I 2016 kan du oplade mobil på 30 sekunder!

by Jan A. 2

Det Israelske firma StoreDot er igang med at udvikle et batteri, der gør det muligt at oplade din mobil på kun 30 sekunder.

Over to omgange er det lykkedes StoreDot, at rejse små 300 millioner kroner til at udvikle det nye batteri, og blandt investorerne er den russiske milliardær og ejer af fodboldklubben Chelsea, Roman Abramovich.

Hvis det lykkedes det Israelske firma at lave batteriet lille nok til at smide i en smartphone, er der ingen tvivl om at de har ramt en guldgruppe, for det vurderes at der i løbet af i år vil være 1,75 milliarder smartphones på verdensplan. 

Den nuværende udgave af batteriet er alt for stor til at sætte i en mobil, men StoreDot håber at have et batteri der kan holde strøm i en hel dag, og som bliver opladet på kun 30 sekunder. Batteriet forventes at være klar til lancering i 2016, og vil kunne klare 1500 opladninger/afladninger, hvilket giver batteriet en levetid på ca tre år.

Det forventes at det hurtigopladende batteri vil forøge prisen på de mobiltelefoner med ca. 600 kroner. Så tiden hvor vi altid skal have en oplader med i lommen og prøve at finde en stikkontakt, kan snart være ovre.

USB-oplader-070813

Comments (2)

  1. Den overskrift…

    Nu det jo ikke sikkert apple hopper med på den bølge. De ser nok tiden an, hvordan det udvikler sig.

  2. God ide tror nok apple hopper med på den 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>