Nogen må lide for skønheden – eller retter sagt iPhonen

by admin 2

Jeg har tidligere skrevet en kort artikel omkring den kæmpe store fabrik i Kina der bl.a producere vores iPhone, og som ejes af Foxconn der i dag har mere end 1 million ansatte!!

Du ved sikkert at “skindet kan bedrage”, og der kan være “mere bag den flotte facade”!

Gizmodo har fået lov at komme på besøg og snakke lidt med fabriksarbejderne og tage nogle billeder. Jeg er sikker på at ingen lider decideret overlast, men efter at have set disse lidt triste “fængsel lignende” billeder fra et liv på monster-fabrikken Foxconn, så værdsætter jeg bestemt de danske arbejdsforhold!

På dette billede her, ser du den flotte Foxconn fabrik udadtil:Og her ser du nogle af de billeder Gizmodo tog indefra:Foxconn fabrikken er beliggende i byen Shenzhen i Kina, og er hjemsted for omkring halvdelen af sine 420.000 arbejdere. På fabrikken laver man bl.a iPhone og fabrikkens enorme område er på over 2 kvadrat kilometer! Medarbejderene arbejder på lange vagter der vil være helt uforståeligt for vores normer i vesten, og de fleste af dem bor på fabrikken, under meget kummerlige og triste forhold!

Gangene hvor medarbejderne bor er tomme og dystre, mørke for at spare på energien, temperaturen bliver holdt nede, alt sammen for at give medarbejdere der arbejder på sene tidspunkter, mulighed for at sove med færre afbrydelser i løbet af dagtimerne.

På hver boligetage er der opsat et tv i en fællesstue, så her er der ikke meget privatliv, når man tænker på hvor mange der sikkert bor på hver etage!  Mellem boligkomplekserne er der opstillet områder hvor medarbejderne kan dyrke noget motion. I de nyere boligkomplekser er der mulighed for (fælles) at vaske tøj og håndtere den personlig hygiejne…på balkonerne.

Dette er blot et lille indblik i den hverdag der omgiver de mange tusinde medarbejdere, der arbejder hårdt hver eneste dag på at producere en masse iPhone’s til hele verden.

Comments (2)

  1. Det er jo fordi vi ikke vil betale de 50% fortjeneste som Apple gerne vil have. Derfor skal produktionen gøres billigt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>