iPad 3 har fået en lillebror “iPad mini”

by admin 3

I går aftes dansk tid kl. 19.00 præsenterede moder Apple en lille ny i samling, og storbroren iPad 3 kommer sikkert til at stå lidt bag kulissen de kommende dage…måneder. Den nye iPad mini bliver helt sikkert et hit under juletræet i år, med stor konkurrencen fra fætteren iPhone 5, som nok også er at finde under træet.

Som med præsentationen af iPhone 5, så var der egentlig ikke de store overraskelser da Apples marketingschef Phil Schiller præsenterede de tekniske specifikationer på det nye lille vidunder. Ganske som forventet blev størrelsen på skærmen under 8 tommer (7,9″) uden Retina display for at holde prisen nede.

 

 

Man kan vælge mellem to farver, som enten er sort med matsort bagside og hvid med sølv bagside i aluminium. Processoren er den samme som med iPad 3, nemlig en A5 Dual-core, og hukommelsen 16GB, 32GB eller 64GB.

Men iPad mini har faktisk lidt til fælles med “fætteren” iPhone 5, da den kommer med en 4G LTE netværk chip, Lightning dockstik i bunden og så er den dejlig let (308 – 312 gram!). Ydermere understøtter den et trådløs netværk der kører med 5GHz.

 

 

Der sidder et FaceTime HD kamera på fronten med en opløsning på 1.2 megapixel til fotos, og 720p HD til video-optagelse. På bagsiden finder man et kamera med en opløsning på 5 megapixel til fotos, med autofocus og ansigtsgenkendelse. Optager man videoer, så klare den nye iPad mini det med en opløsning på 1080p HD video, og kameraet har en forbedret indbygget video-stabilisator.

Den nye iPad mini kommer i to modeller, en med WiFi og en med WiFi + 4G LTE. Priserne kommer til at ligge omkring:

 

iPad mini WiFi

  • 16GB kr. 2.599,00
  • 32GB kr. 3.299,00
  • 64GB kr. 3.999,00

iPad mini WiFi + 4G LTE

  • 16GB kr. 3.599,00
  • 32GB kr. 4.299,00
  • 64GB kr. 4.999,00

 

Forsalget starter fra den 26. oktober på Apples onlinebutik, og fra den 2. november skulle det gerne blive muligt at købe iPad mini i Apple butikker rundt omkring i USA. Ønsker man en iPad mini med 4G LTE, så bliver det først muligt at købe denne model fra midten af november.

Hvornår iPad mini bliver tilgængelig i de danske butikker, må I have mig svar skyldig. Jeg tror ikke man skal forvente at Apple prioritere danskere højere end amerikanerne de første uger, så leveringstiden bliver formentlig som med iPhone 5!?

Du kan læse om alle specifikationerne på Apples webside.

 

 

Comments (3)

  1. Der vil komme en iPad 4 med A6X chip og retina skærm..Forsalget starter den 26/10-12,

  2. Det hedder vel enlig iPad 4 (med retina display) har fået en lille bror, iPad 3 eller The New iPad sælges ikke mere, ihvertfald ikke hos Apple

  3. “iPad 4 har fået en lillebror.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>