Nyttige funktioner med iOS 8!

by admin 35

Apples servere var glødende varme i går, da mange millioner iPhone og iPad brugere verden over, skulle hente iOS 8 på samme tid. Når man får installeret et nyt iOS, så er det altid interessant at gå på opdagelse i nyhederne som det bringer med. Nogle af dem er synlige, mens andre gemmer sig lidt.

Jeg har i dette indlæg samlet en række nye funktioner, som jeg er sikker på at du bliver glad for at kende til, og bruge i din hverdag. Jeg vil ikke gå helt i dybden med hver funktion, men kort skitsere hvad den kan, og hvor du finder den på din enhed.

Nyttige funktioner med iOS 8:

Batteriforbrug pr. applikation

Apple har udvidet oplysningerne omkring batteriforbrug, så man ikke kun kan se det i procenter, men se hvilke apps der sluger batteriet mest. Det kan være praktisk, hvis du undrer dig over hvorfor det drænes så hurtigt.

Du finder den nye funtion under iOS Indstillinger -> Generelt -> Brug -> Batteribrug. Her kan du se hvor længe din iPhone eller iPad har været brugt efter sidste opladning, og hvor længe den har været på standby. Apple giver også foreslag til at forbedre batterilevetiden, og man kan nu se en lang liste over de apps der har brugt af batteriet de sidste 24 timer, eller sidste 7 dage! Smart …

Batteriforbrug-iOS-8

 

Sæt lyd på dine beskeder

Lad os antage at du midt i en SMS samtale får lyst til at sige noget til den anden, eller afspille noget musik fra baggrunden – som den anden skal høre, så har Apple gjort det muligt med den nye “Mikrofon” knap, som du finder nederst i højre hjørne – når du er i gang med at skrive en ny besked.

Det eneste du skal gøre er, at holde fingeren nede på knappen mens du indtaler din besked (Husk at tal med det samme, og hold munden relativ tæt på mikrofonen i bunden af enheden!). Når du har indtalt beskeden, så kan den afspilles inden du sender den. Du kan også vælge at slette den, og indtale en ny.

Beskeder-iOS-8

 

Hurtig besvarelse af beskeder

En af de nye funktioner med iOS 8 – som garanteret bliver rigtig populær, er muligheden for at lave hurtig besvarelse af en besked. Når du modtager en besked på din Hjemmeskærm (ikke på Lås op skærmen!*), så skal du bare trække ned i skærmen fra toppen, og her kan du besvare beskeden, og endda indtale en lyd-besked. (*Man kan også besvare en besked fra låseskærmen, ved at kører fingeren mod højre)

Funktionen egner sig nok bedst til de hurtige beskeder, hvor man blot ønsker at svare kort. Til længere samtaler, er det stadig rart at kunne åbne Beskeder app, og få et bedre overblik over hele samtalen.

Beskeder-iOS-8

 

Send din lokalitet til andre

Lad os forstille det scenarie, at du står et sted som du ikke helt kender, og skal mødes med nogen. Hvordan forklarer man bedst hvor man er, og hvordan personen kommer der hen?

Med iOS 8 har Apple gjort det væsentlig lettere at dele en lokalitet, og man gør det direkte fra Beskeder app’en. Når man har startet en samtale i Beskeder, så skal man bare vælge knappen “Oplysninger” øverst til højre, og derefter vælge mellem:

 • Send min aktuelle lokalitet
 • Del min lokalitet
   

Vælger man den første, så sender Beskeder omgående en besked med et kort hvor du er placeret. Når modtageren har fået beskeden på en iOS enhed, så kan denne åbne Kort app’en, se hvor du befinder dig, og vælge “Vis vej hertil”. Flytter du dig, bliver lokaliteten ikke opdateret!

Vælger man den anden form for deling af lokalitet, så kan man definere om det gælder i 1 time, resten af dagen, eller altid. Det er nemlig sådan at du kan tillade en anden at følge dig hvor du end går, via det indbygget GPS i enheden.

Bemærk: det kræver at du har iOS 8 installeret, og har lokaliteter aktiveret under iOS Indstillinger -> Anonymitet -> Lokalitetstjenester -> Del min lokalitet, samt under Systemtjenester -> Del min lokalitet.

Beskeder-deling-lokalitet

 

Indstil historik for samtaler i Beskeder

Det smarte med iOS Beskeder app er, at man kan få et overblik over en samtale med en person, fremfor at det kommer som nye SMS/iMessage beskeder hver gang. I de gode gamle dage skulle man sidde og åbne de individuelle beskeder for at få et overblik over en samtale. I dag er det lettere med “beskeder som en samtale”.

Der er bare lige det problem, at samtalen lige pludselig kan blive temmelig lang efter en længere periode – hvis man ikke sletter den. Lad os antage at du skrive med en person, og ikke ønsker at slette den samtale i har kørende. Så gemmer din iOS enhed disse beskeder som uendeligt (standard). Det kan du ændre ved at åbne iOS Indstillinger -> Beskeder -> Bevar beskeder, og her vælge om samtalen skal gemmes i 30 dage, 1 år, eller uendeligt (standard).

Beskeder-samtale

 

Indstil “skub” funktionen i Mail beskeder

Du ved sikkert, at når man kører fingeren mod venstre på en besked i Mail app’en, så kan man vælge mellem “Slet”, “Sæt flag ved”, eller “Mere”. Det kan du ændre på under iOS Indstillinger -> E-mail, kontakter, kalendere -> Indstilling for skub. Her kan man vælge mellem “Ingen”, “Marker som læst”, eller “Sæt flag ved” – når man kører fingeren mod venstre.

