Navigon MobilNavigator er blevet opdateret til 2.0

by admin 12

En af mine favorit applikationer Navigon, som også er den dyreste jeg har, er netop blevet opdateret til version 2.0. Det er længe siden jeg har set en opdatering fra Navigon, selvom applikationen altid har virket upåklageligt for mit vedkommende!

Navigon har med version 2.0 valgt at re-designe hele interfacet, og splitte applikationen op i flere dele, hvilket er ret smart da den tidligere version fyldte over 1.8 GB! Navigon har som sagt valgt at splitte applikationen op, så selve Navigon programmet er separat og kun fylder 45 MB nu. Dertil kan man hente de forskellige lande ned via menuen “MyMaps”, hvis man som jeg har Europa udgave, Skandinavien, USA osv. Det er helt genialt! Nu behøver man ikke at fylde iPhonen op med kort der ikke bliver benyttet, for jeg kommer nok ikke lige til Hviderusland i bil foreløbig.

En anden væsentlig pointe i at Navigon har valgt at splitte applikationen op, er når der skal opdateres. Det er selvsagt ikke det smarteste at iPhone brugeren skal opdaterer 1.8 GB hver eneste gang Navigon vælger at opdaterer applikationen. Nu er det kun selve programmet, og ikke kortene der bliver opdateret.

Disse kort bliver ikke fremover opdateret gratis, hvilket egentlig også er ok. Navigon bruger mange ressourcer og betaler rigtig mange penge for at holde deres kort vedlige, når der dukker nye veje op eller gamle bliver nedlagt. Du skal derfor betale 115,00 kroner (Europa versionen!), for at få opdateret dine kort med “FreshMaps XL Europa” via et In-App køb. Dette er naturligvis ikke tvunget!

Navigon har også integreret endnu et nyt In-App køb som hedder “Mobile Alert Live”. Det koster 6 kroner om måneden, og holder dig informeret om steder med fartkameraer. Det advarer også mod mobile fartkameraer.

Ellers har Navigon generelt ændret hele udseendet på interfacet, og på mange måder virker det ikke så mørkt mere, og menuen “Indstillinger” og blevet mere omfattende og alligevel overskuelig.

Jeg vil anbefale alle at opdaterer til den nye version, da det er ganske gratis. (Bemærk: når du har opdateret Navigon, så skal alle kort hentes ned igen!)

Navigon er i øvrigt på tilbud i disse dage, og du kan købe Europa version (normalpris 669,00) til 439,00 kroner.

 

Comments (12)

 1. Undskyld mig, men det er fandme plat – at Navigon går ud og skal have sygt mange penge for et navigon produkt, hvor du så samtidig skal købe adgang til opdateringer ! – Hvor tjener garmin deres penge når de sælger evighedskort til deres navigationer…
  Ommer…

  Dog fedt deres app er delt op nu, de navigationsprogrammer fylder fandme meget, på en 16GB iphone 🙂

 2. Har selv Navigon og har haft det fra første færd. Synes det er blevet super fedt og nemtat overskue. Tilmed smart at man ikke skal downloade de 1.8 Gb, hver gang.. Kan klart anbefales 🙂

 3. Jeg kan ik se nogen steder at det koster 115,- om året. Er det ik et engangs beløb. Kan heller ik se at kortet ik bliver opdateret gratis, bare at det ik er så tit som hvis du betaler.

 4. Hvilken version af Navigon har du? Har du tjekket under “Ekstra” -> “FreshMaps”?

 5. Jeg har den ny version. Oven over freshmaps er der Mobile alert live, og der står der månedligt abonnement. Kan bare ik se det andet sku være årligt. Det står der ik noget om. Virker som et engangs beløb

 6. Helt korrekt – det er ikke et årligt gebyr! Fejlen er hermed rettet, og tak for din opmærksomhed! 🙂

 7. Så er min post jo også ganske anderledes af mening… så er det jo en rigtig fin løsning 🙂

 8. Jeg syntes det er uklart hvad man får for de 115 kr. Dækker det også fremtidige opdateringer, som jeg faktisk troede jeg hjavde betalt for én gang. Eller er det det sædvanlige plattenslageri, hvor der på et senere tidspunkt skal betales yderligere..? Har fået en mail fra Navignon, hvor det absolut ikke er klart hvad man betaler for.

 9. Enige! Man må næsten gå ud fra at det ikke er en “evighedsopdatering”, men jeg er i tvivl!

 10. nogen der ved hvordan man afmelder Mobile Alert Live funktionen…. kan ikke unsubscribe den nogen steder?

 11. Fandt du svar på dit spørgsmål – jeg leder også efter det !

  Hilsen Thomas

 12. Kunder fra Danmark vælg venligst: 70-144839 (national tarif fra fastnet, mobilnet gæler anderer priser). Vores kundeservice stå til rådighed fra mandag til fredag i tiden fra 09:00 til 18:00 (med undtagelse af helligdage).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>