Kan en iPhone eller iPad få virus?

by admin 4

Det korte svar til det spørgsmål må være nej, – hvis man ikke har et jailbreak kørende med en masse tweaks og jailbreak applikationener! Det siger næsten sig selv, at hvis man installere et jailbreak på en iPhone eller iPad, så åbner man for iOS-systemet så der kan tweakes og ændres i systemet. På den måde bliver det væsentlig lettere for ondsindet personer, at tilføje en slags infektion systemet gennem jailbreak applikationer, og sikkerheden er derfor rimelig åben for hackere.

Hvis man ikke kører med et jailbreak på enheden, så ser situationen helt anderledes ud! Apple har dog haft rettet en del fejl i Safari browseren gennem tiden, hvor visse websider kunne tilgå en del af iOS-systemet, men ikke på en decideret skadelig facon.

Jeg vil ikke dykke ned i detaljer omkring sikkerhed og virus på iPhone og iPad, for det er jeg slet ikke kompetent nok til. Men Apple frigav i maj 2012 et dokument som omhandler sikkerhedsstrukturen, – hvor de klart og tydeligt forklare hvorfor iOS ikke bliver ramt. Du kan læse hele dokumentet her.

Apple pointere bl.a deres systemarkitektur, som sikre boot-kæden der finder sted på iOS-enheder. Det er også specielt med DFU (iOS firmware opgradering) under gendannelse.

 

Virus-sikkerhed-iOS-170413

 

 

Comments (4)

  1. ikke for og komme med et latterlig spørgsmål men hvad med ipod???

  2. Der er ikke et dumt spørgsmål, og svaret nej. Her på cafeen skrives der ikke om iPod, men i mange tilfælde er det det samme som med iPhone!

  3. ok tak

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>