iOS 7 funktioner du bør kende!

by admin 169

Nu sidder du der, og har fået et mindre “kulturchok” over det nye iOS 7, for det ligner jo slet ikke iOS 6!! Jeg vil til det sige: husk at “det bli’r mahogni med tiden”! Når du først har vænnet dig til det nye falde iOS design, så vil du på ingen måder tilbage til det gamle design … tro mig!

Apple gør meget ud af deres iOS system skal være brugervenligt, så derfor lære man ret hurtigt funktionerne at kende. Jeg har samlet en række nye funktioner med iOS 7, som jeg syntes du bør kende … hvis du ikke allerede selv har spottet dem!

 

Nye iOS 7 funktioner

 

Hvordan lukker man apps der kører i baggrunden? Det gør du ved at dobbeltklikke på Homeknappen, og vælge de apps (screenshot – ikke ikonet!) som du ønsker at lukke helt. Kør fingeren op ad på skærm, på det lille skærmbillede af app’en.

iOS-7-funktioner-1-180913

 

Hvor finder man Spotlight henne? Apple har droppet den gamle Spotlight ude i venstre side af Hjemmeskærmen, så nu skal du bare køre fingeren ned midt på skærmen, så dukker der et søgefelt op i toppen.

iOS-7-funktioner-2-180913

 

Det nye Kontrolcenter? For at aktivere det nye Kontrolcenter, skal du køre fingeren op helt nede fra bunden af skærmen. I det nye Kontrolcenter finder du en masse nyttige værktøjer og indstillinger!

iOS-7-funktioner-3-180913

 

Det nye Meddelelsescenter? Det ligger stadig i toppen af skærmen, og frembringes ved at køre fingeren ned af skærmen fra toppen (statusbaren). Her finder du kalenderbegivenheder, vejrudsigt osv.

iOS-7-funktioner-4-180913

 

Mapper – nu med sider. Hvis du har mange apps installeret på din enhed, så har du sikkert også været ude for at skulle oprette flere mapper med f.eks Spil 1, Spil 2 osv. Med iOS 7 kan man flytte mange apps ind i samme mappe, og scrolle mellem siderne i mappen.

iOS-7-funktioner-5-180913

 

Helt ny Vejr app! Den nye Vejr app fra Apple, er intet mindre end fantastisk. Visuelt er det en oplevelse at se tordenvejr, regn og skyer suse forbi skærmen, på en levende måde! Trykkes der på temperaturen, så dukker der flere oplysninger om det pågældende vejr, og vælges listevisningen i bunden, så kommer der en overskuelig liste frem.

iOS-7-vejret-180913

 

Ur med flere muligheder. Det er nok ikke den største nyhed med iOS 7, men ud over et grafisk ansigtsløft, så kan man vælge mellem analog og digital verdensur. Det gør du ganske enkelt ved at trykke på skærmen mens du står under “Verdensur” i Ur app’en.

iOS-7-ur-180913

 

Ønskeliste og Apps i nærheden i App Store! Et par nyttige nye funktioner i App Store, gør det muligt at tilføje apps til en personlig ønskeliste. Det er smart hvis man gerne vil vente til prisen falder, eller bare købe på et senere tidspunkt. Ønskelisten synkronisere i øvrigt med din Apple-konto, så listen også bliver synlig i App Store på computeren eller på andre enheder.

En anden smart funktion i App Store, er muligheden for at se nogle apps “I nærheden”. Det kan f.eks være praktisk når man er ude at rejse, og kan hente nogle relaterede apps til området. Funktionen benytter enhedens GPS og Lokalitetstjeneste.

iOS-7-app-store-news-180913

  

Comments (169)

 1. Hmm. Jeg kan ikke se vejrudsigten i Meddelelsescenter og kan heller ikke lige se hvor det evt kan slås til.

  iPhone 4

 2. Indstillinger -> Meddelelsescenter -> Dagsoversigt -> Oversigt for i dag / Oversigt for i morgen. Din lokale vejrudsigt kommer automatisk frem i Meddelelsescentret.

 3. Er det stadig ikke muligt at sætte kode på sms (kun på SMS), uden at der kommer kode på det hele?

 4. Kode på SMS? .. uddyb venligst lidt mere.

 5. Så man skal bruge kode for at komme ind til sms, men at telefonen stadig kan åbnes uden kode – en form for biteSMS.

 6. Jeg har aldrig forstået hvorfor iPhone brugere ikke indstiller en hovedlås til enheden!? Hvad gør du hvis nogen får fat i din iPhone, og benytter dine oplysninger m.v? 😉

 7. Forstår godt hvad du mener, men f.eks når min iphone bruges til musik kan det godt være til irriterende at der er kode på – derfor ville det være rart hvis man kunne sætte kode på sms alene. 🙂

 8. Hver mand sin sag, men du ved godt at man kan styre Musik app’en fra Lås op skærmen med iOS 7? … og du kan også vælge at skærmen ikke skal låse på tid.

