Night shift – Ny funktion skal få os til at sove bedre

by Casper Christiansen 0

Apple-Night-Shift-930x504Når det nye iOS 9.3 bliver lanceret, kommer opdateringen til at indeholder en ny smart funktion(Night shift) som fjerner det blå lys, så det ikke forstyrre vores døgnrytme og altså giver os en bedre søvn om natten.

Nogle forskere er kommet frem til at det blå lys som vi kender fra vores iPhone’s og iPad’s påvirker kroppens udskilles af søvnhormonet melatonin, derfor har Apple valgt at lave en ny funktion som ændre på dette.

I løbet af en dag skifter lys vi får fra solen, om morgen får er den en blålig farve som fortæller vores krop at det er tid til at stop op og hen mod aften er det en mere rødlig farve som fortælle vores krop at vi skal til at slappe af. De fleste pærer udsender idag det blålige lys, hvilket gør at vi får svære ved at sove.

Dette problem er Apple som nævnt ved at gøre noget ved, fordi de godt ved at rigtig mange mennesker ligger med deres iPad inden de falder i søvn. Ikke alle enheder kommer til at kunne anvende Night Shift, da det kræver en 64 Bit processor for at kunne fungere.

Hvilke enheder virker Night shift på?

Det betyder at det kun fungere på iPhone 5s og nyere modeller. På iPad fronten er det kun iPad air, iPad mini og nyere modeller som kommer til at kunne anvende funktionen. iOS 9.3 som er den opdatering som indeholder Night Shift og den er netop kommet i Beta. Vi forventer at iOS 9.3 blive fuldt lanceret inden for den næste måned.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>