Facebook bygger ny hurtigt iOS applikation!

by admin 8

Hvis der er nogen der modtager dårlig kritik for deres applikation i øjeblikket, så er det uden tvivl Facebook. Det er også ret ubegribeligt at en kæmpe virksomhed som Facebook med over 500 millioner brugere, hvor rigtig mange af dem i øvrigt ejer en iPhone eller iPad, skal benytte en næsten ubrugelig applikation.

Applikationen prøver konstant at indlæse menuer, sider og opdateringer fra vennerne, og meget ofte sker det intet. Det er selvfølgelig uacceptabelt for brugeren i det lange løb, og det er Facebook godt klar over. Derfor har de nu sat nogle dygtige programmører igang med at ombygge iOS applikation fuldstændig.

 

 

Hidtil har Facebook applikationen været bygget op omkring Objective-C med en HTML5 teknik indeni, hvilket kort fortalt gør at applikationen skal indlæse alt som en almindelig webbrowser, hvilket selvfølgelig tager tid.

Nick Bilton, som skriver for New York Times udtaler omkring den nuværende applikation:

Når det kommer til hastighed, så er det ligesom at sætte motoren fra en Smart Car i en Ferrari bil. Applikationer der er overvejende er HTML5,  bruger de fleste af komponenterne i en applikation som en webside, og henter billeder samt indhold fra nettet direkte ind i applikationen.

Objective-C arbejder den modsatte vej, ved at drage fuld fordel af hardwaren i iPhone og iPad, ved at bygge det meste af funktionaliteten direkte i programmet, så der er færre oplysninger fra internettet der skal hentes.

Officielt har Facebook udmeldt at brugerne kan forvente en væsentlig forøgelse af hastigheden i den nye applikation, og den forventes blive frigivet en gang i næste måned (juli).

Jeg kan vist roligt sige på manges vegne, at det ser vi bestemt frem til!

 

 

Comments (8)

  1. En nyhed jeg læste på amerikansk medier, og jeg må sige det gav mig et smil på læben, endelig… Jeg har haft min Facebook konto lukket i godt 1 år, og har først nu aktiveret den igen, jeg havde lykkelig glemt hvor langsom, mangel fuld og elendig deres applikation er, den virker hver anden gang og andre gange crasher den totalt, at der skulle gå så mange år før at Facebook endelig tog sig den ulejlighed at smide en pose penge efter en ordentlig applikation er på mange måder uetisk.

  2. endelig 🙂

  3. Det var sgu da også på tide. Den nuværende er simpelthen for dårlig.

  4. Glæder mig sindsygt!! bruger den meget lidt for tiden, Pga. slowness 😉 . Er der nogen dato på hvornår ?

  5. Facebook siger juli måned – så er det bare spørgsmålet hvilken dag.

  6. Det er naturligvis kun til udvikling (: så man kan integrere facebook i sine applikationer

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>