Konfigurer Google Sync på din iPhone

by admin 7

Jeg har egentlig aldrig rigtig været den store fan af synkronisering via en computer, og specielt gennem iTunes! Det er mere smart at kunne rette i kontaktpersoner eller i kalenderen direkte på iPhone, og derefter vide at disse tilføjelser eller ændringer bliver synkroniseret og opdateret i baggrunden i Gmail kontakter og Google kalenderen!

Indtil nu har jeg som mange andre benyttet mig af Outlook som mail- og kalenderprogram, og dette har krævet at iPhone var tilsluttet computeren og at iTunes skulle startes. Da jeg for nylig opdaterede min iPhone 4 med iOS 4.3.3, så valgte jeg at starte på en frisk og gendannede min iPhone som “Ny”.

Dette indebærer selvfølgelig at man skal igennem hele cirkusset med opdatering af iOS, overførelse af billeder, videoer, musik, bøger, podcasts, applikationer osv…men jeg løb ind i et problem! Da jeg havde udskiftet Microsoft Outlook som Mailprogram med Mozillas Thunderbird, så lå alle mine mange kontakter lige pludselig i en iOS-backup fil, som ikke kunne bruges når man vælger at gendanne iPhone som “Ny”! Nu havde jeg heldigvis alle mine kontaktpersoner og på min Gmail-konto, så ingen skade var sket!Det var straks værre med kalenderen, for alle mine aftaler lå i en Outlook backup og i en tidligere iOS-backup! Jeg vidste dog at alle mine aftaler og events også var at finde på min iPad, men jeg skulle stadig have dem overført til Google kalenderen. Jeg valgte faktisk at indskrive alle mine aftaler manuelt i Google kalenderen, for at være sikker på at alle oplysninger kom med, og at alarm-tidspunktet for aftalerne var indstillet korrekt. Her må det siges at Google har forstået “pointen” med et nemt og brugbart kalender-system, der er lige til at gå til for alle!

Nå, lang historie kort: jeg har på baggrund af denne positive oplevelse med Googles system, og ikke mindst den smarte synkronisering mellem iPhone og en Gmail-konto, valgt at lave en guide til dig som også ønsker en smart løsning uden at skulle være afhængig af en computer i hjemmet med iTunes installeret. (Husk på at du kan logge ind på en Gmail-konto uanset hvor du befinder dig i verden, og foretage ændringer m.m!).


Sådan synkronisere du kontakter og kalender med Google


Google Sync understøttes kun på en iPhone med iOS version 3.0 og derover. Du kan se din aktuelle iOS version på din iPhone under “Indstillinger” -> “Generelt” -> “Om” -> “Version”. Synkroniser med iTunes for at sikre, at Kontakter og Kalendere på din iPhone sikkerhedskopieres til din computer. Få flere oplysninger om sikkerhedskopiering af dine Kontakter og Kalendere.


1. Åbn programmet “Indstillinger” på din iPhone
2. Åbn “E-mail, Kontakter, Kalendere”
3. Tryk på “Tilføj konto…”
4. Vælg “Microsoft Exchange”
5. I feltet “E-mail” skal du angive hele e-mail-adressen til din Google-konto
6. Lad feltet “Domæne” være tomt!
7. Indtast den fulde e-mail-adresse til din Google-konto i “Brugernavn”
8. Indtast adgangskoden til din Google-konto i “Adgangskode”
9. Tryk på “Næste” øverst på skærmen.
10. Når det nye felt “Server” vises, skal du indtaste m.google.com
11. Tryk på “Næste” øverst på skærmen igen
12. Vælg de Google-tjenester (E-mail, Kalender og Kontakter), som du vil synkronisere

 

Medmindre du vil slette alle eksisterende Kontakter og Kalendere på telefonen, skal du vælge valgmuligheden “Behold på min iPhone”, når du bliver spurgt. Sådan kan du også blive ved med at synkronisere din computer via iTunes!

Hvis du kun vil synkronisere gruppen “Mine kontakter”, skal du vælge “Slet eksisterende kontakter” under installationen af Google Sync, når du bliver spurgt. Hvis du vælger at beholde de eksisterende kontaktpersoner, synkroniseres alt i gruppen “Alle kontaktpersoner” i stedet. Hvis der ikke er nogen kontaktpersoner på din iPhone, sker sidstnævnte: gruppen “Alle kontaktpersoner” synkroniseres!

Du har nu konfigureret Google Sync! Synkroniseringen begynder automatisk, hvis du har aktiveret Push på din iPhone (Indstillinger -> E-post, kontakter, kalendere -> “Hent nye data”). Du kan også åbne programmerne E-mail, Kalender eller Kontakter og vente et par sekunder for at starte en synkronisering.

 

Comments (7)

 1. Jeg har nu gjort som du har beskrevet i din guide.

  Men, jeg kan ikke få min tlf til at overføre mine aftaler til google kalenderen.

  Er der noget på google’s hp jeg skal slå til?

 2. Jeg har selvsagt verificeret min tlf med kontrol kode tilsendt på SMS fra google.

  Men det virker stadig ikke.

 3. Jeg går selvfølgelig ud fra at du har fulgt guiden punkt for punkt. Har du husket at aktivere din iPhone kalender i “Indstillinger” -> “E-post, kontakter, kalendere” -> “Exchange”? (Du har 3 muligheder: E-post, Kontakter og Kalendere).

  Ydermere skal du lige tjekke om din iPhone Kalender er sat op til at synkronisere med denne Exchange konto…det burde den være, – men tjek alligevel ved at åbne din iPhone Kalender -> og klik på knappen “Kalendere” øverst i venstre højre. Her skal din Gmail konto (Exchange) gerne være aktiveret!?

 4. Mange tak for dit reply!

  Ja, jeg har fulgt din guide punkt til punkt.

  Både iphone indstillinger og kalenderen har flueben ved exchange kontoen.
  – jeg slettede min oprindelige gmail konto, for at lave det til en exchange.

  Jeg har dog stadig 4.3.2 med jailbreak. Ved ikke om det ændrer noget.

  Mvh Anders

 5. Jeh har også fulgt det hele, men min Iphone 5 vil kun tage 50 kontakter over ud af mine 331???? hvordan få jeg resten over??

  mvh Helle

 6. hej lige meget er lykkes 😉

 7. På min iphone 4s ønsker jeg kontakter og kalender overført til google.

  Jeg har prøvet flere gange at oprette konto og både pushe eller åbne programmerne men intet bliver overført.
  hverken kontakter eller kalender kan ses i google.

  Er der nogen som har en ide til hvad der kan være galt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>