 9. Ja nu er den der. Det hele stod som det skulle, men iPhone skulle nok lige bruge 4-5 timer på at hente den ned 🙂
  Jeg bor også lidt ude på landet 🙂

 10. I love it….super nice siger jeg bare….^^5

 11. Hvorfor har min iPad 2 og iPhone 4 ikke det der “blur”?
  I meddelsecentret er det bare sort, og i kontrolcentret er det gråt?

 12. Mit bedste bud er, at de begge er ældste generationer der understøttes, og semi-transparent er nok rimelig krævende for GPU’en, og her er ingen af dine to enheder særligt stærke – så for ikke at give en dårlig oplevelse, har man valgt en løsning der kører godt, i stedet for at hakke eller lign. til netop disse enheder.

  Jeg har iPad 3 og iPhone 4S, og alle grafikeffekter kører på mine, så de har nok trukket en linie ved de to ældre produkter mht. grafik-lir

 13. Hvodan sletter man steder i den nye vejr-app???
  Synes kun jeg kan finde ud af at tilføje og flytte rundt på dem…!

 14. Jeg er helt ening med dig!

 15. Prøv at vælge listevisning, og scroll helt ned i bunden. Der finder du et “+” i højre side, hvor der kan tilføjes nye steder. Hvis du derimod kører fingeren henover et sted på listen mod venstre, så kan du vælge at “Slet”. 🙂

 16. Rodede rundt med det 5 min i går aftes, BOOORING! forstår ikke alt det hype.

 17. Det er nok langt fra alle der bryder sig om det nye design, men det er svært for Apple at tilfredsstille alle brugere. Jeg har haft iOS 7 i nogle måneder nu, og i starten var jeg bestemt ikke vild med det!!! … den holdning har ændret sig radikal nu. 🙂

 18. Hvorfor kan jeg ikke få AirDrop til at virke mellem min iPhone 5 og macbook Pro 2012?

 19. Det kan man ikke … endnu! 😉

 20. Får sort skærm hver gang jeg skal se video på iPad efter opdatering til iOS 7 f.eks på onside. ?

 21. Ok, Håber det kommer 🙂

 22. Så må jeg nok købe mig en iPhone 5s

 23. Det er bestemt en opgradering der kan mærkes!

 24. Har netop fået en iPhone5 fordi 4’eren gik i stykker. Øv! Bryder mig ikke så meget om 5’eren, da jeg synes den virker billigere i designet… Det blev heller ikke bedre med den nye ios7 version, der med sit design sender et billede af noget der ligner en Windows opsætning. Surt opstød! Jeg savner iPhone 4 designet på både telefonen og opsætningen! Jeg vil i hvert fald ikke anbefale at opdatere til IOS 7…

 25. Verden ændrer sig konstant, og vi skal følge med. Men derfor kan man godt som dig, savne det gamle iOS design og iPhone hardware. Jeg er med tiden blevet rigtig glad for min iPhone 5 med iOS 7, og ser frem til at få iPhone 5S hjem!

 26. Kan du forklare det nærmere hvordan man lukker programmer? Jeg kan ikke få din anvisning til at funke. Tak for en god side ellers!

 27. Det er nu ret let: dobbeltklik på din Homeknap, og kør fingeren op ad på det lille screenshot, og altså ikke ikonet! 🙂

 28. Ahhhh wauw tak

 29. Jeg kan ikke få finktionen til at virke, hvor man bladrer tilbage til forrige side i Safari eller Beskeder, som Apple ellers viste i deres lancering?

  Og så viser kalenderen i meddelelsescenteret mig heller ikke heldagsbegivenheder :S

  Nogle der kan hjælpe?

 30. “Smart”…

  Normalt sletter man da fra venstre mod højre og ikke omvendt – favre nye verden ;o)

 31. Jeg tror admin og moritz er inde på noget af det rigtige, men har du set om du evt. skulle have slået det fra ?

  Instillinger -> Generelt -> tilgængelighed -> Forøg kontrast skal være fra 🙂

 32. Det er det samme med sms, tog mig lige lidt af finde ud af finderen skulle fra højer til venstre hehe

 33. Tak Peter, nu har jeg styr på at gå tilbage 🙂

  Men inde i indstillingerne kan jeg stadig ikke få meddelelsescenteret til at vise mine heldagsbegivenheder :S

 34. Jeg har en 4S Men jeg kan ikke få mit meddelelsescenter til at virke!!! Altså når jeg trækker låseskærmen ned, så kommer kalenderen ikke frem, med aftaler der er lagt ind!!!

