Warning: Use of undefined constant translate_tb_widget_register - assumed 'translate_tb_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/iphonecafe.dk/public_html/wp-content/plugins/translate-this-button/ttb-sidebar-widget.php on line 129
Kalender (iOS 7) - iPhonecafe

Apple gør meget ud af, at alle brugere let skal kunne bruge deres iOS 7 Kalender app uden større problemer. Alligevel er det langt fra alle der kender “den nye” Kalender app så godt, at de føler sig hjemme i den.

Jeg vil i denne guide gennemgå alle punkter i Kalender app’en, så du bedre kan udnytte den i din hverdag … med mindre du allerede kender den fra A til Z?

Kalender app’en indeholder følgende områder og funktioner:

  • Årsoversigt
  • Månedsoversigt
  • Ugevisning
  • Dagsoversigt
  • Listevisning
  • Kalendere
  • Indbakke for invitationer
  • Tilføj ny begivenhed

 

Årsoversigt

Lad os starte et sted, nemlig en oversigt over hele året. Denne visning frembringes ved at vælge årstallet øverst til venstre på skærmen, og du skal muligvis trykke et par gange hvis du står under Dagsvisning!

Ønsker du at se frem eller tilbage i årsoversigt, så kan man scroll op og ned på skærmen for at få vist tidligere år eller de kommende år. Skal du tilføje et nyt event i 2015, så er det meget lettere at scroll frem til 2015, vælge den pågældende måned, og derefter en dag.

iOS-7-kalender-1-171213

Månedsoversigt

Under månedsvisning får man et overblik på den pågældende måned, med ugedage (dog ingen ugenumre!), og dage som er angivet med datoer. Her kan alle begivenheder i den valgte måned ses som en grå prik under hver dato, og vælges en dato, så kommer man direkte til den pågældende dag.

iOS-7-kalender-2-171213

Ugevisning

Sjovt nok er der ikke mange der ved, at man kan vende enheden (iPhone eller iPad) på siden i Kalender app’en, og derved få vist en overskuelig ugevisning. Dette skærmbillede viser 5 ugedage, som f.eks kan være mandag til fredag, og ved at scroll op eller ned på skærmen, så kan man se alle begivenheder i løbet af en dag.

Ugevisning er angivet med datoer, dage, klokkeslæt, og de begivenheder der er planlagte vises med farver. Vælges en begivenhed, så åbnes den pågældende begivenhed, så man kan se mere og eventuelt foretage ændringer.

Ugevisningen kan i øvrigt frembringes fra alle kalendervisninger! (Årsoversigt, Månedsoversigt, Dagsoversigt og Listevisning)

iOS-7-kalender-3-171213

Dagsoversigt

Under dagsvisning kan man se hvilke aftaler/begivenheder der er i løbet af dagen, og har man flere kalendere (som hver har en farve), så er det let at se hvad der f.eks er arbejde og privat. For at ændre farve på en kalender, så vælges “Kalendere” i bunden af skærmen, og derefter den runde knap med “i” ude i højre side.

I dagsoversigten vises ugedage, datoer, tidspunkter og farver for de begivenheder der foreligger den pågældende dag. Vælges en begivenhed, så åbner den, og man kan her se mere eller foretage ændringer. For at slette en begivenhed så åbnes den, og “Rediger” øverst til højre vælges. Scroll helt ned i bunden af skærmen, og vælg “Slet begivenhed”.

iOS-7-kalender-4-171213Listevisning

Med iOS 7 er det blevet helt anderledes at frembringe en liste over begivenheder, hvor man tidligere havde en knap i bunden af kalenderen. For at få vist en liste over alle begivenheder, så vælges “luppen” øverst til højre.

Her kan man scroll op og ned på skærmen for at se tidligere eller kommende begivenheder. Alle begivenheder er anmærket med dag, dato, tidspunkter, og et navn på begivenheden. Vælges en begivenhed, så åbnes den, og man kan her se mere eller foretage ændringer.

Har man mange begivenheder i kalenderen, så kan der søges øverst på skærmen. Søger man på et bestemt ord, så fremkommer der en liste med begivenheder der indeholder dette søgeord.

iOS-7-kalender-5-171213

Kalendere

En kalender er ikke bare én kalender, den kan indeholde mange “underkategorier”. Man kan f.eks oprette en kalender til arbejde, familien, sportsklubben, helligdage osv. Som standard opretter Apple iOS en kalender der bliver vist som “Calendar”.

