Overskueligt mobilt interface på dba.dk

by admin 1

Jeg er faktisk ikke helt klar over hvor længe dba.dk har haft et mobilt interface, men jeg syntes under alle omstændigheder at jeg vil tage det med her på iPhoneCafe.dk!

Alle kender vist Den Blå Avis, også kaldet dba.dk som eBay i øvrigt opkøbte for noget tid siden, og du har sikkert handlet gennem deres brugtmarked på et eller andet tidspunkt.

Den fysiske avis tror jeg langsomt forsvinder, selvom den (vistnok) stadig kan købes diverse steder. Men det er nu lettere at sidde foran computeren og lede efter gode tilbud eller det man specifikt søger efter.


Jeg kan huske at jeg besøgte deres webside via min iPhone for noget tid siden, og det var ganske enkelt uoverskueligt at skulle zoome ind/ud, og navigerer rundt i kategorierne…kort fortalt var det ikke en spændende og brugervenlig oplevelse. Nu har dba.dk finjusteret deres mobile interface, så det næsten ikke kan blive lettere. Du har en hovedside hvor der er et søgefelt, en “Søg” knap, og en mulighed for at vælge “Standard” eller “Mobil” interface.

Når du har valgt et søgeord, så kommer der en liste frem med miniature billeder til venstre, en kort beskrivelse, pris og bynavn i højre side. Du kan også se hvor mange annoncer resultatet fandt frem til, og her kan du yderligere finjustere din søgning ved at vælge “Region” og hvis du kun ønsker at se billedannoncer.

Vælger du en annonce, vil du se noget der ligner computer browseren til en forveksling. Du kan se hvor mange billeder af annoncen der er tilgængelig, hvornår annoncen er indrykket, specifikationer, kort beskrivelse, og så kan du vælge at sende annoncøren en mail, se på et kort hvor byen ligger, og du kan ringe annoncøren direkte op fra annoncen…hvis denne har valgt at vise et telefonnummer!

Alt i alt syntes jeg det er helt fint, og det fungerer! Men det ville være dejligt hvis dba.dk (som andre), lavede en “rigtig” iPhone applikation med Push funktion. På den måde kunne man få advarsler hvis nogen skriver en kommentar eller kommer med et bud på en annonce!

For at komme ind på dba.dk åbner du din iPhone browser og indtaster dba.dk i adressefeltet, så omdannes siden helt automatisk til den mobile version! Du kan gemme et ikon link på din hjemmeskærm ved at klikke på “pilen”  nederst i browseren, og vælge “Føj til hjemmeskærm”.

 

Screenshot

 

Comments (1)

  1. avisen er gratis 🙂

    elles en flot hjemmeside du har 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>