27. februar 2012 | af admin
Nyttige iPhone indstillinger du bør kende!

De fleste iPhone brugere kender sikkert de forskellige indstillinger man kan ændre under “Indstillinger”…eller gør de? Jeg får mange spørgsmål vedr. opsætninger og indstillinger, og må derfor tage det for givet at det langt fra er alle der dykker ned i indstillingerne. Jeg har derfor sammensat en række indstillinger du bør kende.

Disse indstillinger er primært til iPhone 4S, iPhone 4 og iPhone 3GS med iOS 5 og nyere!

 

Skjul SMS preview på din iPhone

Når du modtager en SMS besked, så kommer der et kort preview frem på din Lås op skærm. Det kan være meget praktisk, men andre kan også se med. Så ønsker du at deaktivere denne preview, så skal du åbne “Indstillinger” -> “Meddelelser” -> “Beskeder” og deaktivere “Vis eksempel“.

 

 

 

Deaktiver Automatisk lysstyrke og spar batteri

Når du bevæger dig udenfor om dagen, så forstærker din iPhone automatisk lysstyrken på din skærm. Når du går indenfor igen hvor lyset er dæmpet, så skruer iPhone automatisk ned for skærmens lysstyrke. Umiddelbart lyder det jo smart, men det bruger også væsentlig mere af dit iPhone batteri. Så jeg vil derfor anbefale dig at deaktivere den automatiske justering, og indstil en lysstyrke der passer dig bedst.

Det gør du ved at åbne iPhone “Indstillinger” -> “Lysstyrke” -> og deaktivere “Automatisk lysstyrke“. Indstil derefter slideren til den fortrukne lysstyrke.

 

 

 

Få vist iPhone batteri i procent

Som udgangspunkt kan du se det lille grønne batteri ikon oppe i højre hjørne på iPhone skærmen. Men det fortæller dig ikke konkret hvor meget batteri der er tilbage. Det kan du let ændre til procenter ved at åbne iPhone “Indstillinger” -> “Generelt” -> “Brug” og aktivere “Batteri i procent“.

 

 

 

Automatisk låsning af iPhone efter nogle minutter

Det er ret praktisk og ikke mindst sikkert, at få iPhone til automatisk at låse efter nogle minutter når du ikke bruger den. På den måde skal der bruges en kode for at få adgang til dine data på iPhone. Denne indstilling kræver 2 trin: Åbn iPhone “Indstillinger” -> “Generelt” -> “Lås med kode“. Her indtaster du en personlig kode, og jeg vil anbefale dig en 4-cifret. Næste trin er den tid der skal gå før iPhone skal låse automatisk. Åbn iPhone “Indstillinger” -> “Generelt” -> “Automatiks lås“. Her kan du vælge mellem 1, 2, 3, 4, 5 minutter eller aldrig. Jeg vil anbefale dig at vælge 4-5 minutter, da 1 minut hurtigt kan blive irriterende.

 

 

 

Opsæt Emoji-symboler på dit tastatur

Lad mig lige starte med at pointe, at disse smarte Emoji-symboler kun kan ses på andre iPhone! Få at opsætte dem på dit iPhone tastatur, skal du åbne iPhone “Indstillinger” -> “Generelt” -> “Tastatur” -> “Internationale tastaturer” og her vælge “Tilføj nyt tastatur…“. På listen over alle de tilgængelig sprog vælger du “Emoji-symboler“.

Disse symboler kommer frem når du f.eks skriver en SMS besked og vælger knappen/tasten som ligner en lille “klode”. Her kan du skifte mellem rigtig mange nyttige og sjove symboler.

 

 

 

Opsæt et personligt signatur ved e-mails

Apple har som standard skrevet “Sendt fra min iPhone”, hvilket er lidt upersonligt. Hvis du ønsker at ændre dette til en personlig hilsen med dine oplysninger, så skal du åbne iPhone “Indstillinger” -> “E-post, kontakter, kalendere” og vælge “Signatur“. Her kan du frit skrive din personlig hilsen, adresse og meget mere.

 

 

 

Skjul dit telefonnummer ved udgående opkald

Som udgangspunkt er det mest praktisk at vise andre at det er dig der ringer. Men hvis du af en eller anden årsag ikke ønsker andre skal kunne se dit telefonnummer, så kan det let skjules ved udgående opkald. Åbn iPhone “Indstillinger” -> “Telefon” -> “Vis mit nummer” og deaktiver “Vis mit nummer“. (Husk blot på at mange ikke besvarer et opkald uden et synligt telefonnummer!)

