Få vist GIF på iPhone og iPad

by admin 9

GIF er nok ikke det format i 2014 der er “længst fremme i skoen”, men det er stadig et format der bliver brugt flittigt på internettet og i mail på computeren. GIF står for “Graphics Interchange Format”, og er et 8-bit-per-pixel bitmap-billedformat, som blev introduceret i 1987 af CompuServe, og er siden blevet vidt udbredt på internettet.

Formatet bruger en palette af op til 256 forskellige farver fra 24-bit RGB-farveskalaen. Det understøtter animerede billeder, og tillader en separat palette af 256 farver for hver frame. Særlig interessant er det når der er tale om animerede billeder, og hovedparten af dem er blevet lavet i den sjove skala.

GIF-060214

Apple iOS understøtter ikke GIF som sådan, men tillader at 3. parts apps kan benytte formattet. Det har udvikleren Daniel Farrelly valgt at gøre med hans simple app der hedder GIFwrapped, og som kan være base for at samle en masse GIF billeder, som man enten kan finde med den indbyggede webbrowser, eller overføre via Dropbox.

Specielt Dropbox gjorde GIFwrapped interessant for mig, da jeg gennem årene har samlet flere tusinde (primært sjove) GIF, som jeg har brugt i mails og i forums. Med GIFwrapped kan man let overføre dem til en mappe i Dropbox, synkroniserer dem ned på iPhone eller iPad, og bruge dem efterfølgende i iMessage, mails eller på nettet med Safari.

Det bedste af det heler er, at GIFwrapped er ganske gratis! Du kan hente app’en her i App Store.

GIFwrapped-1-060214

GIFwrapped-2-060214

 

Comments (9)

 1. “Apple iOS understøtter ikke GIF som sådan”

  Jo det gør, prøv at send en besked med en GIF.

 2. Hvordan får du en GIF fil over på din iPhone eller iPad uden brug af 3. parts app?

 3. @Bo
  Søg gif på Google og arkiver gif’en.. Sæt ind i en besked.. Så har du den..
  Her er også lidt
  http://www.laboiteverte.fr/des-gif-noir-et-blancs-hypnotiques-2/

 4. Det giver ingen mening! Jo – hvis du bare skal bruge et GIF billede fra Safari, men ikke hvis du gemmer dem til senere brug, så kan filen nemlig ikke afspilles på iOS. Kun gennem 3. parts apps, som den i indlægget.

 5. Bliver den gemt i kamerarulle så kan den da fint afspilles hvis du sender den i en besked.. Men man kan ikke SE hvordan den er før den er afsendt.. Men gif’en virker fint.. Men ellers misforstår jeg hvad du mener med at den ikke kan gemmes og bruges..?!

 6. Man kan ikke afspille GIF med iOS, ud over at få den vist i iMessage. Det er pointen med at hente 3. parts app.

 7. Er det muligt at du kan dele dine mange gifs herinde eller vil det ikke være lovligt?

 8. Det kunne jeg i princippet godt, men ønsker det ikke af flere grundene. Der er så mange, at det ville være krævende at skulle frasortere dem som ikke er egnet til børn. Der sidder garanteret en del større børn og benytter iPhoneCafe.dk …

 9. Din frækkert, Bo 🙂 ;P

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>