Google opruster i kampen mod Apple og køber Motorola

by admin 0

Google har haft det seriøse checkhæfte fremme, og erhverve sig Motorola som har over 80 års indenfor kommunikations teknologi, for intet mindre end 65 milliarder danske kroner! Google Inc. og Motorola Mobilitet Holdings, Inc. har i dag (15/8-11) meddelt, at de har indgået en endelig aftale, hvor Google vil købe Motorola Mobilitet for $40,00 per aktie i kontanter, eller i alt omkring 12,5 mia. dollar, en præmie på 63% til slutkursen på Motorola Mobility aktier på fredag, august 12, 2011. Transaktionen blev enstemmigt godkendt af bestyrelserne for begge selskaber. Med i denne handel følger også 25.000 patenter med, hvoraf de 17.000 er udstedt!

Googles CEO Larry Page udtaler efterfølgende på deres blog:

Siden lanceringen i november 2007, er Android ikke kun dramatisk øget valgmulighederne for brugerne, men også forbedret den samlede mobile oplevelse for brugerne. I dag er mere end 150 millioner Android-enheder blevet aktiveret verden over, 550.000 nye enheder dukker op hver dag gennem et netværk af omkring 39 producenter og 231 selskaber i 123 lande. I betragtning af Androids fænomenale succes, er vi altid på udkig efter nye måder at supercharge Android økosystem. Det er derfor, jeg er så glade for i dag at meddele, at vi har aftalt at købe Motorola.

Vi har for nylig forklaret hvordan virksomheder, herunder Microsoft og Apple er sammensluttet et i konkurrencebegrænsende patent angreb på Android. Det amerikanske justitsministerium var nødt til at gribe ind i resultaterne af en nylig patent “auktion” for at “beskytte konkurrencen og innovationen på open source software-fællesskabet”, og de er i øjeblikket ved at undersøge resultaterne af Nortel auktionen. Vores køb af Motorola vil øge konkurrencen ved at styrke Googles patent portefølje, som vil sætte os i stand til bedre at beskytte Android fra konkurrencebegrænsende trusler fra Microsoft, Apple og andre firmaer.

Google har aldrig været bange for at ekspanderer og udvikle deres produkter, og ved at opkøbe en gigant og en teknologisk “videnbank” som Motorola, som kommer de bestemt et skridt tættere på Apple…men heller ikke længere i forhold til min vurdering! Apple er godt nok ikke den eneste producent der kan noget med smartphones og OS-systemer, men det er min hårdkogte påstand: at de er langt foran deres konkurrenter…også Googles Android system! Jeg er i den, måske lidt hårde tro, at Google får det svært ved at vende deres Android system så det også er gearet til den “almindelige forbruger”. Android systemet har længe fået det stempel, ikke som noget skidt – tværtimod!, men som noget der er tilegnet nørder…og det sælger man altså ikke flere smartphone på!

Denne gigantiske satsning fra Googles side gør kun udviklingen endnu mere spændende, for jeg tror ikke at Apple har i sinde trække på skuldrene og lade som ingenting…de har både pengetanken og det teknologiske forspring til at løbe endnu stærkere.

Sidste ord – “let the battle begin!“.Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>