  Hvordan får jeg det til at virke igen????

 35. Nej, jeg har præcis samme problem og jeg er virkelig afhængig af min kalender på låseskærmen!!!!

 36. Hvis du har aktiveret: Indstillinger -> Meddelelsescenter -> Kalenderdagsoversigt, så burde det fungerer!

  Og du har scrollet helt ned i bunden at Meddelelsescentret på Låse- og Hjemmeskærmen, for at se om der skulle være noget der gemmer sig?

 37. Tjek lige at følgende er aktiveret: Indstillinger -> Meddelelsescenter -> Kalender -> Vis på låst skærm = aktiveret!

 38. Alt dette er aktiveret!!!!

 39. Kalenderen
  Ved månedsvisningen kan jeg ikke se nogen aftaler – oppdateringen har givet et dårligere overblik – er der nogen gode ideer?

 40. p.s. Jeg mangler uge overblikket

 41. Du kan nok ikke bruge det til noget lige nu, men den kommende tid går vi dybere ind i alle detaljer, opsætninger, og daglig brug af de nye iOS 7 funktioner. Det er ganske enkelt for omfattende til at opsummere i et indlæg.

 42. Du kan kun se for dagen, og i morgen.

 43. Jeg havde sammen problem. En genstart hjalp med det samme!

 44. Jeg giver dig fuldstændig ret; utroligt at den smule bling-bling kan hypes i den grad. Ikke at jeg er grædefærdig og ikke holder af min tlf mere, men come on; det er da intet andet end intetsigende middelmådig opdatering…

 45. OK. Nu har jeg synkroniseret med en app der hedder Week Cal – vupti – super uge oversigt :)))

 46. Vejret kommer i meddelelsescentret, men kun som tekst.
  kan ikke få andet frem?

 47. Det slut med det visuelle overblik.

 48. Kan en iPhone 3GS ikke få iOS 7

 49. Man kan faktisk lukke op til tre programmer ad gangen bare hold på de tre screenshots der vises, og før fingeren opad. Så lukker den tre programmer. Det er hurtigt hvis man gerne vil have lukket alle sine programmer..

 50. Hejsa. Efter jeg lige har installeret ios7 har jeg haft problemer med både at sende sms´er og modtage.. Kan I hjælpe mig med hvofor?? 🙂

 51. Jeg kan heller ikke sende SMS og modtage fx SMS fra udvalgte personer. Sket fra IOS igår til idag.

 52. Det er dit teleselskab. De er i gang med at finde fejlen.

 53. Jeg bryder mig bestemt ikke om det nye look der er flere ting som jeg ikke syntes om., f.eks mapperne nu har farver jeg kan lide en sort baggrund, også kommer der sådan nogle grimme grå klatter til mapperne, ser møg grimt ud 🙁 for ikke at snakke om kalenderen, kunne meget bedre lide den gamle kalender. Total skuffende opdatering efter min mening.

 54. hvordan får jeg uge nr. på min kalender igen?

 55. Er det muligt at beskeder og opkald i meddelelsescenteret så man hurtigt lige kan se om man har fået en besked

 56. Hvilken kalender app evner at vise vedhæftede filer (.pdf, .(x)doc., (x)xls.doc). Når Ipad2 anvendes til synkronisering med outlook og der er kalenderinvitationer med vedhæftede filer kan disse ikke åbnes i den indbyggede kalender!

 57. Er det muligt at få baggrundsbilleder til at fylde hele skærmen?
  Der var safari ligger er der en grå bjælke, som ikke er speciel køn, når ens baggrundsbillede er en anden farve….

 58. Kan du uddybe “baggrundsbillede i Safari”?

 59. Hejsa. Har prøvet listevisning, slukket og tændt min 5ér, men har stadig ingen “slet” knap, er det en der pludselig er der. Lidt irriterende man skal kæmpe så meget for at slette en by. 🙁

 60. Safari, telefon, besked og kamera ikonerne ligger nederst på skærmen i en bjælke, og det er denne bjælke jeg gerne vil have væk, så mit baggrundsbillede på telefonen fylder hele skærmen….

 61. Så er jeg med! Den “dock” kan du ikke fjerne, med mindre Apple gør det – eller via et jailbreak … når det kommer en dag. 🙂

 62. Har stadig problemer med vejret, og kan ikke få en “slet” knap frem, har prøvet at slukke min 5ér men det hjalp heller ikke, hvorfor kan man ikke se “slet” knappen ????

 63. Øv! Den er ellers så grim!
  Men tak for hjælpen!

