Warning: Use of undefined constant translate_tb_widget_register - assumed 'translate_tb_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/iphonecafe.dk/public_html/wp-content/plugins/translate-this-button/ttb-sidebar-widget.php on line 129
Geometry Dash - Udfordrende retrospil! - iPhonecafe

Geometry Dash – Udfordrende retrospil!

by Mahmoud E.M. 0

Geometry Dash er et utrolig vanskeligt platformspil, der virkelig sætter din tålmodighed på prøve. Hvis du er til et godt grafisk designet platformspil eller nyder god spilmusik, så er Geometry Dash med sikkerhed noget for dig.

Hvis Geometry Dash skal beskrives i korte træk, så må jeg sige at det er den form for spil man bare ikke kan få nok af, i hvert fald ikke de første mange timer. Det er sjovt, enkelt, vanedannende og er en udfordring for alle, begyndere som superøvede spillere.

Grafikken i Geometry Dash er intet mindre end fremragende! Det flade look minder en hel del om de gamle spil, hvor man ikke skulle lave en hulens masse 3D-animationer eller et totalt kompliceret gameplay, før forbrugerne var tilfredse. Spillets animationer er også helt i top og totalt flydende. Selv på min iPhone 4 så kører spillet flydende og uden hak overhovedet.

En ret unik ting jeg aldrig er stødt på før, er musikken. Musikken her ændrer sig for hver af de 13 baner betalingsversionen af spillet har at byde på. Desuden er musikken super interessant, og man får lyst til at smide et par høretelefoner på, for at fokusere mere. Nævnte jeg at musikkens rytme passer med banernes udformning? Nå, men det gør den, og det er nok noget af det fedeste ved det her spil. Man kan næsten kalde et rytmisk spil. Spilmusikken kan downloades inde i spillet, så man kan høre på det, uden at spille.

Geometry-dash

Da jeg så at der “kun” var 13 baner var jeg faktisk ret skuffet. Jeg troede nemlig at de kunne gennemføres efter nogle få forsøg, og så var de 13 kroner brugt op. Men, jeg tog fejl! Allerede ved første bane, tog det mig over 50 forsøg før jeg fik gennemført banen, det er ikke fordi jeg er dårlig. Det er fordi at hver gang du laver en fejl, så skal du starte banen om. Banerne er uforudsigelige, så fejlene var mange. Når man så kommer op i niveauerne så bliver man nødt til at øve sig for overhovedet at få en chance for at gennemføre spillet. Den såkaldte “practice mode” giver dig checkpoints med jævne mellemrum, som du så kan falde tilbage til, hvis nu det går galt. Banerne bliver nemlig temmeligt lange og vil ellers tage en evighed, med alle de forsøg.

For at kontrollere vores hovedperson, som er en lille firkant, skal man trykke på skærmen. Det lyder åbenlyst, men pointen er at der ikke er nogen virtuelle knapper, udover “pause”. Når du trykker på skærmen hopper vores lille ven. Når der så komme firkantr, broer, pigge, hoppepuder, flyvepladser, hemmelige portaler tyngdekrafts-omvendere så skal man virkelig fokusere på at trykke på det helt rigtige tidspunkt, for eller kan man ligeså godt starte om.

De førnævnte flyvepladser kommer i form af portaler hvor vores firkant ryger op i en flyver, og så skal han flyve igennem en masse forhindringer, som du skal igennem for at gennemføre banen. Holder du fingeren nede vil flyveren flyve op ad, og blive ved til du slipper. Derfor så ender det tit med at man skal trykke-slippe-trykke-slippe-trykke, hvilket giver det et ekstraordinært finish, som man ikke finder så tit på de fleste platform spil.

En sej lille feature som jeg dog ikke har brugt, er at du selv kan designe dine egne baner, og tilføje musik. Du kan og selv vælge hvordan din flyver eller firkanten skal se ud. Jo længere du kommer i spillet jo flere valgmuligheder får du for at tilpasse figurerne. De baner du så laver kan deles med venner, eller uploades så alle kan nyde godt af dem. Du kan selvfølgelig også selv downloade baner andre har lavet og spille dem.

Konklusionen er…

Geometry Dash er svært, meget svært. Det er et rytmisk platformspil, der med garanti vil udfordre dig, på en sådan måde at du vil spille det igen og igen. Man kan sagtens blive sur, rigtigt sur, på den lille firkant, når han ikke gør som man nu vil have det, men man kan næsten ikke få nok af ham.

Spillet får mine varmeste anbefalinger, især hvis du er til retro-agtige spil eller til noget simpelt og samtidig udfordrende.

Hent lite-versionen her

Hent betalings-versionen her

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>