 

 

 

 

110 Kommentarer
 • Nu kan det godt være jeg tager fejl, men jeg har altid haft automatisk lysstyrke aktiveret, og den skruer altså skærmen NED, når man er i et mørkt rum, og OP når man er udenfor, hvor der er lysere. :)

 • En nyttig indstillinger der kan bruges, indtil Apple finder årsagen til batteri dræning.
  Indstillinger -> lokalitstjenster -> systemtjenster -> deaktivere automatiks tidszone

 • Min 4S er trimmet så meget den nu kan, nu venter jeg bare på 5.1 (battery fix) …..og et JB ;-)

 • Den første den der hvor man kan skjule smser den er indstillinge er der ikke på min iPhone 3GS. ?;)

 • Den nyeste 5.0

 • den funktion som er i Iphone 4s – hvor man kan stille blitz til at blinke ved opkald – holder kun indstillingen et par opkald – så virker det med at blinke ikke mere – hvorfor – har prøvet det på 2 telefoner – begge reagerer på samme måde ???

  • Dvs. at funktionen bliver deaktiveret?

   • Hvordan får man det deaktiveret. Jeg er nemlig ved at være træt af at den blitzer hver gang jeg får en besked eller når den ringer og jeg aner ikke hvordan jeg har aktiveret det ?

   • Hej. Hvordan fjerner man “gamle” navne i foreslag når man skriver SMS ? Alle jeg har skrevet til kommer frem

 • Hvordan deaktivere jeg den “susende lyd” som fremkommer ved afsendelse af SMS på min 4S ??

  • Har du en lyd ved afsendelse af SMS? Jeg troede kun det var E-post. (Indstillinger -> Lyde -> E-post)

  • Jeg har den samme susende lyd ved afsendelse af beskeder, og ligeså med mine veninders iphones, og vi kan ikke få den væk. Kan du hjælpe? Det hjælper ikke at slå e-post lyden fra.

 • Hvad gør man hvis ens Iphone blitzer når man får en besked eller når den ringer?

  • Du kan deaktivere det under Indstillinger -> Generelt -> Tilgængelighed -> “LED-blink til advarsler” -> slå den fra.

 • Hej.
  Hver gang jeg ligger på siden med min iPhone i hånden, vender skærmen, er det ikke noget jeg kan slå fra?

  • Dobbeltklik på din Home knap, og træk multitasking mod højre. Der ser du et ikon som en ring med en pil. Klik på denne, og din iPhone låser nu retningen.

 • Hej. Min lillesøster har en iPhone 3. Hendes veninde har fået trykket på et eller andet muligvis i opdateringer, som har resulteret i at hun ikke kan komme ind på den, når hun tænder den skriver den aktivering kræves, hun kan ikke engang skrive sin adgangskode. Ved du hvad hun skal gøre? Håber nogle kan hjælpe. :)

  • Hej,

   Har hun et abonnement hos et teleselskab eller et taletidskort? Hvis iPhonen er uoplåst, så er det der problemet måske er?

 • Hej
  Når jeg ringer op, eller besvarer et opkald kan jeg ikke finde ud af at låse tasterturet på min telefon – dvs hvis jeg går og taler laver den alt muligt fordi den er så følsom. Så kan du hjælpe mig med at fortælle hvordan man kan låse tasterturet under en tlf samtale?
  På forhånd tak

  • Din iPhone skulle meget gerne selv låse tastaturet når du placere iPhone ved øret under samtaler. Kan det være et etui der blokere for “proximity sensoren” som sidder øverst på fronten?

 • Hejsa.

  Hvordan kan jeg indstille 4s så jeg kan høre når det er min tur i quiz battle? Telefonen er ikke på lydløs.
  På forhånd tak.

  • I iPhone Indstillinger -> Meddelelser…find din applikation på listen, og juster indstillingerne under denne efter behov.

 • Heej
  Ang “vis nummer” hvad gør man hvis knappen er låst? Ment på den måde at jeg ikke kan vælge at vise mit nummer – den står på hemmeligt nummer? Det skete efter at jeg skiftede telefon selskab og jeg har snakket med selskabet og de kan ikke gøre noget ved det.. Jeg har en 3GS og jeg vil meget gerne ha at folk skal kunne se at jeg har ringet (:

  Håber i har et svar (:

 • Min iPhone 5 er der sket et eller andet med! Når jeg ringer op kan jeg kun tale via højtaler, dvs jeg kan ikke hverken høre eller tale til den i den anden ende. Nogle gode ideer?????

  • Hvis der står at den bruger hovedtelefoner når du justerer lyden skal du sætte stikket i til headsættet et par gange og så virker det igen. Har selv prøvet det samme.