 64. Min ene datter har prøvet at opdatere sin I-phone 4 til det nye IOS 7.0 men den er gået i sort og viser kun et blåt ikon, hvor der står itunes og at den skal tilsluttes netværk. Vi har prøvet at genstarte den og andet men der sker intet. Jeg har læst at man skulle vente til det kom til efteråret til 4eren, men det er lykkes på min anden datters I-phone 4. Er der noget der har et godt råd??

 65. Har fundet ud af det, 🙂

 66. Har opdateret min Iphone5 til IOS 7… Mangler lidt at kunne ændre farven på baggrunden fx. i sms funktionen. Syntes den hvide er lidt “fersk” . Er det ikke muligt at ændre det ?? 🙂

 67. Hej. Da jeg opdaterede til iOS 7 sagde jeg nej til at slå lokalitetstjenester til. Det betød at klokken på min Ipad nu er 9 timer bagud i forhold til dansk tid… Jeg har bagefter slået lokalitetstjeneste til igen, og selvom jeg slukker min Ipad så opdaterer den ikke til dansk tid. Hvad skal jeg gøre? Mvh. Berit

 68. Jeg har opdateret min iphone 4, men når jeg trækker ned for at se hvad der er af begivenheder i min kalender, viser den ikke heldagsbegivenhederne? Kan ikke finde ud af, hvordan jeg kan se dem, uden at skulle gå ind i kalender hvergang? Har forsøgt at ændre indstillingerne uden held. Er det bare mig der er dårlig til min iphone eller er der ikke mulighed for at se heldagsbegivenhederne? Det ret irriterende at man ikke kan se dem..

 69. Du kan ændre det inde i indstillinger tror jeg, under “generelt”, “dato og tid” og så kan du sætte din tidszone og indstil automatisk… det gjorde jeg i hvert fald med min gamle efter sidste opdatering! 🙂

 70. Er der ikke mulighed for at bruge “fingeraftryk” som kode? mener jeg har hørt at de ville gøre det… :-S

 71. Uanset hvor meget jeg prøver efter Jeres anvisninger, kommer der ikke en vejr-app op i mit meddelsescenter (altså når jeg trækker oppefra og ned)??

 72. Du kan ikke få vist Vejret (udsigt for flere dage..) i toppen, som man kan det med iOS 6! Der er kun visning for dagen – hvilket giver god mening.

 73. Jeg har haft ios 7 siden den kom frem, men i dette øjeblik er min iPhone gået sort, jeg kan ikke starte den, eller andet…… den har været til opladning i ca 30 min. og dette har heller ikke hjulpet…..

  HJÆLP hvad gør jeg????

  Venligst
  Brohus

 74. Har du prøvet at holde Power/Sleep + Home knapperne nede et stykke tid … og se hvad der sker?

 75. Vi er et par stykker andre der har problemet, selvom alt er slået “rigtigt” til 🙂 Tror det må være en fejl fra Apple side af 🙂 Vi må håbe det bliver ændret til næste opdatering 😉

 76. Man skulle gerne kunne se heldagsbegiveheder i Meddelelsescentret!? Når du trækker det ned, og scroller ned i “centret”, så står der: “Der er planlagt en heldagsbegivenhed” – men ikke hvad den går ud på! Det er for andre ikke kan se hvad du skal via låseskærmen …

  Håber at det giver mening, og at du kan se det som jeg beskriver her?

 77. På min iPad I sektionen Videoer kan jeg ikke længere se navnene på de forskellige filer, da både tekst og baggrund er hvid. Hvordan ændrer jeg dette?

  Jeg ønsker at ophæve koden, jeg skal taste, hver gang jeg skal åbne min iPad. Hvordan gør jeg?

 78. Der er talt om det her med vejret i meddelelsescenteret først i tråden, men vi har en iPad, hvor det virker, og hvor der under indst. – meddelelsescenter – er vinket af i “oversigt for idag og oversigt for imorgen”. Her virker det.
  Men på iPhone 5 er der ingen vejrstatus, selvom det samme er aktiveret. Kan ikke finde det nogen steder.
  Der skrives også om Apples flotte nye vejr app. Hvor er den ? 😉

 79. Er virkelig ked af denne nye opdatering til min 4s’er, det er som om man med et trylle slag har fået en total defekt telefon, den mister strøm vildt hurtigt, den hakker helt sindsygt og når man skriver kommer bogstaverne først frem et stykke tid efter. Nedtur man nu har en defekt fon. Hvad kan jeg gøre, har slukket og tændt osv.

 80. Har du prøvet den lange vej: gendanne din iPhone som NY med iOS 7 uden en backup? Og så derefter overfører alle apps, musik, film, bøger, synkronisere kontakter, kalendere osv?

