Warning: Use of undefined constant translate_tb_widget_register - assumed 'translate_tb_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/iphonecafe.dk/public_html/wp-content/plugins/translate-this-button/ttb-sidebar-widget.php on line 129
NEMmereID - genial til at gemme nøglekort! - iPhonecafe

NEMmereID – genial til at gemme nøglekort!

by admin 20

BEMÆRK! Før du læser indlægget om app’en, så skal du lige vide følgende:

Ved brug af app’en overtræder man brugerreglerne for NemID (afsnit 3.2): “Du skal være opmærksom på, at du; … ikke må scanne dit nøglekort, indtaste dine nøgler på eksternt medium eller på anden måde digitalisere eller kopiere nøglerne,…” Ved denne overtrædelse hæfter man selv for evt. misbrug af konti, transaktioner, kontrakter, aftaler, personfølsomme oplysninger m.m.

Hvis der er noget jeg personligt er træt af, så er det nøglekort som man f.eks bruger til at logge på Netbank. Jeg har den dybeste repekt for sikkerheden på personlige oplysninger, og værner selv rigtig godt omkring dem! Men derfor virker det stadig oldnordisk, at skulle finde kortet frem hver gang man skal forbi Netbanken på nettet.

Har man en iPhone eller iPad, så findes der heldigvis nogle løsninger på det problem. Men en smart, og virkelig simpel app som NEMmereID, så kan man tage et foto af nøglekortet, som efterfølgende bliver krypteret i app’en. Har ligger alle koderne til nøglekortet tilgængelig, så det eneste man skal indtaste er sikkerhedskoden på 4-cifre.

Når du skal bruge en nøgle, så indtaster du blot den fire cifrede kode i NEMmereID, og appen finder straks den relevante nøgle til dig. NEMmereID kan huske alle dine nøglekort, så du med en enkelt indtastning kan finde den rigtige nøgle.

Man kan endda oprette flere nøglekort, så der kan opbevares et til privaten, et til firmaet osv. Alle data bliver som sagt opbevaret krypteret, og lokalt på din enhed. Intet data overføres til andre systemer, eller til iCloud og lignende onlinetjenester.

NEMmereID er udviklet af en dansker, og koster 19 kroner. Du kan købe app’en i App Store

Screenshot

NEMmereID-1

NEMmereID-2

Comments (20)

 1. Den er bare fantastisk!

 2. Mange tak for tippet – jeg har længe ledt efter noget tilsvarende, i stedet for “bare” at have et foto, som jo er let at tilgå.

 3. e-nøglekort er den jeg bruger.
  Den virker også perfek.

 4. Hvorfor ikke bruge den gamle som koster gratis c”,)
  https://itunes.apple.com/dk/app/e-n-glekort/id740575895?l=da&mt=8

 5. Jeg har også købt den App og må sige den lever helt op til navnet, Nem ID er blevet nemmere

 6. Jeg forstår ikke hvorfor I ikke nævner, at det rent faktisk er et brud på nemid’s vilkår at digitalisere et nøglekort. Alt andet lige øger det jo risikoen for misbrug betragteligt… Kan man udelukke, at en hacker, der har fået adgang til ens iCloud-sikkerhedskopi, ikke kan genskabe disse data, selvom det ikke ligger på synkroniseringsdelen af iCloud. Et papkort er måske en lidt besværlig løsning, men dog en utrolig sikker løsning.

 7. Sådan som jeg ser det, og i følge udviklerens eget udsagn, så deles der ingen oplysninger med udvikleren, iCloud, men kun i app’en – krypteret.

 8. Det er stadig et brud på vilkårene, Bo. Men gamble bare med sikkerheden, hvis I vil…

 9. hvis man er træt at nøgle kort , så køb en nøgleviser den er dejlig nem og sikker 🙂

 10. Ifølge beskrivelsen på iTunes kan man kun bruge app’en tre gange, derefter skal der betales – så den koster altså kun gratis tre gange, derefter er det til mulvarpen!

 11. Der har været meget debat om NemID og nøglekort.
  NemID er noget makværk. Besværligt og kræver konstante opdateringer.
  Hvis du får stjålet din tegnebog med dit papkort har du også problemer. Denne løsning med indskannet kort er lige så sikker, hvis du sørger for at have kode på din telefon og så i øvrigt holder dig langt væk fra Android.
  IPhonen er ikke den hackerne har nemmest ved at hacke sig ind på.

 12. GemId har JPEG brugt I årevis og den kan netop det omtalte :-))

 13. Er “JPEG” ikke et billede format? 😀

 14. Jeg tjekkede lige under iCloud sikkerhedskopi-indstillingerne, og NemmereID’s data bliver rent faktisk uploadet til iCloud hvis man ikke aktivt fravælger denne app til sikkerhedskopiering. Dit nøglekort er således ikke kun på telefonen som elles oplyst…

 15. Jo der skulle have stået – har jeg brugt i årevis #autocorrect

 16. Ved brug af app’en overtræder man brugerreglerne for NemID (afsnit 3.2):
  “Du skal være opmærksom på, at du; … ikke må scanne dit nøglekort, indtaste dine nøgler på eksternt medium eller på anden måde digitalisere eller kopiere nøglerne,…”

  Ved denne overtrædelse hæfter man selv for evt. misbrug af konti, transaktioner, kontrakter, aftaler, personfølsomme oplysninger m.m.

 17. Hej Erik,

  Det var en vigtig information! Vi undersøger ikke den slags når udviklere henviser til deres apps.

  Måske du kunne gøre dem opmærksom på det!? http://idealdev.dk/contact/

 18. Jeg har nu indsat det i indlægget, og siger tak for hjælpen!

 19. Super! Tak. 🙂

 20. Grim app uden stil og apple appel – slettet…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>