iPhone 6 vs. iPhone 6 Plus – Hvilken er bedst?

by Mahmoud E.M. 12

Da Apple i tirsdags præsenterede to nye iPhones, blev mange iPhone fans verden over overraskede. De fleste havde blot forventet en iPhone 6! Så iPhone 6 Plus var mere forvirrende end begejstrende.

Så spørgsmålet er nu, hvad er den egentlige forskel på de to iPhone 6? Ser vi bort fra de forskellige skærmstørrelser, så er der faktisk små, men mærkbare forskelle.

Starter vi med det ydre, så er der en minimal forskel på tykkelsen. iPhone 6 er 6.9 mm tyk (tynd!), og iPhone 6 Plus er 7.1 mm tyk. En forskel på 0.2 millimeter kan dog umuligt mærkes, medmindre man holder begge enheder side om side.

Kameraet på iPhone 6 Plus slår iPhone 6’s ellers fremragende kamera, ved at understøtte OIS. Optisk billedstabilisering (OIS), som gør at billeder taget med en rystende hånd, generelt ser bedre ud taget med en iPhone 6 Plus, end hvis de var taget med en iPhone 6.

iPhone-6

Den store skærm på iPhone 6 Plus har en Full HD opløsning (1080 * 1920 pixels), en iPhone 6 har “kun” en opløsning på 750p (750 * 1334 pixels). Den højere opløsning på iPhone 6 Plus resulterer i, at iPhone 6 Plus generelt er en del skarpere (401 PPI) – end iPhone 6  med 326 PPI.

Det store chasis på iPhone 6 Plus har også gjort det muligt at presse et noget større batteri ind, så det er 2915 mAh mod 1810 mAh som sidder i iPhone 6. Trods den store skærm, og den høje opløsning, så gør det store batteri op – og slår iPhone 6 med flere timers almindelig brug.

Derudover er der ingen markant forskel på de to iPhones, for specifikationerne og hardwaren er næsten identisk!

Hvad synes du! Gør de højere specifikationer iPhone 6 Plus mere attraktiv end iPhone 6, eller har du stadig brug for let at kunne bruge iPhone med en hånd?

iPhone-6-plus

Comments (12)

 1. andre konkurenter havde disse funktioner i 2012. forstå slet ikke apple at det er nogle år bagud. hold kæft hvor er det dårligt,, kan nogen give mig en rigtig god forklaring på det, fordi jeg ser det kun som om at de ønsker at tjene penge og ikke andet.

  jeg venter til s modelen næste år.. kan man forvente bedere spec i s modellen?

  håber i kan hjælpe

  12. september 2014 @ 18:5

 2. hvis iphone 6plus havde 4.7 skærm så vil være uden tvivl den bedste.men den er ikke med så stort skærm og er høj risiko for den bliver tabt på gulvet kan næsten ikke være i lommen er også shance for at bliver ødelagt et sted

 3. Jeg har det faktisk, lige stik modsat… Jeg synes det er nemmere at holde styr på en kæmpe mobil, end det er at holde på en “mini” iPhone 5 :-))

  Det er som om den store, fylder så meget i din hånd at du ikke “glemmer den” og taber den, men det kan jo også bare være mig 🙂

 4. For Apple handler det om funktionalitet og brugeroplevelse, på androidfronten så er der gang i specifikationskrigen uden ende :-))

  For i android verdenen, kan du til enhver tid skifte til den producent med den stærkeste mobil og stadig have android… Det handler stort set ikke om andet end fed hardware nu om dage.

  Apple har den fordel at de er de eneste til at tilbyde iOS, og derfor er iPhone den mest eftertragtede telefon blandt iOS-fans. Hos Apple spiller Software og Hardware også perfekt sammen, derfor er der næsten ikke brug for mere Ram eller en kraftigere processor 🙂

 5. Jeg er HELT klart til 6 plus.
  Jeg sagde for nogle måneder siden at jeg ikke ville ha en af dem, men syntes at 6 plus er fed.

  Men hvad med dig selv Bo?? Hvad ville DU vælge??
  Og skal du skifte eller beholder du den gamle??

 6. Hej Alex,

  Jeg var 110% sikker på iPhone 6 Plus, men er kommet i tvivl om det skal være iPhone 6 “minus”? … og ender nok alligevel med at købe en Plus! 😀

 7. Har iPhone 6 plus ikke også 2 GB ram, hvor iPhone 6 kun har 1 GB.

 8. Det er ikke officielt endnu 🙂

 9. Jeg vil sige at der er meget lille sandsynlighed. Grunden er, at Apple vil få ballade fra mange kunder der har købt en iPhone 6, – uden at vide at de kunne få en Plus med 2GB RAM.

 10. efter jeg har set i youtobe så synes jeg aliigevel at Iphone 6 PLUS bliver en stor sukses for apple den er bedre en iphone 6 4.7 skærm og har medre kamera og er pænere man kan bruge som ipad og iphone den kommer aple til at sælge mange af.

 11. Tro ik på de vil sælge den stor 6plus har lige være i Telia og prøvede Tlf på 5.5 tommer hold kæft den er kæmpe … Og så stor forskel er det ik på plus og 6 de skulle lavede 5 tommer så vil de sælge Tlf som varm brød plus blive mega fail ……

 12. Hade selv en iPhone 6 plus men efter en uge
  Besluttet jeg at købe den lille udgave da plus modellen er alt for stor til mig

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>