 81. Nej, tror du det vil hjælpe på hakkeriet og batteriet :-)? kan se der er endnu en ny opdatering nu, prøver lige den først, 1000 tak for dit hurtige svar

 82. Har opdateret min iPad 2 til ios 7, men har nu problemer. Har en iPhone 3GS som jo ikke kan opdateres og nu kan de 2 enheder ikke fange hinanden via Bluetooth. Har haft stor glæde af at bruge internetdeling når jeg ikke var i nærheden af et WIFI netværk med min iPad. Kan jeg gøre noget ??

 83. Har lige opdateret min 4S med det nye Ios 7…..Det skulle jeg ALDRIG have gjort.

  Det er den mest tåbelige opdatering, der nogensinde er lavet. Rigtig dårlig og næsten ulæselig grafik. ØV
  Alt virker total primitivt og dårligt. Forstår slet ikke hvorfor vi skal gøre det.
  Fortryder virkeligt, at jeg trykkede på knappen, og det siger alle jeg kender også.

  ER DER EN METODE TIL AT FÅ VORES GAMLE SYSTEM TILBAGE IGEN?

 84. Du kan ikke nedgradere igen. Jeg ved det er en ringe trøst lige nu, men prøv at giv iOS 7 et par uger!

 85. Hvis du går ind på iPhonecafe.dk kan du hente iOS 6 under links –> iOS firmaer og nedgradere. Bare vælg hvilken iPhone du har.

 86. Under links –> iOS firmaer ligger de da. Så er det gel bare nedgradere igen

 87. Firmware

 88. Gid det var så vel! Men Apple er stoppet med et godkende tidligere iOS versioner, når man prøver at nedgradere iOS 7 gennem iTunes. Under processen tjekker iTunes nemlig med Apples server, og der “knækker filmen”.

  Grunden til at du kan se alle de tidligere iOS version her på siden under “iOS Firmware”, er fordi der stadig er mange der bruger iOS 5.x.x og iOS 6.x.x!

 89. Jeg er glad for IOS7!
  Men jeg kan ikke åbne min iTunes store app?
  Nogen ideer?

 90. Åbner og lukker iTunes Store, eller starter app’en slet ikke? Under alle omstændigheder skal du prøve to ting:

  1. Genstart din enhed.
  2. Gendan enheden gennem iTunes.

 91. Appen starter slet ikke.
  Jeg har genstartet mobilen.
  Hvordan kan jeg slette appen og gendanne den når den ikke har et slette kryds?
  Det er iTunes store appen.

 92. Jeg har lige hørt en anden have lignende problem. Nej, du kan ikke slette Apple apps. Den eneste måde er at gendanne iPhone via iTunes.

 93. Men er det ikke rimelig dramatisk at gendanne iPhonen?
  Ingen andre muligheder?

 94. Jo, men jeg går næsten ud fra at du har genstartet din iPhone først?

 95. Kan man ikke søge længere i sin musik ?.

 96. Træk skærmen ned mens du er i Musik app’en. 🙂

 97. Super, tak for det 😉

 98. Layout er princippet ikke grunden til at en mobil eller iPad skal opdateres. Af sikkerhedsmæssige grunde kan det være en god idé at opdatere softwaren til iOS 7 – om man kan lide layoutet eller ej.

 99. Jeg kan af en eller anden grund ikke slå lokalitetstjenester til efter opdateringen. Den er bare faded ud.
  Nogen ide om hvad der skal til for at få det til at fungere?
  Bruger min gps ret meget og den virker ikke længere 🙁

 100. Du har nok været der, men genstart enheden, og dobbelttjek derefter: Indstillinger -> Anonymitet -> Lokalitetstjenester -> Lokalitetstjenester -> Aktiveret.

 101. Er prøvet, virker ikke, jeg kan slet ikke redigere i den indstilling.

 102. Hvordan flytter man rundt på ikonerne ? :/ har prøvet at gør som jeg tidligere har gjort men nu åbner det bare ikonerne istedet ..

 103. Hvis du holder nede i nogle få sekunder på et ikon, så skulle du gerne kunne flytte dine ikoner (apps) på skærmene og i mapperne!?

