iPhone fabrik udskifter medarbejdere med robotter

by admin 4

De kæmpestore Foxconn fabrikker, hvor Apple bl.a får produceret og samlet deres iPhone, har planer om at udskifte godt 1 million medarbejdere med robotter over de næste 3 år. Grunden hertil er for at skære de stigende udgifter arbejdskraft og for at øge effektiviteten, siger Terry Gou som er grundlægger og formand for selskabet.

Robotterne skal varetage funktioner såsom sprøjtning, svejsning og samling på fabrikken, hvilket på nuværende tidspunkt primært bliver foretaget af arbejderne.

 

 

Selskabet Foxconn råder p.t over 10.000 robotter, og det antal stiger til 300.000 allerede til næste år. Over den 3 årige periode skal antallet op på næsten 1 million…hvilket virker lidt surrealistisk når man tænker lidt nærmere over den “hær” af (i)Robotter!

Foxconn har 1,2 millioner medarbejdere her i 2012, og nogle medier mener at en af grundene til at de vælger at udskifte så stor en del af den menneskelige arbejdsstyrke, er bl.a på grund af klagerne over de dårlige arbejdsvilkår.

Om robotterne kan forøge kvaliteten af produktionen og samlingen må tiden vise, men der er ingen tvivl om at de kan gøre det væsentlig hurtigere end menneskerne på fabrikken, og så kan Foxconn formentlig også levere ordre hurtigere til Apple!?

 

Comments (4)

  1. synd for de mennesker som bliver arbejdsløse 🙁

  2. Ja, det bliver ikke lettere at være kinesere af den grund.

  3. I den store helhed betyder det vist ikke så meget, 1 million er alligevel kun 0,1% af befolkningen derovre.
    Med danske øjne er det vel egentligt positivt at kineserne nu også vil have så meget i løn at man skifter dem med robotter, der er jo ingen grund til at få noget lavet af en robot på den anden side af jorden den koster jo det samme at have stående her hjemme

  4. Jeg troede at der allerede var robotter, der byggede min iPhone :-/
    Ironi in use

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>