Overvej disse ting før du tager et kviklån

by Casper Christiansen 0

For mange kan optagelse af et kviklån være den nemme mulighed, hvis man fx ønsker at få den nyeste iPhone eller lignende. Der er dog visse ting, som du især skal overveje, inden du kaster dig ud i at optage et kviklån.

Alternative muligheder

Det er ingen hemmelighed, at kviklån ikke er gratis. Inden du optager et kviklån, så undersøg derfor alternative muligheder for at finansiere det, som du ønsker dig. Du kan fx høre familie og venner ad, om mulighederne for at låne penge af dem. På denne måde vil du spare de mange låneudgifter forbundet med et kviklån. Du kan også overveje, hvorvidt du kan sælge nogle af dine ting for at finansiere et nyt forbrugsgode. Ryd fx op i dit klædeskab og sælg det tøj, som du ikke længere bruger. Ønsker du at købe en ny iPhone, så sælg din gamle iPhone for at få dækket noget af finansieringen til den nye.

Sammenlign lån

Hvis du har fundet frem til, at du ønsker at optage et lån, så er det særdeles vigtigt, at du sørger for at sammenligne de forskellige låneudbydere. Der kan nemlig være stor forskel på, hvad dit lån ender med at koste alt efter, hvor du vælger at optage lånet. Se især efter ÅOP, herunder engangsomkostninger såsom stiftelsesomkostninger, afgifter og ekspeditionsgebyrer og se efter løbende omkostninger såsom administrationsomkostninger, kontogebyrer, renter og gebyrer for betalingsservice.  Se også på, hvor lang tilbagebetalingstiden er, så du ved, hvor meget du skal afdrage på lånet hver måned. Hold dig opdateret om kviklån og de forskellige udbydere, hvis du ønsker at finansiere et forbrugsgode med et lån.

Lånet skal afdrages igen

Noget som mange ofte glemmer eller undlader at tænke på er, at et kviklån skal afdrages igen. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at få lagt et budget, således at du ved, hvor meget du kan betale tilbage hver måned. Det er også vigtigt at inddrage aspekter såsom mulighederne for arbejdsløshed, når du ønsker at optage et kviklån. Hvis der er mulighed for, at du bliver arbejdsløs imens du har lånet, så er det vigtigt, at du har meget luft i økonomien, så du kan afdrage mange penge på lånet hver måned. Noget der også er værd at have med i overvejelserne er, at man skal have en vis disciplin for at afdrage på et lån. Hvis du i det hele taget har et højt forbrug og har svært ved at sige nej til dig selv, så kan det blive svært at afdrage på et kviklån. Dette vil resultere i, at du kan ende med at betale rigtig mange penge i renter. Sørg derfor for at overveje, hvorvidt du kan betale lånet af, inden du optager det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>