Lån penge til ny iPhone – men kun hvis det giver mening!

by Casper Christiansen 0

Apple har ry for, at lave ønskværdig elektronik, som kan sende folk i en salvende ekstase. Men ingenting er gratis – og slet ikke når vi taler om netop Apple. Den nye iPhone Xs Max kom på gaden tidligere i år, og hvis du vil have topmodellen, kan du frem til en afskrivning på 13.000 kroner.

Det er fristende at låne penge, men…

Det er nok de færreste, der vil kalde 13.000 for ”et greb i lommen”. Selvfølgelig har vi alle forskellige økonomiske forudsætninger, men majoriteten vil nok mene, at 13.000 er lidt mere end ”bare” et greb i lommen, når vi trods alt ”kun” taler om en ny smartphone.

Derfor er det (kan det i hvert fald være) fristende at låne penge for at realisere sine iPhone-ambitioner. Men inden du låner penge, skal du gøre dig det fuldstændig klart, hvad lånet kommer til at koste dig, og du bør gøre et stort nummer ud af at sammenligne lån, så du ikke ender med en for dyr løsning.

Der er ofte mange penge at spare ved at indhente tilbud fra forskellige lånudbydere, eller du kan sammenligne lån online.

Få et overblik

Hvis du overvejer at låne penge til en ny iPhone (eller andet, for den sags skyld), så sørg for at du danner dig et fuldstændigt overblik.

  • Hvad koster lånet dig om måneden?
  • Hvor lang tid skal du afdrage?
  • Hvad koster lånet i alt?
  • Hvor lang tid skal du bruge på selv at spare pengene op?

Hvis vi tager udgangspunkt i den nye iPhone Xs Max, og du føler du er nødt til at have 512 GB modellen, så koster den som sagt 13.000 kroner. Lad os sige, at du har 3.000 kroner opsparet og dermed har brug for at låne 10.000 kroner.

Det er nu vigtigt at du får kortlagt 100% hvad det i sidste ende kommer til at koste dig, så du ikke ender i luksusfælden, ligesom det er værd at spørge sig selv, ”hvor lang tid vil det tage mig at spare de penge sammen selv?” Ofte er man jo mere villig til at lægge til side, hvis det er fordi man sparer op, end hvis det er fordi man afdrager.

Selv de billigste lån er til forhandling

Når du har sammenlignet lån og fundet det billigste, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan få en bedre aftale. Mange gange kan det svare sig at kontakte lånudbyderen og forsøge at forhandle sig til en mere lukrativ aftale. Det kan f.eks. være en lavere rente eller lignende.

Vi opererer med de frie markedskræfter, hvilket vil sige, at der ikke er noget som helst forgjort i, at lege krejler og forsøge at presse en bedre aftale ud af lånudbyderen.

Tænk dig godt om!

Vi forstår godt, at det er fristende at låne penge til en ny iPhone el.lign. Det er bare rigtig vigtigt, at du tænker dig godt om og får et totalt overblik over, hvad det kommer til at koste dig i den sidste ende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>