Frøken Jensens Kogebog – Klassiske opskrifter

by admin 0

Den danske applikation “Frøken Jensens Kogebog” indeholder den komplette klassiske kogebog fra 1901, og du kan i denne gratis udgave her afprøve 200 ud af de i alt 1.000 opskrifter.

Husholdersken Kristine Marie Jensen fra Randers, kvinden som var „Frøken Jensen“, har formodentlig ikke gået rundt i køkkenet hos den københavnerfamilie, hun i slutningen af attenhundredetallet holdt hus for, og ladet sig tynge af overvejelser om, hvorvidt maden hun serverede var gammeldags eller moderne, endsige klassisk. Hun har blot passet sit arbejde samvittighedsfuldt og godt. Gennem årene har hun samlet og nedskrevet sine opskrifter og erfaringer, og i 1901 blev samlingen udgivet. Det kom der som bekendt en klassiker ud af.

 

 

I over hundrede år har vi alle sammen, unge og gamle, erfarne og uerfarne i et køkken, tyet til “Frøken Jensens Kogebog” når vi lige skulle have repeteret opskriften på glaseret skinke og karamelrand. Eller hvis vi skulle have styr på de smørristede kastanjer, eller afklaret en diskussion om hvad benløse fugle egentlig er. Klassikeren er – som rigtige klassikere ofte er det – stadig moderne og aktuel – og nu på iphone. God fornøjelse på indkøb og i køkkenet.

Frøken Jensens Kogebog nåede at udkomme i ikke mindre end 27 oplag i Frøken Jensens levetid, og er siden blevet en af de bedst sælgende bøger herhjemme nogensinde. 800.000 eksemplarer er det i alt blevet til. Den originale kogebog er nyrevideret og bearbejdet af de to erfarne madskribenter Nanna Simonsen og Carina Malling Skronski.

Applikationen indeholder forskellige kategorier af opskrifter, og disse opskrifter kan tilføjes som personlige favoritter, eller de kan deles på SMS eller E-mail.

Den fulde version af Frk Jensens App koster 69 kroner og indeholder:

  • Hen ved 1000 opskrifter
  • Index med 15 kategorier
  • Solid søgefunktion
  • Favorit funktion

 

Screenshot

 

 

 

[button link=”http://itunes.apple.com/dk/app/froken-jensens-kogebog/id484569693?l=da&mt=8&ls=1″ type=”big” color=”green” newwindow=”yes”] Hent i App Store[/button]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>