iPhone mister måske modelbetegnelse fremover!

by admin 8

Først kom iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 og her til sidst iPhone 4S. Men hvad med den næste i rækken? Spekulationer har der været mange af, og de fleste peger på en “iPhone 5”. Men efter at Apple præsenterede “Den nye iPad” for offentligheden, så tyder det mere og mere på at Apple kommer til at præsentere den kommende iPhone som “iPhone” uden nogen modelbetegnelse.

Et eller andet sted giver det meget god mening, da Apple heller ikke navngiver deres iMac, Mac Air, Macbook Pro etc. med en modelbetegnelse. Jeg kan ikke forestille mig at Apple ønsker at kalde deres smartphone iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8 osv. i fremtiden, men ganske enkelt iPhone med en opgraderet hardware og opdateret iOS system.

Modelbetegnelser er helt korrekt når der er tale om software som Windows, Internet Explorer, Safari, Photoshop etc. Hvad syntes du: er du enig i at en modelbetegnelse er passé, eller kunne du godt tænke dig at Apple fortsætter med modeltegnelse på deres kommende iPhones?

 

 

Comments (8)

 1. Jeg synes det ville passe helt fint hvis de dropper modelnummeret, da det så passer med alle deres andre produkter. Samtidig synes jeg dog modelnummeret er med til at gøre det lettere at finde ud af hvad model man har. Køber man f.eks en mac, så er der ikke noget modelnummer på den og det kan derfor (synes jeg) være lidt besværligt at finde ud af hvad model det er, da de alle ligner hinanden ret meget.. 🙂

 2. De skal da bevare model nummeret…
  Gør det hele meget nemmere… Næste i rækken skal da hedde iPhone 5!! Om det er den 5 model eller ej… Hvert 2 år navn og hvert år et S… Så ved man hvad man får….

 3. Der er både fordele og ulemper som Victor også kommer ind på. Jeg tror personligt vi har med salgs-psykologi at gøre her. Hvad vil du egentlig svare folk når de spør: “Hvilken iPhone er det du har?” Det eneste du kan svare er: “Det er ‘Den nye iPhone’ – altså nyeste model”. Derved indpoder du noget som er “nyt” ind i hovedet på folk, som måske tænker: “Wow, jeg må også have den nyeste nye!” Jeg ved det ikke, jeg leger bare lidt lomme-psykolog her 🙂

 4. Ingen tvivl om at det er lettere at skelne mellem modellerne med en betegnelse (nummer/navn), end at bruge hardwaren.

 5. Altså, det ligemeget, om de kalder den – den nye – eller ej!

  For jeg vil kalde det. iPhone 5 – og ” den nye ipad” klader jeg for iPad 3 – Det vil ikke ændre, den måde jeg kalder deres produkter på, så for MIG, vil det ikke være noget problem – Ellers så skulle de skrive et specialt navn – FX i softwaren – fx. iPhone 5 fx. Eller XXX12 – Så man vidste det var en model fra 12 😀

 6. Velbekomme for ideen, til at den nye iPhone, kommer til at hedde “iPhone”. 😉

 7. Det lader til at der er opstået et tilfælde af “To sjæle én tanke”…

  Det er på et andet site, at samme diskussion foregår og jeg ytrede -klinisk tæt på- den samme tanke.. 😉

 8. Mange mennesker har så svag en personlighed at det for dem er et must at være i besiddelse af det nyeste nye for fremme andres interesse for deres person, og det ved salgsbrancen og det udnytter den til fulde, så for den er det en nødvendighed at der er en klar forskel på om det er den gamle model eller det er den nye…ikke om den nye er bedre end den gamle for det er ikke altid tilfældet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>