 104. Hm ja, ja jeg har genstartet men kan stadig ikke åbne iTunes app – tør ikke gendanne….

 105. Er det SMS eller iMessages beskeder, der er jo en forskel. 🙂 iMessages er drilsk efter opdatering til iOS7.

 106. Skulle gerne fremgå, hvis du ruller meddelselsescenter ned 🙂

 107. Du har aldrig kunne dele internettet med bluetooth mellem de 2 enheder, men der i mod med wi-fi.

  Del nettet fra din iPhone vha. wi-fi og søg efter det fra din iPad vha. Wi-fi søgning, så fungere det

 108. Hvad er det præcist du oplever når du prøver at åbne iTunes App ?

 109. Jeg har opdateret min Iphone 4s med IOS 7 i morges og det har kørt fint hele dagen. Men her for 5 minutter siden er alle mine kontakter lige pludselig forsvundet og selv efter en nystart er de stadig væk og kun få af de kontakter jeg havde er tilbage. Hjælp! 🙂

 110. Prøv: iOS Indstillinger -> Email, kontakter, kalendere -> iCloud, og se om “Kontakter” er aktiveret der!?

  Sidste mulighed er: iOS Indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Nulstil netværksindstillinger (Det sletter ikke noget på din iPhone!)

 111. Hej Bo,
  det første hjalp ikke, men det gjorde det sidste med nulstillingen af netværksindstillingerne 🙂 Mange tusind tak 🙂

 112. Jeg et lille problem med min ipad mini.når jeg skal fx høre sange eller mine vidorer så kommer der en irreterne lyd i baggunden ….kan du hjælpe mig med dette problem vh Amina

 113. Kære rette vedkommende.

  Jeg har problemer med at finde ‘Internetdeling’ efter opdateringen til ios 7.

  Ellers var jeg også meget lidt begejstret for opdateringen til at starte med, men efter lidt tilvænning ser det helt fornuftigt ud. Faktisk så fornuftigt at jeg er ret så tæt på at installere det på min egen iPad og ikke kun på kærestens!

 114. iOS Indstillinger -> Internetdeling. Hvis ikke den ligger der, så skal du gendanne enheden. Ellers læs mere på Apples supportside: http://support.apple.com/kb/TS2756?viewlocale=da_DK

 115. WOW! Sikke en fed idé med denne side!
  Jeg prøver lykken med et par spørgsmål, som jeg har forsøgt at Google uden held:

  1: Når jeg streamer live fra dr.dk (fx. Disney sjov til min søn) via AirPlay til atv3 syntes jeg at billedkvaliteten er lige til at tude over! Jeg syntes at jeg læste et sted at man kunne ændre på kvaliteten af streamen, men det kan jeg ikke finde nogen steder?
  Der er ingen problemer når det er on demand fra samme side.

  2: her i huset kører vi på samme Apple id med hhv. En iPhone 4S, en iPhone 5, en iPad 2 og en iPad 4. Jeg syntes at opdateringen til iOS 7 har fungeret upåklageligt! Dvs. Lige indtil jeg igår opdagede at en af mine kalendere (de er delt op med en til sønnen, en til manden, en til mig, en til mit arbejde osv) har valgt at skifte farve!! Jeg ved godt at det måske kan virke som en ligegyldig detalje, men nu har den skide kalender været gul i tre år, så skal den sku ikke være lilla! Jeg har prøvet og prøvet og prøvet igen, at skifte farven tilbage, men det holder kun indtil jeg laver en hvilken som helst ændring i kalenderen (lige meget hvilken en af dem) så skiften den tilbage igen!! 🙁 HJÆÆÆÆÆLP!!

 116. Hej og tak for ros! 🙂

  1. Jeg har desværre ingen personlige erfaringer med Apple TV, så der må du have mig svar skyldig.

  2. Det lyder som en bug for mig!? Apple frigiver snart iOS 7.0.3, så vent lige og se om det ikke løser dit problem med farverne!

 117. Hej,
  Jeg har opdateret til nyeste version til min IPad , og til at starte med spurgte den om jeg vil slå lokalitetstjenester til, og det gjord jeg, efterfølgende prøver jeg at gå ind på anonymitet og slå et program til men den vil ikke slå nogle programmer til? Nogen som ved hvordan det kan løses

 118. Vil slå lokalitetstjenester til på tango f.eks. Men den kan ikke:(

 119. Kan man ændre den grimme grønne farve på SMS-‘boblerne’?
  Mvh Pia

 120. Jeg har fine farver på min iPhone 4 låseskærm,
  men der er ingen farver på konens iPhone 4 eller vores iPads låseskærme,
  hvordan får jeg farve på sort/hvid låseskærmene?

  Mvh. Jens

 121. Jeg har de samme problemer med kontakter, men de to ovennævnte muligheder hjælper ikke mig. Har alle mine kontakter når jeg skal skrive sms’er men ikke hvis jeg skal ringe er mine kontakter meget begrænsede. Har du et mirakelmiddel så jeg kan få dem tilbage?

 122. Efter opdatering er Safari og AppStore forsvundet. Jeg har genstartet men kan ikke få det frem. Herudover kan jeg ikke slette Apps, der kommer ikke længere et kryds men ikonerne står bare og dirrer.. ???

