Overfør spil-data mellem 2 enheder

by Mahmoud E.M. 13

Apples produkter er nemme og sjove at bruge. Det har mange børn fundet ud af, og vi ser flere og flere børn der bruger iPhone, iPad og iPod. For at bruge nogen af de førnævnte enheder, så kræver det at man har et Apple-ID. Med et Apple-ID kan du downloade spil, gemme dine spille-data, og lave sikkerhedskopi i iCloud mm.

Mange forældre, især dem med børn under 12 år, har for vane at dele deres Apple-ID med deres børn. Det er både mere sikkert og kontrollerbart, da barnet dermed ikke selv kan downloade apps, eller købe spil på deres egne enheder – uden at bruge forældrenes kode til App Store. Andre forældre giver deres børn lov til at bruge deres iPhone/iPad til at spille på, og dermed deler de på en måde også Apple-ID.

App-Store-iOS7-190813

Problemet opstår når barnet er stort nok til selv at få et Apple-ID. For barnet har med sikkerhed spillet en del spil, og nået langt i mange af dem. Da spilledataene ligger gemt på iCloud hos Apple, og kun kan hentes ved at bruge det samme Apple-ID som de er blevet lagt op med, vil mange tro at man ved at bruge det nye Apple-ID, er nødsaget til at købe spil igen, og starte op forfra.

Hvis du står med det samme problem, og du har brug for at overføre spildata fra to forskellige enheder, skal du følge denne simple guide!

 1. Start med at sikkerhedskopiere dine data.
 2. Slet alt indhold fra den nye enhed, dette gøres under Indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Slet alt indhold.
 3. Start den nye enhed op med dit oprindelige Apple-ID.
 4. Vælg at du vil gendanne fra en iCloud sikkerhedskopi, og når du bliver spurgt om du vil indstille den som en ny enhed, så husk at vælge den sikkerhedskopi du lavede i starten.
 5. Sørg for at alle dine spil og data bliver overført ordenligt, og det kan tage noget tid, da den nye enhed skal downloade alle dine programmer igen!
 6. Nu skal du ind under Indstillinger -> iCloud -> Slet Konto. Her vil du blive spurgt om du vil beholde data på din nye enhed. Du SKAL vælge behold, ellers så vil hele denne guide være ubrugelig.
 7. Log ind med det nye Apple-ID.
 8. Tillykke – dine data skulle gerne være kopieret fra den ene enhed til den anden.

 

Comments (13)

 1. Så kan men også hvis man har to børn købe et spil en gang, men ved at logge ind på det Apple-ID der har købt, hente spillet igen.
  Så man betaler for et spil en gang, men har det på to forskellige Apple-ID.

 2. Når i skriver om at nulstille, så kom jeg galt afsted med en iPhone jeg købte af en mand i vores by for 11 måneder siden……jeg gendannede den som ny iPhone og skulle aktivere den igen med min Apple-id……..den påstår hele tiden at koden er forkert og jeg ved at det ikke passer….øv…øv…øv

 3. Har du prøvet at sætte den i DFU (Hold power og Home-knappen nede til du ser et USB til iTunes på din iPhones skærm)

  Sæt så iPhonen i iTunes og den vil blive gendannet som ny.

  Nu burde du kunne logge ind uden problemer

 4. Det er faktisk lige sådan jeg har gjort……men kunne man tænke sig at den stadig var registreret i hans PC……..synes jeg har læst at den bliver sluppet løs efter tre måneder hvis han ikke har gjort det manuelt

 5. Nej. Når du gendanner en iPhone/iPad som NY, – altså uden en backup, så slettes alt. Intet bør være tilbage, med mindre der er sket en fejl i selve processen under gendannelsen!?

 6. Når du har gendannet på den her måde burde ingen af hans data være gemt, på din iPhone. Og den nye tyverisikring i iOS 7 var ikke aktuel på det tidspunkt du købte den. Prøv at aktivere med dit Apple-ID igen og sørg for selv at skrive hvert bogstav (brug ikke auto-correct) både når du skriver din mail og adgangskoden.

 7. Tak venner….jeg vil følge jeres forslag og undskyld hvis jeg har ødelagt det der var trådens tema.

 8. lige off-topic.

  Men når man holder musen over ikonerne til artiklerne kommer der en semi transparant blyant frem, hvad skal det betyde?

 9. Godt spørgsmål! Det ligger i temaet, og jeg har endnu ikke fundet ud af at fjerne det … 🙂

 10. Kan man opdatere sine apps hvis man bruger et andet apple id? Jeg tror det kommer til at give problemmer.

 11. Det giver ingen problemer så længe du kender koden til det andet Apple-id. Jeg har personligt apps installeret fra et andet Apple-id og når de skal opdateres så bliver der spurgt om adgangskoden til det pågældende Apple-id ellers er der ingen problemer 🙂

 12. Sorry – jeg spørger herinde, men har ikke kunne finde et svar nogen steder:

  Har en søn med eget appelid som benyttes både på ipad og iphone, og derved har han samme spil liggende på begge.
  Men lige nu er udfordringen, at han spiller på to forskellige levels alt efter om det er ipad eller iphonen han spiller på. Kan de ikke kører sync. på en eller anden måde, forstået på den måde, at når han har spillet på sin tlf. et stykke tid og kommet i højere level, så når han tager fat i sin ipad, så skal spillet blive opdateret til samme level?

 13. Hej Sisse, fik du nogensinde svar på dette spørgsmål? Mvh Camilla

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>