Jeg vil ikke komme videre ind på hvordan du kan oprette flere kalendere eksternt, for der findes så mange muligheder med Google Kalender, Mac Kalender, Microsoft Outlook m.fl. Du kan også vælge at abonnere på kalendere som f.eks sportsbegivenheder og helligdage.

Men vælges “Kalendere” kanppen nederst på skærmen, så får man et overblik over alle de tilgængelige kalendere, og hvilke der er aktiveret. Under samme menupunkt kan man vælge om “Fødselsdage” fra kontaktpersoner skal vises i kalenderen. Denne funktion kan være smart at deaktivere, hvis man har 1.000 kontakter med fødselsdage angivet …

Under “Kalendere” kan man også hurtigt deaktivere alle kalendere, ved at vælge “Skjul alle kalendere” i toppen af skærmen. Jeg har aldrig rigtig forstået denne funktion, men lad det nu ligge. Det er også muligt at få vist alle de begivenheder som er blevet afvist. Her kan man skjule/eller få vist de invitationer som bliver markeret som afvist.

Vælges den runde knap med “i”, ude i højre side for hver kalender på listen, så dukker der flere muligheder op. Her kan man ændrer navnet på kalenderen, dele den pågældende kalender med andre, og ændrer farve på kalenderen. Det er også muligt at offentliggøre en kalender, som andre så kan abonnere på.

Lad os antage at du står for et fodboldhold i en klub, og løbende opretter nye kampe i kalenderen, så kan du vælge at tilføje alle spillere (hvis de står i under dine kontakter), eller du kan vælge at offentliggøre “Kamp-Kalenderen”. Når du som ansvarlig opretter eller ændrer en kamp i den fælles kalender, så kan alle spillerne følge med. Det er smart!

Sidst men ikke mindst, så kan man let slette en kalender ved at vælge “Kalendere”, knappen med “i” ud fra en kalender, og scroll helt ned i bunden af skærmen, og vælg “Slet kalender”.

iOS-7-kalender-6-171213

Indbakke for invitationer

Du har måske undret dig over at der findes en knap der hedder “Indbakke” i Kalender app’en, men den er der med god grund. Når andre sender dig en invitation til en begivenhed via din mailadresse, så fremkommer den i Indbakke under Nye. Her kan man se hvad indbydelsen drejer sig om, og derefter vælge at acceptere, afslå eller sætte indbydelsen som “måske” … til senere vurdering.

Ønsker man selv at udsende en indbydelse til en begivenhed, til en eller flere modtagere, så oprettes begivenheden med emne, sted, dato og tidspunkt. Under selvsamme begivenhed er der et felt der hedder “Gæster”, og her kan man invitere alle de kontaktpersoner man ønsker, så længe deres mailadresser er tilgængelig.

iOS-7-kalender-7-171213

 

Tilføj ny begivenhed

Sidst men ikke mindst, så vil jeg gennemgå hvordan man opretter en ny begivenhed, og hvad der er af muligheder og funktioner under dette punkt. For at tilføje en ny begivenhed, kan man enten vælge “+” knappen øverst til højre, eller vælge en dag i kalenderen, og så holde fingeren nede på et tidspunkt i løbet af den valgte dag, og dermed oprette en begivenhed.

Under “Tilføj begivenhed” kan man vælge at skrive en titel og en lokalitet. Ved en ny begivenhed kan man vælge den som en heldagsbegivenhed, eller i et bestemt tidsrum med dato(er) og tidspunkter fra/til. Ønsker man at den pågældende begivenhed skal gentages, kan man vælge mellem: Hver dag, Hver uge, Hver 2. uge, Hver måned, eller Hvert år. Som standard står denne funktion til “Aldrig”.

Som nævnt i forrige punkt, så kan man tilføje gæster til en begivenhed via deres mailadresse. Der kan også vælges et tidspunkt for påmindelse inden en begivenhed starter, og man kan vælge mellem: Ingen, På tidspunktet for begivenheden, 5, 15, 30 minutter før, 1 eller 2 timer før, og 1 eller 2 dage før. Det er endda muligt at vælge en hel uge i forvejen! Apple har også tilføjet endnu en advarsel til de glemsomme, og påmindelsen starter som de førnævnte muligheder.

En begivenhed kan kategoriseres under en kalender, hvilket kan være arbejde, privat, familien, sportsklubben osv. En begivenhed kan vises som Optaget eller Ledig, hvilket nok er beregnet til at andre kan se det!?

Sidste punkt under tilføjelse af en begivenhed, er et felt hvor man kan skrive en URL-adresse, og et felt til at skrive nogle notater omkring den pågældende begivenhed.

iOS-7-kalender-8-171213

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>