Man kan også indstille funktionen til udføre en handling, når man kører fingeren mod højre: “Ingen”, “Marker som læst”, Sæt flag ved”, eller “Arkiver”.

Mail-beskeder-funktioner

Comments (35)

 1. Man kan da også svare direkte fra låseskærmen. Det er bare at swipe til venstre..

 2. Du mener mod højre? Funktionen handler om hurtig besvarelse oppe fra statusbaren. Ellers har du fuldstændig ret! 🙂

 3. Nej, mener mod venstre på låseskærmen. Så kommer mulighederne: X = markeret som læst, samt Svar = svar med hurtig besked..

 4. kan det passe at man ikke kan bruge quick reply fra låseskærmen på en iphone 5 ??

 5. Indstillinger > Meddelelser > beskeder > Vis eksempler > den skal være slået til.
  …Fandt det selv :::::

 6. Har besluttet for ikke at opdaterer til iOS 8, tror desværre at min iPad 3G går ‘i stykker’ inden for med den gamle A5(X) processor… :/

 7. Ej hvor mærkeligt man skal slå “vis eksempler” til for og kunne svare fra låseskærm 🙁 jeg har jo valgt det fra så konen ikke skal læse de sjove beskeder 🙂

 8. Det skal der ikke på min iPhone 5S?

 9. Kan ikke finde handoff indstillingen på min iPad 3 er der andre der har samme problem?

 10. Jeg har også 5s. Mærkeligt!

 11. Kenneth P

  Handoff er ikke tilgængelig på iPad 3,
  har jeg Googlet mig frem til, da jeg havde samme problem.

  Som jeg ku forstå kræver det AirDrop for at fungere.

 12. Jeg har problemer med tredje parts tastaturer at besvare direkte fra låseskærmen. Træls..
  Og når jeg vil indtaste koder på fx Gmail i Safari, så skifter den over til Stock ios tastatur. Det er sikkert grundet sikkerhed..?

 13. Hej er der nogen der kan hjælpe med forbinde iphone til Apple tv, nu hvor airplay ikke findes i ios 8, tak

 14. AirPlay findes i iOS 8! Hvor kigger du henne?

 15. I min iphobe 5s står bare Airdrop. Eller når jeg vil se forbinde iphone med apple tv, sker der ikke noget

 16. Prøv lige at åben din “Fotos” app, og vælg et tilfældigt foto. Vælg derefter knappen nederst i venstre hjørne, og luk Fotos app’en igen. Prøv at åben Kontrolcenter og se om AirPlay knappen er kommet frem!?

 17. Nej der kommer kun airdrop igen, kan du se airplay på din

 18. Der er en bug i ios 8. Lagde php mærke til den i beta 5. Det er ikke altid beskeder bliver vist på låseskærmen. Andre der har bemærket det..?

 19. Jeg kan ikke få slået lokalitetstjeneste til på IOS 8

  Er i indstillinger – anonymitet- lokalitetstjeneste knappen stå grå og jeg kan ikke slå den grønne knap til.

  Har du et råd?

  TAK

 20. Har du bare opdateret fra iOS 7.x.x til iOS 8, og så blev funktionen deaktiveret/eller?

 21. Ja jeg har opdateret fra den seneste syver til 8.
  Har altid fungeret men nu kan jeg ikke slå den til

 22. Tjek lige: Indstillinger -> Generelt -> Begrænsninger … er det slået fra?

 23. Tak
  Det var løsningen. Nu virker det igen

  Perfekt

 24. Super – godt at høre!

 25. Er det mig, eller er der en bug i iOS 8. Lagde også mærke til den under betaerne, men dog kun på min iPad mini 2. Men efter iOS 8 GM, så er den ogsp gal op minimal Air. Buggen opstår når jeg vil knibe sammen på mine iPads for at lukke programmet/appen, men der er ingen respons. Jeg skal slukke for skærmen og så lukke op igen før jeg kan knibe-lukke programmet igen.. Andre med samme problem..?

 26. Tror at der er ret mange bugs med iOS 8! Lad os se om ikke Apple frigiver en opdatering snart?

 27. Det ville være dejligt..

 28. Hej jeg har 2 stk iphone 5 og har opdateret dem begge, den ene kan jeg indtale sms og den anden har ikke denne funktion, nogen der ved hvordan man slår det til ?

 29. Hej alle!
  Jeg har opdateret til ios8 og jeg er bare så øv træt af den nye funktion “svar hurtigt” kan man fjerne den så det var ligesom før hvor man trykker svar og så åbner app’en “beskeder”..

  Og til sidst er der nogle der ved hvordan man enden fjerner eller nulstiller listen “seneste” når man vil lukke app’s ned,,
  Håber nogle kan hjælpe

  Maje

 30. Kan man i iOS 8 stadig slette enkelte beskeder i en samtale? Og hvordan??

 31. Ja. Hold fingeren nede på en besked i samtalen, og vælg “Mere…”. 🙂

 32. Hej. Jeg kunne også godt tænke mig at vide hvordan man slår den funktion med at indtale SMS til. På min virker det, men ikke min datter og mand 🙂

 33. Hvordan installerer man den til at gøre det? Og kan man også gøre det med facebooks app “messenger”? For min iPhone 6 vil ikke, når jeg trykker på svar kommer jeg ind i SMS’er.

 34. Hej. Mine børn og jeg deler lokal lokalitet, så jeg har styr på hvor de er henne , men efter min datter har fået ny 6’er kan jeg ikke finde hende? Det er slået til under beskeder og inst/anony/lokaltj/del min lok.. Der står de begge, men den finder hende ikke i iMessage/oplysninger. Hvordan kan det være? ( vi kører begge iOS 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>