 • Hej
  Min pige har været inde og spille !!!!
  Og nu er der et symbol oppe i højre hjørne (en hængelås med en ring om) og jeg kan ikke få min skærm til at følge med når jeg ligger den ned !!!
  Jeg har en 4s
  Håber virkelig du kan hjælpe ;)
  Mvh Lene

  • Hej Lene,

   Det er let: Dobbeltklik på din Home knap (den store runde på fronten), og kør skærmen mod højre i bunden ved de 4 ikoner. Der dukker et ikon op yderst til venstre med en pil og en hængelås i midten. Klik på den, og skærmens rotering virker igen! :-)

 • Nu jeg været inde og aktivere mit led lys fordi jeg gerne vil have de små blink mår jeg modtager beskeder .. Hvorfor virker det ikke ? Det er en iphone 5

 • min tlf er ikke låst – men den vil stadig ikke vise tekstbeskeder i vandret – hvad gør jeg?

  • Min kollega viste mig at hvis man samtidig holder telefonens home knap og sluk/tænd knap inde et stykke tid, vil tlf lukke ned. Lidt lige som en computer man siger ctrl-alt-delete til.

   Når den er lukket ned, så tryk på sluk/tænd knap igen og åben telefon.
   Det virkede på min telefon og mine sms kunne igen vises i vandret

   Håber vi taler om det samme :o)

 • Jeg har sendt en SMS til en gruppe af numre fra min kontakt liste. Når jeg åbenhed SMS,en siger den udegående foroven. Er den ikke sendt så eller? Jeg kan godt sende en ny SMS med hurtig levering.
  Mvh Rikke

 • Hej :)
  Jeg har fået en besked, eller det er ikke en besked, men på forsiden (lås skærmen) kom der en besked op hvor der stod ” Jeg ved hvor du bor.. ” og en grøn knap hvor der stod ok?
  Hvad kan det skyldes? Kan ens iPhone hakes?
  På det seneste har min iPhone og slukket helt uden grund og tændt igen en time eller to efter? hvad kan det skyldes?
  På forhånd tak

 • Hej :-)

  Kan på min Iphone 5 kun se opkald (både ubesvarede og besvarede) 6 dage tilbage. Har uden held ledt efter et sted jeg kan indstille perioden.
  Nogle forslag?

  Tak for hjælpen:-)

 • Mine 4 symboler nederst på skærmen har min datter slettet tror jeg hvordan kommer de frem igen?

 • Da vi indstillede min søns iphone4 gik det lidt hurtigt på siden hvor de spurgte om hvilke kanaler han kunne kontaktes via. Der stod hans tlf nummer, hans email samt en emailaddresse som vi nu gerne vil have fjerne. Hvordan gør man det?

  På forhånd tak

  • Jeg går ud fra at du mener iMessage, hvilket kan ændres her: Indstillinger -> Beskeder -> Send og modtag. Til- og fravælg de adresser som der skal benyttes. Som udgangspunkt kan man nøjes med telefonnummeret.

 • Jeg kan ikke vende skærmbilledet ved SMS – dvs at jeg kun kan skrive SMS med lodret/stor skærmbillede…. Hvad gør jeg for at ændre, at billedet kan rotere? Ved alle andre funktioner fungerer det fint – bare ikke ved sms’er…!

  • Prøv at genstarte din iPhone ved at holde Home + Power knapperne nede samtidig, indtil du ser et hvidt Apple logo på skærmen – slip derefter begge knapper. Håber at det måske hjælper?

 • Hvordan er det man gør hvis nu man vil have at når man skifter side på en i phone at det bliver 3D ?

 • Er det muligt – eventuelt med hjælp fra en app – at slå beskedlyden fra, når der kommer en sms fra en bestemt afsender, men beholde lyden, når alle andre skriver?

  • Inde i kontakter og så inde under den bestemte person kan du trykke redigere i højre hjørne og der inde kan du ændre ringetone og besked tone ved den bestemte person

 • Hej!
  Jeg har en iPhone 4, og har kun haft den i ca. 1 1/2 måned.
  Når jeg skal høre lyde på den, kommer lyden kun ud af den ene højtaler. Hvad kan man gøre ved det?
  På forhånd tak.

 • Tak for de nyttige indlæg og svar!
  Måske findes der også en indstilling, hvor man kan deaktivere at tastaturtegn vises undervejs man taster kodeord ind? -eksempelvis når man anvender Apple-Id og skal taste sit kodeord ind, vises tegn tal og bogstaver i et kort tidsrum på skærmen hvorefter de bliver til en sort prik. Altså kan man aktivere, således det KUN er sorte prikker der vises efterhånden som der tastes ind?

