bliver din Gmail-lagerplads automatisk opgraderet til 25 GB når du køber en af disse løsninger.

En specifik iPhone og iPad applikation er vej til App Store, så man let kan håndtere filerne.

 

 

Comments (10)

 1. Hvem skal bruge mere en 16.000 GB? Så er man da freak! Skriver i ikke her når App’en kommer?

 2. Der kommer et indlæg så snart Google frigiver deres officielle iOS applikation til Google Drev.

 3. Og ifølge pressen, så overgiver man samtidig alle rettigheder til det uploadede til Google. Så de har ubegrænset råderet over f.eks dine billeder af kæresten eller dine personlige breve og lignende. Dejligt 🙁

 4. Har du et link til denne kilde?

 5. Der står i deres forretningsbetingelser:

  Some of our Services allow you to submit content. You retain ownership of any intellectual property rights that you hold in that content. In short, what belongs to you stays yours.

  De har adgang til dine filer og mapper, så de kan vedligeholde deres service. Dermed menes ikke at de benytter billeder og dokumenter til eget forbrug.

 6. Det giver slet ikke mening. Hvis Google har tænkt sig at kunne råde over brugernes filer, og dele dem med deres samarbejdspartnere og på anden måde publicere brugernes materiale officielt – ja, så er der dømt fiasko med Google Drev.

  Den køber jeg ikke bare sådan. Google har også været ude efterfølgende og svarer pressen netop omkring dette spørgsmål, – og det lyder ikke til at være deres hensigt med rettighederne.

  I det her tilfælde vil jeg ikke begynde at gøre mig klog på de officielle juridiske rettigheder fra Googles side, men jeg har min tvivl som sagt.

  Indtil videre skal man nok ikke uploade følsomt materiale! 🙂

 7. Hej admin

  Hvis du læser længere oppe, så står noget mere alarmerende:

  When you upload or otherwise submit content to our Services, you give Google (and those we work with) a worldwide licence to use, host, store, reproduce, modify, create derivative works (such as those resulting from translations, adaptations or other changes that we make so that your content works better with our Services), communicate, publish, publicly perform, publicly display and distribute such content.

  Læser det som at Google, og deres samarbejdspartnere, får en licens til at benytte hvad du uploader til at lave mere eller mindre hvad de ønsker – herunder at forbedre deres service….

 8. Hej Svend,

  Det virker lidt ugennemskueligt, for det kan fortolkes som om Google kan benytte de filer der uploades på deres servere. Hvis det er tilfældet, så tror jeg at de får meget svært ved at sælge konceptet.

  Man skal også tænke på at de henvender sig til erhvervskunder, som kommer til at bruge mange tusinde kroner årligt på en slags hosting, og jeg nægter at tro virksomheder er interesseret i at Google kan råde over deres filer – som det ser ud til.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>