Indstil selv mobilnetværk (iOS 8.3 beta 2)

by admin 11

En af de kvikke brugere her på iPhoneCafe.dk har fundet en ny indstilling under iOS (iOS 8.3 beta 2), som gør det muligt selv at vælge mellem 2G, 3G eller 4G netværk. Man finder det under iOS Indstillinger -> Mobil -> “Stemme og data”.

Normalt finder iPhone selv ud af hvilket tilgængelig netværk der er i området, og indstiller efter det. Men der kan være tilfælde hvor man gerne selv vil bestemme hastigheden – og jeg skal give dig et eksempel.

Sidste år var jeg i et sommerhus, hvor dækning hos Telia var virkelig svingende. Nogle dage havde jeg 1-2 steger med 4G, og andre dage 3G med 4-5 streger. Her ville det have været rart at kunne vælge 3G som standard, så enheden ikke konstant skulle springe mellem 3G og 4G.

Apple skriver selv under indstillingen, at “ved brug af højere mobilhastigheder indlæses data hurtigere, men det kan formindske batteritiden”. Det kan der være noget om, men 4-5 streger med 3G er sikkert bedre end 1 streg med 4G, og batteriet skal arbejde mindre når websider indlæses hurtigt – fremfor en langsom forbindelse, hvor det tager adskillige sekunder.

BEMÆRK! Hvis du ikke har denne indstillinger på din enhed med iOS 8.3 beta 2, så kan det skyldes at dit teleselskab ikke tillader det!

Mobil-indstilling-1

Mobil-indstilling-2

Comments (11)

 1. Man kan bare slå 4G fra, så springer den automatisk over på 3G? 🙂

 2. Mærkeligt. Da jeg havde min far besøg i sidste uge så jeg han havde den funktion på 8.1.3 på iPhone 5 med TDC

 3. I officelle versioner er det teleselskabet der afgøre hvad du kan.

 4. Jeg mindes at nogle brugere ikke har haft den mulighed? Mener det er en indstilling som teleselskabet bestemmer under deres “Operatørindstillinger”.

 5. Mærkeligt nok har jeg ikke den mulighed. 🙁

 6. Selv samme funktion ER aktiv, jeg kan selv vælge 2g, 3g, 4g, på iPhone 5 med simkort fra Onfone. Den er med IOS 8.1.3. Menuen ser helt ud som de billeder i artiklen.

 7. Onfone er så venlige.. 😀

 8. har Telenor og med 8.1.3 havde jeg ikke muligheden. men med 8.3 beta 2. Har jeg muligheden for og vælge imellem 2G 3G 4G. Og stadig med Telenor som udbyder.

 9. Nogen med Oister som kan bekræfte dette?

 10. Jeg har Oister.

  Sådan som det ser ud nu, så er det desværre ikke muligt…
  Og ja, jeg køre med ios 8.3 beta 2.

 11. Med Oister og 3, har du mulighed for at slå 4G fra. Det har jeg haft mulighed for, siden iP5 – nu iP6.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>