 123. Jeg vil skyde på at du har slået begrænsninger til!

  Indstillinger -> generelt -> begrænsninger…

  Hvis du kan finde frem til koden der, så kan du slå de manglende apps til, samt få muligheden for at slette apps tilbage:)

 124. Hej.
  Jeg har opdateret min iphone til ios7, men jeg har ikke fået de nye kamera funktioner. (De 3 cirkler i højre hjørne) – er der nogen der har en forklaring på dette?
  Mvh Nellie

 125. Det plejer at være fordi du har en ældre iPhone, iPhone 4 vil jeg tro?

 126. Hej Bo

  Jeg har lige opdateret til iOS 7. Jeg har dog et problem med mine lokalitetstjenester, da jeg ikke kan slå dem til og fra på de enkelte programmer! (eller overordnet for den sags skyld). Jeg ved ikke om det er noget der er sket før eller efter opdateringen,
  Jeg har prøvet at genstarte og endda gendanne. Ved du hvad jeg kan gøre? 🙂

 127. Jeg har lige startet min 5s’er, men i meddelelscenter kan jeg ikke få vist kalenderen for hele dagen. Kun 5 timer frem af gangen. Dagen for i morgen skriver bare ‘du har 4 aftaler i morgen.

  Kan man ikke se flere end 5 timer frem i kalenderen på meddelelsescenteret?

 128. Har du aftaler udover de 5 timer den pågældende dag? Det er korrekt at Meddelelsescentreret kun fortæller at de er aftale(r) følgende dag, og hvornår.

 129. Hej, super fin hjemmeside i har her 🙂

  Jeg sidder med det problem, at jeg simpelthen ikke kan slette mit gamle musik fra min Iphone 5. Musikken er ikke længere inde i itunes, men under musik app’en på telefonen bliver de ved med at være der. Der befinder sig et icloud billede i højre side af sangen med en pil i midten, hvor det altså er muligt for mig at hente musikken ned igen. Men det kan vel ikke passe, at man ikke kan slette en sang fuldstændigt?
  Det skal lige siges, at det heller ikke er muligt for mig at trække sangen til siden også derefter trykke på slet.

  Jeg håber i kan hjælpe.

 130. Hej, og tak for ros! 🙂

  Du bør kunne fjerne iCloud musik ved at deaktivere følgende: Indstillinger -> iTunes & App Store -> deaktiver “Musik”.

 131. Tusind tak for det hurtige svar, det virkede! 🙂

 132. Hej.
  Når vi streamer tv fra apps op på vores tv igennem et AppleTv, lukker det ned når Vores Iphone 5S låser skærmen
  Kan ikke finde nogle steder det kan slåes fra, kun et sted hvor vi kan ændre til max 5 minutter.
  Min søns Iphone 5s gør det ikke 🙁
  Hvad kan vi gøre?

  Håber i kan hjælpe

 133. Du bør kunne sætte den på “Aldrig”.

 134. Hej
  Er der nogle her som kan forklare mig hvordan man i “kontakter” på ios7 (ipad eller iphone) kan lave en kontakt-gruppe, hvor man samler et antal kontakter i en gruppe. Jeg mener at kunne huske, at man kunne det på den forrige version, men er ikke sikker.

 135. Det kan man ikke. Du skal håndtere dine kontaktgrupper på computeren, eller via iCloud: http://support.apple.com/kb/PH2667?viewlocale=da_DK

 136. Tak for svaret

 137. Velbekomme! Dit spørgsmål udviklede sig til en guide på siden. 🙂

 138. Hej, jeg ville bare lige hører hvad vejr app hedder, har lidt svært ved at finde den…

 139. Den hedder “Vejr”, og bør være installeret på din iPhone/skærm!

 140. Jeg har os det nye iOS, og min Tlf er begyndt at hakke helt vildt, hvis jeg f.eks vil se en video der er slået op på Face, el bare på nettet, så hakker det helt vildt, og det er faktisk rigtig irriterende. Kan du evt hjælpe med det ?

 141. Det “nye” er det iOS 8? Du skriver heller ikke om det er en iPhone 4 du har, for så kan den godt være ved at løbe tør for ressourcer eller lign. Prøv eventuelt at lukke alle andre apps ned i Multitasking, og derefter genstart din iPhone.