 • Hvordan får man aktiekurs-app’en i nedtrækningsmenuen væk?
  Hvis du forstår…

 • Min iPhone5 vil ikke sende sms’er eller ringe op, når jeg ringer op står der ‘opkald mislykkes’. Jeg kan ej heller modtage opkald. Dette har virket indtil i dag. Jeg har ingen problemer med at gå på nettet.

 • Hej,

  Jeg har fået min iphone 4 skærm skiftet, og nu her (ca. en måned efter) begynder skærmen at flimre. Det ligner lidt at der er et signal der forstyrrer skærmbilledet og der kommer røde, grønne, blå osv. streger hen over skærmen.. Ved du hvad det kan skyldes og om det kan fikses?

  Hilsen Helene

 • Hej jeg har skruet lyden helt op på volume knappen, men lyden i telefonen er slet ikke ret høj, når jeg snakker itlf. Hvor kan man skrue mere op henne. Inde i indstillinger er den også helt oppe.
  Lema

 • Hej :-) . Min telefon taler ved ikke hvordan det er sket men jeg har svært ved at komme ind i den skal trykke mange gange (surt surt) håber at du kan hjælpe mig.

 • Min iPhone 5 viser billede af kontakt når denne ringer. Kan jeg på nogen måde få billedet til at blive på skærmen under samtalen? Billedet forsvinder nemlig når jeg besvarer opkaldet.

 • Er der nogen der kan hjælpe mig, min kones iPhone 4 går ikke i sort når hun taler i den, dette medføre tit at hun får slået microphonen fra så hun ikke kan høres eller hun kommer til at lægge på igen, er der nogen der ved hvor det indstilles henne? Mvh Lasse

 • Min Iphone 4s har fået en træls børnefejl!! – efter jeg har snakket i ca. 3-5 min. lægges der på, og jeg får beskeden opkald mislykkes, derefter kan jeg ikke ringe op, eller sende sms`er i ca. 15-30 min. der er fuld signal og kan godt gå på nettet – hvad kan jeg gøre??

 • Hvordan for jeg indstillet min IPhone 4 s til til at melde optaget når nogen ringer og jeg er igang med at tale med en anden, den ringer som om jeg ikke tager den, VH Lone

 • Hej højtaleren den alm i min iPhone 5 virker periodisk ikke, begyndte pludseligt igår , andre der har prøvet dette ? Forleden kunne den heller ikke ringe op trods fuld signal. Håber i kan hjælpe

  • Hej Flemming. Da du både oplever problemer med højtaleren og opkald, så kunne det meget vel være software-relateret! Har du prøvet at genstarte din iPhone – altså holde Power + Homeknapperne nede indtil den genstarter med et Apple logo?

 • Hej. Min iphone gider ikke vise mit nr når jeg ringer til folk. Den siger Ukendt.
  Når jeg går ind og vil ændre det, kan man ikke “vippe” knappen til siden..
  Hvad gør jeg? :)

 • Hej..
  Min iPhone 5S har fået en tynd rød streg i højre side af skærmen i hele skærmens længde. Hvad er der galt med den? Den har på intet tidspunkt været tabt, trykket eller lignende.

 • Super .. tak for svaret.

 • Hej og glædelig jul. hvordan får jeg en adgangskode efter genstart?? håber der er en der kan hjælpe..

 • Hej jeg har ved et uheld ændret sproget på min iPad nu er den på dansk i gen men det er min apps ik nogle forslag???

 • Hejsa,
  Har en Iphone 4S. Når jeg ringer til tjenester som har tal-svar og skal taste mig igennem
  en menu ( med numeriske taster ) så virker det ikke . Telefonen opfatter det ikke som svar – men
  som om jeg forsöger at ringe et nyt nummer – og tal-svar menuen afsluttes ??
  kan du hjälpe.

 • Hej, min IPhone 4 vil pludselig ikke foretage opkald, eller modtage opkald. Den dutter optaget med det samme jeg prøvet at ringe op,. Forsøgte 76 gange igår, før den ringede op. Når man ringer til min telefon, dutter den også bare og smider så på. får besked om mistet opkald, men ikke hvornår eller af hvem. Kn godt modtage og sende smser.
  Håber en kan hjælpe.
  Mvh Susanne

 • Jeg har en Iphone 4 som er sindsyg følsom på skærmen. Så når jeg sidder og taler i den så bipper den på tasterne. Noget man kan gøre? På forhånd mange tak. :)

 • Når jeg snakker i min Iphone 4 slukker skørmen ikke når jeg holder telefonen op til øret. Det resulterer i at min kind rører knapperne på skærmen og gør den lydløs, sætter højtaler til eller afbryder samtalen. Super irriterende!! Det har aldrig været noget problem før jeg fik skiftet skærmen for nu en måned siden. Kan det være årsagen?

