iErase Zero Free Space – sletter gamle filer

by admin 2

Det er ikke unormalt en iPhone skifter hænder løbende, da Apple lancerer en ny hvert år. Men tænk lidt på alt det data din iPhone indeholder, og her tænker jeg ikke på applikationer og spil! Jeg tænker på alle de personlige billeder, mails, sms, kontakter,koder du har på iPhonens harddisk. Personligt ville jeg ikke overlade min gamle iPhone til en ny bruger, før ALT data er slettet.

Men sletter iTunes nu også iPhonens data når du gendanner den som en “ny” iPhone!? For at være på den sikre side, vil jeg anbefale dig at bruge lidt penge på en applikation der simpelthen overskriver brugerdata på iPhonens harddisk – og her kommer “iErase Zero Free Space” ind i billedet…

iErase er en simpel måde til at nulstille den ledige plads på din iPhone, uden at udføre en fuld nulstilling af dit indhold (applikationer og spil) og indstillinger. Værktøjet sletter faktisk ikke filerne, men bruger den samme metode, som Mac OS X bruger til at nulstille ledig plads: den skaber en stor midlertidig fil, der skriver nuller over ledige plads hvor slettede filer stadig kan ligge. På iPhonen sker dette i applikationens “rådighedsplads”, men fordi alle applikationer deler den samme plads, bliver hele iPhone-bruger partition renset, og på den måde får du fuldstændig fjernet gamle billeder, voicemail, og andre slettede filer – uden at nulstille alt dit nuværende indhold og indstillinger! (Disse bliver fjernet når du gendanner din iPhone som “ny” i iTunes!)

Måden at iErase arbejder på er at den midlertidigt fylder din iPhone harddisk med nulstillet data. Når handlingen er afsluttet, vil iPhonen meddele dig at du er ikke har mere ledig plads, og her tillader du at iErase kan afslutte. Når du er færdig, vil alt harddiskplads blive frigjort igen – enkelt og smart!

Dette nyttige værktøj kan køres regelmæssigt for at fjerne gamle data og sikre at det er fjernet for evigt. Fordi iErase ikke sletter dit indhold eller indstillinger, vil du ikke bruge ekstra tid på at skulle genoprette alting på iPhonen, og selve sletningen af den ledige harddiskplads forløber relativ hurtigt, fordi det kun fungerer på den ledige plads.

En sidste reminder: lad kun iErase kører når du har tilsluttet din iPhone til en stikkontakt! Hvis du modtager et telefonopkald, mens iErase kører, vil det pause og fortsætte når du er færdig.


Screenshot

Direkte link til applikationen i AppStore

Comments (2)

  1. Den virker ikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>