iOS 8: Brug dit Safari log ind i andre apps

by admin 0

Apple har virkelig sluppet det stramme greb omkring iOS, som de ellers har værnet om i en del år nu. Med iOS 8 kan man i nærmeste fremtid købe 3. parts tastaturer gennem App Store, og nu tilbyder Apple at udviklerne kan bruge et Safari log ind, som en bruger har oprettet.

Med andre ord kan man vælge at bruge et brugernavn og en adgangskode, som er oprettet i Safari til at logge ind på en webside, i 3. parts apps. Det er faktisk ret smart, da man ellers skal indtaste brugernavn og adgangskoder manuelt hver gang.

Når man vil logge ind i en app får man muligheden at vælge Safari oplysninger, eller indtaste oplysningerne manuelt. For at dette skal virke i fremtiden, så skal udviklerne tilføje nye koder i deres app, for at kunne integrere denne funktion. 

De vil så være i stand til at drage fordel af et par simple API’er, som tillader dem at anmode om brugeroplysninger gemt i Safari, og dermed bruge dem i deres egen app.

Med mindre der er tale om meget personlige oplysinger som er gemt i Safari, så ser jeg ingen problemer i at benytte den nye funktion. Men handler det om mere følsomme oplysninger, som man bruger til at logge ind på specifikke websider, så vil jeg ikke selv benytte det til andre apps end Apples.

log-ind-iOS-8

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>