Hvilken iPhone skal jeg nu vælge?

by Casper Christiansen 0

Med de tre nye modeller, iPhone XS, iPhones XS Max og iPhone XR, som blev præsenteret onsdag d. 12., er der nu masser af valgmuligheder, når den gamle model skal udskiftes. Går man efter et godt kamera, god batterilevetid eller noget helt tredje, er muligheden tilstede.

Nogenlunde samtidig med at det nye sæt iPhones blev præsenteret, tog Apple iPhone SE og iPhone 6 væk fra deres egen hjemmeside, og selvom de stadig er til salg i forskellige elektronikbutikker, forsvinder muligheden sandsynligvis snart for at kaste sine opsparede penge efter en af de gamle modeller.

iPhone 7, og sidste års modeller iPhone 8 og iPhone X vil dog stadig være til at købe, sammen med de tre nye, som dog også ser ud til at kunne trække en masse salg på trods af deres relativt høje priser.

Kameraet

Er det kameraet, du går efter, er det tydeligt at Apple nu ikke bare vil være andet hjul i kampen om at have de bedste kameramobiler. Med Iphone XS og iPhone XS Max vil man få to bagkameraer, som er forbundet med den nye A12 Bionic chip, og en kompetent AI- og maskinlæringsmotor, (Next-generation) Neural Engine. Denne forbindelser gør det endnu lettere for telefonen at genkende mønstre – og især i ansigter.

De nye kameraer har samtidig fået en opgradering i form af større pixels, som i iPhone x var på 1.22μm, men som i de nye telefoner har fået et yderligere hak op til 1.4 μm. Det gør kameraet i stand til at levere endnu flere informationer i et billede. Med den rigtige software, vil dette give bedre billeder. Vi glæder os til at prøve de nye kameraer.

Batteri

Lad os bare være ærlige. Det er de færreste mobiler, der er i stand til at holde strøm i mere end 1 døgn ved almindeligt brug. Apple har også længe været en smule tilbageholdende med at sætte større batterier i deres telefoner, men det lader til at være overstået med iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR. Apple lover i hvert fald minimum hhv. 30, 90 og 90 minutter længere batteritid end på iPhone X. De nye modeller får følgende batterier:

  • iPhone XS: 2800 mAh
  • iPhone XS Max: 3400 mAh
  • iPhone XR: 2716 mAh

Plads til billeder, video, musik og film

Selvom man har det fint med at opbevare film, billeder og andre medier i cloud-baserede lagre som fx iCloud, OneDrive, Dropbox eller Google Drive, så kan det i nogle tilfælde også være praktisk at have god plads til at gemme det på selve telefonen. Og de nye telefoner giver masser af plads. Således kommer iPhone XS og SX Max med 64GB, 256GB og 512 GB. Den billigere iPhone XR kommer med 64GB, 128GB og 256GB.

En ny eller en ældre

Således klogere på de nye modeller, er det bare at sammenligne dem med sidste års modeller, og gøre op med sig selv, om man for lidt færre penge, godt kan leve med den lidt ældre teknologi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>