  • Det ER årsagen :(

   Desværre så har sensoren en tendens til at miste sin funktionalitet når glasset omkring den smadres eller at skærmen udskiftes under de forkerte forhold eller at det nye glas er af dårlig kvalitet…

 • Jeg kan ikke få skærmen til at rotere den står konstant i lodret. Har slået skærmlås fra i indstillinger. H ad hør jeg?

 • Mit grønne batteri ikon er blevet sort? Og kan man få den orginale baggrundskærm billede tilbage? Har forsøgt at slette alle indstillinger og oprette iPhone igen?

 • Hvor i Indstilling stiller man hvor hurtig skærmen selv skal slukke?
  3GS

 • Hej.. Har en iphone 4s som har en lidt træls problem.. kan godt gå ind i menu og vælge / høre lyde osv men når folk ringer eller skriver siger den ingenting og den står ikke på lydløs og det er det samme i mine spil app der kan jeg heller ikke få lyd.. Hvad tror du det kan være for, har restartet den flere gange uden succes..

  Mvh Kenni..

 • Min IPhone 5 dutter altid optaget, når man ringer til den. Med mindre skærmen er ulåst. Hvad gør jeg?

 • Hjælp…… min spritnye udfordrende og for meget viderekommende iphone5 s (er en sony eriksonpige) kommer kun med vibrationer, når folk ringer, skriver den gør det når telefonen er låst, hvad gør jeg forkert. fik anbefalet altid at have kode eller touch på telefonen, men sgi da ik’ hvis folk ikke kan få akut fat i mig på arbejde.

 • Hej jeg kan pludselig ikke se mine kontakter som andet end telefonnumre. Jeg har siddet og kigget beskeder igennem og tilføjet navnet på kontakten igen mennår jeg så åbner til beskeder hhv telefonen igen så ser jeg igen kun telefonnumre?

  • Har du prøvet at genstarte din iPhone – for at se om det hjælper? (Hold Power- og Homeknapperne nede indtil du ser et Apple logo på skærmen, slip derefter knapperne)

 • hej jeg har et problem. når mine venner ringer til mig kan jeg kun se et lille billede hvordan får jeg billedet til at fylde hele skærmen???? det er en iphone 5s jeg har og den er ikke jailbreaket

  • Velkommen til det nye iOS 7.1 design!

   • det svar kan jeg ikke bruge til noget bo Saksager. der må da være en måde man kan lave det om på??????????

    • Hvorfor ikke? Det er prisen for at opdaterer til iOS 7.1! Den eneste måde at du kan ændre det på, er ved at lave et jailbreak på din iPhone. Men … der er ingen officiel jailbreak til iOS 7.1 eller nyere, så du hænger på det lille runde billede under indgående opkald. ;-)

 • Nogen der ved hvorfor min 5s pludselig ikke vil virke i højre side.
  Jeg kan ikke engang låse den op, da jeg skal brug 9 tallet i min adgangskode… 3,6 og 9 virker ikke, men resten gør.
  Den virkede fint i går aftes…

  På forhånd tak :-)

 • Hej derude, nu er jeg træt af at blive vækket midt om natten af folk uden sms-pli. Men jeg kan ikke sætte min tlf. på lydløs, da jeg er nødt til at være til rådighed for min gamle syge mor. Det er sikkert ønsketænkning… men kan man selektere, så alt andet er lydløst undtagen opkald/sms fra hende, eller fra favoritnumre eller lignende?
  På forhånd tak!

 • Min iPhone 4 har hidtil kunne advisere mig med lyd og tekst, når der kom e gmail.
  Har lige været i en telebutik og de sagde, at alt var korrekt indstillet, men det virker ikke mere.
  Jeg har ios 7.1.2
  Meddelelsescenter / gmail / står til “advarsler” og “lyde”

 • Glemte at nævne, at jeg har Gmail app installeret og det er den jeg har benyttet mig af.

 • Det virker igen, hvorfor ved jeg ikke, men tak for svar.

 • Kan iphone 4’s indstilles til at være lydløs, når display vendes nedad mod en bordplade f.eks, UDEN at bruge den officielle lydløs knap på siden, som man senere måske “glemmer” at de-aktivere.
  Mener at flere Android telefoner kan dette.

 • Hej
  Min Iphone 4 lyder optaget, når nogle forsøger at ringe og den ringer ikke! Hvad gør jeg?
  På forhånd tak for hjælp

Efterlad et svar

påkrævet *

påkrævet *

Tracking