 142. Er det iOS 7 eller iOS 8?

 143. Hej
  Tænkte du måske kunne hjælpe med mit issue.
  Hvordan kan jeg komme til at kunne se vedhæftede filer i kalender noter. Ved møde indkaldelse er dagsorden og bilag f.eks vedhæftet, men de er ikke synlige. Kan se dem i kalenderen på pc’en.
  Cool side forøvrigt

 144. Du kan ikke se vedhæfter filer i en iOS kalender.

 145. Jeg kan ikke finde AirPlay på min ipad mini når jeg jeg køre fingrene op så står kun AirDrop

 146. Hej
  Jeg har en iPhone5 hvor GPS pludselig ikke virker… Det er bl.a. Endomondo og div navigationsapp’s det påvirker, ved ikke at fungere.
  Er det software eller hardware der er skyld i det?
  Jeg har nulstillet netværksindstillinger, slettet App’s og genidstalleret, og genstartet telefonen uden det har virket. Samtidigt er hele telefonen nulstillet og installeret for 1 måned siden, men intet hjælper.
  Den har iOS 7.1.2

  Hvis det er GPS enheden der er stoppet med at virker, kan den så laves? (forskellige forhandlere kan ikke giv mig endeligt ‘ja’ til det spørgsmål, eller siger ‘nej’ til at lave den)

  Mvh Marlene

 147. Det kan være flere ting der spiller ind, men hvis du ikke har pillet ved iOS indstillinger som “Lokalitetstjenster”, så må du have mig svar skyldig!

 148. Pludselig er alt på min iPhone blevet i sort / hvide farver. Jeg har prøvet at genstarte uden held. Er der nogen der ved hvad jeg skal gøre ??

 149. Tjek lige under: Indstillinger -> Generelt > Tilgængelighed -> Inverter farver. Den skal ikke være aktiveret.

 150. Min er også gået i sort/hvid. Ovennævnte med “inverter farver” funker ikke. Nogle gode råd ?

 151. Jeg har præcis samme problem som Jytte og Lise.. Kan i hjælpe?

 152. Du skal muligvis gendanne din enhed! Tag en backup først..

 153. Kan i hjælpe mig med et problem på min IPad..
  Den fungerer OK, men alt står i sort/hvidt dvs uden farver.
  Hvilket er kedeligt og svært at overskue.
  Per

 154. Prøv iOS Indstillinger -> Generelt -> Tilgængelighed -> Gråtoner. Deaktivere og aktivere denne funktion nogle gange for at se om det har nogen effekt?

 155. Det har desværre ikke nogen virkning.
  Per

 156. Hvis du har genstartet din iPhone, så vil jeg foreslå en gendannelse af den via iTunes. (Husk at tage en backup først!)

 157. Jeg har nu fået den repareret. Det var en ‘løs’ forbindelse.
  Per

 158. Min kæreste har en iPhone 4S, og han har mistet alle sine ALLE kontakter, både navne og telefon nummerer. Kontaktmappen var pludselig helt tom.

  Hvordan kan det lade sig gøre at alle kontakterne pludselig forsvinder fra “Kontakt-mappen”?
  Sådan noget burde ikke kunne ske.

  Jeg forventer at få et godt svar!!

  Med venlig hilsen
  Lisbeth Bremholm

 159. Det lyder mystisk at alle kontakter sådan bare forsvinder! Har han synkroniseret med iTunes, som har fravalgt kontakter? Har han åbnet Kontakter på iPhonen, og valgt Grupper øverst til venstre. Her skal “Alle kontakter” være markeret! (Håber at det er et godt svar.. 🙂

 160. Mit kontrolcenter har pludselig mistet Airdrop og mulighed for at låse/rotere skærmen på Ipaden? der hvor skærmlåsen var er der nu en alam klokke!

 161. Hej..
  Jeg har en iphone 6 og en ipad2.. De er koblet op sammen..
  Når jeg går ind på iPad og dobbelt klikker på home knappen for at slette kørende bobler, viser den for oven runde cirkler af de personer som jeg senest har sendt SMS til..
  Dette vil jeg gerne ha slået fra så de små cirkler forsvinder.
  Synes det er træls at alle kan se hvem jeg har skrevet til. Børnene bruger også ipad’ en.
  Hvordan gør jeg det..
  På forhånd tak….

 162. Åben indstillinger, e-mail kontakter og kalendere, find den indstilling der hedder vis i appskifter, åben den, og slå seneste fra.
  Hvis det hjalp, så svar venligst på denne kommentar

 163. Det virker. Tusind tak for svar

 164. Min IPhone 5 er blevet sort/hvid natten over. Hvordan vender jeg tilbage til farver?

 165. Åben indstillinger generelt, tilgængelighed, og slå gråtoner fra hvis det i forvejen var slået fra, tryk 3 gange på hjem knappen, (der er 3 mulige udfald ved at trykke tre gange på hjem knappen, 1den bliver normal, 2den spørger dig hvad du vil gøre (tryk gråtoner) 3. Der sker intet,)

  Svar gerne om det hjalp, ellers så spørg på iphoneguide.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>