Gendan din enhed som “NY”!

by admin 13

Den udmeldelse kommer jeg med 7 ud af 10 gange, når jeg svarer på support spørgsmål via mailen (hvilket jeg som udgangspunkt ikke gør!). Mange spørger mig om de mon skal benytte en tidligere backup på en ny enhed de lige har købt, og i teorien skulle der intet være i vejen for at gøre det.

Men som med andre styresystemer som Windows, Mac OSX og Linux, så hiver man gamle filer med. Som regel kører det bare, uden at man bemærker noget, men der kan ligge en del ligegyldige mapper og filer, som er efterladt af det tidligere OS. Værre er det, hvis man har haft et jailbreak kørende!

Gendan-sikkerhedskopi-iTunes

Hvad man gør er selvfølgelig op til en selv, men jeg har den tommelfingerregel, at jeg altid gendanner som NY – fremfor at vælge en backup på nye enheder, eller når Apple frigiver en større iOS version som iOS 8, og den kommende iOS 9 til sommer.

Der ligger godt nok en del arbejde i at få overført alle fotos, apps, film osv, men jeg mener det er det værd! På mange måder virker det som at starte helt forfra, med en dejlig ny og frisk installation. Derfor har jeg primært “aldrig” haft de store problemer, når jeg har opdateret til nye større iOS versioner, eller startet en ny iPhone eller iPad op for første gang.

Hvis du ikke ved hvordan du gendanner din enhed som NY, så kan du følge vores guide her: Så gendanner du iPhone eller iPad

iPhone-6-space-grey

Comments (13)

 1. Hej
  Jeg vil også gerne gendanne som ny på nye iPhones, men har altid gendannet fra backup af den ene grund at jeg vil have min sms historik med over på den nye iPhone. Er der nogen herinde der ved om det kan lade sig gøre at gendanne som ny, og derefter KUN overføre ens sms historik ?

  PFT

  /Jesper

 2. Kan man med et Extern program..

 3. Hvad med alle de wifi koder som er gemt igennem tiden, er de også mulige at få med over, ved gendannelse af “NY”

 4. Ok

  Kan I give mig navnet på et sådan “ekstern” program som I bruger.

  PFT

  /Jesper

 5. Nej, det er indstillinger under iOS. Disse bliver slettet.

 6. Jeg har ingen personlige erfaringer med sådan et program, og vil af den grund ikke anbefale et til dig. Men søg lidt rundt på Google, der finder du med garanti et der løser opgaven.

 7. Sikke et arbejde med at få alle ens kontakter på plads igen. Så jeg bruger aldrig ‘ny’

 8. Dem synkronisere du da gennem iTunes sammen med dine kalenderaftaler..

 9. Mine noter kommer aldrig med efter backup – gendannelse som ny – sync. ?

 10. Det skal de! Noter er en del af de data der gemmes i en backup – som med beskeder osv.

 11. Noter er da i iCloud?

 12. Det er korrekt at Noter ligger i Cloud eller på computeren, – det samme gør dine kalenderaftaler og kontakter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>