Pas på! Siri er ikke gratis at bruge!

by admin 3

Nu sad du lige der og havde en længere dialog med Siri ude i byen, og troede “hun” gjorde det ganske gratis. Tillad mig at bringe dig en nyhed: “intet er gratis her i livet”, og det samme gælder for den nye smarte Siri assistent man finder på iPhone 4S!

Sidder du hjemme eller et andet sted hvor der er Wi-Fi forbindelse, så kan du ånde lettet op og snakke løs til Siri. Hvis du derimod render rundt ude i byen og spørger Siri om alt muligt mellem himmel og jord 50 gange om dagen, så skal du være forberedt på at modtage en regning fra dit teleselskab, hvis du ikke har en data-pakke i dit abonnement!

 

 

Ars Technica satte sig for at teste hvor meget Siri egentlig tærer på dataforbruget”, og det er naturligvis meget afhængig af hvor meget du bruger funktionen. Ars Technica tildelte Siri en række opgaver, herunder telefonopkald, internet opgaver og diktater. Hver opgave som Siri får, sender en anmodning til Apples datacentre til forarbejdning, og sender derefter resultaterne videre til en brugers iPhone, selv om den egentlige opgave ikke kræver en netværksforbindelse.

En helt almindelig opgave til Siri kræver 63 KB data, og hvis du f.eks benytter Siri 11 gange dagligt, så bliver det til godt 20 MB på en måned. Men der er også eksempler på iPhone 4S brugere der har siddet længe hver dag og brugt Siri til at skrive en masse lange tekstbeskeder (SMS), og en enkelt iPhone 4S bruger har fortalt i et Apple forum, at det kostede ham 12.67 MB på blot et par dage.

Hvis du har en større data-pakke inkluderet i abonnementet hos dit teleselskab, så er der ingen grund til bekymring. Værre er det hvis du betaler pr. MB, hvilket en del iPhone brugere faktisk gør!

 

Comments (3)

  1. Det er sgu klart det bruger data, må man sgu vide altså

  2. Det er ikke en selvfølge for alle, og det samme gælder App Store – som også trækker data ned hver gang du besøger “butikken”!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>