EU: slut med Apples oplader!

by admin 23

Står det til EU, så skal det være slut med Apples egne opladere. EU vil gennem en ny lov tvinge Apple til at følge standarden for en universal oplader, som kan bruges på alle nyere smartphone og tablets på markedet. Tilbage i efteråret 2013 blev et udkast fremlagt for EU, og Apple har lige siden reageret neutralt.

Meningen er at alle enheder fremover skal kunne benytte et Micro-USB, som passer i de fleste nye oplader. Apple bruger et Lightning stik/kabel og en 5W USB Power adapter, som følger med alle nye iPhone og iPad.

USB-oplader-070813

En politiker udtaler sig om emnet, og hendes pointe har jeg svært ved at fange:

Som Apple-kunde har man været nødt til at investere i en adapter for at tilslutte telefonen til en oplader, der lever op til de fælles regler.

 

På den måde har Apple overladt regningen for at overholde EU-aftalen til forbrugerne. Og det er det, som EU-parlamentet nu sætter en stopper for.

 

Problemet med det er, at så skal du ud og købe en ny enhed for at få det til at fungere. Det, som vi lægger op til, er, at det skal være en universal-lader, der skal kunne bruges af alle. Uden at du skal lave alle mulige krumspring for at få det til at fungere, siger Christel Schaldemose, der er medlem af parlamentet for Socialdemokraterne.

For det første følger der som tidligere nævnt en adapter/oplader med til hver ny iPhone og iPad, og bliver den væk kan en ny skaffes relativt billigt. Det samme vil gøre sig gældende hvis man havde en smartphone af andet mærke.

Det vil naturligvis være rart med en fælles standard, så man kan låne opladeren ud, eller låne en fra kollegaen på jobbet hvis batteriet står i det røde felt!

Comments (23)

 1. Men så vil jeg da nok hellere have lightning stikket end jeg vil have micro usb.

  Micro usb er fandme besværligt at sætte fast fordi det både skal vende på en bestemt måde, og fordi det skal sættes meget præcist i før det virker.

  Fuck EU og deres ånsvage regler!

 2. Jeg er enig med dig Anders! Om man kan diskuterer monopol eller ej, så har Apple et system der fungerer. Personligt er jeg også træt af USB-stik man skal vende flere gange … underligt nok, – før det passer. 🙂

 3. Enig

 4. Det er jo ikke opladerne der er galt med, man skal jo kun skifte stikket. Faktisk har alle opladere alm USB udgang og der kan man jo sætte hvad man har lyst til.
  Bruger min iPad oplader til næsten lade alt med, skifter bare stikket, 30 pin/lightning.
  Når vennerne kommer på besøg sætter jeg bare et gammelt Nokia micro USB fra min Nokia n97 i iPad laderen og den lader fint htc og Samsung telefoner 😉
  Efterhånden har jeg da alle kabler liggende, lightning, 30pin, micro USB, mini USB, hvad skal man bruge mere?

 5. Ikke enig med jer. Jo, lightningkablet er da fint, men jeg synes, det er bedre at have en standard, så man kan få strøm, hvor man nu befinder sig. Det vil man jo kunne, hvis Apple gik over til MicroUSB som alle andre.

 6. ps. Iøvrigt skal USB-tegnet, på MicroUSB kablet vende opad i 99,9% af tilfældene. Bare lige til jer, der vender det flere gange (selvom der kun er 2 muligheder), før det virker. 🙂

 7. Lightning er 8/16 pin mens micro USB er 4 pin, og til en ordenlig Dock skal der mere til 2 pins til strøm 2 til stereo lyd 2 til kontrol funktioner som skift og lyd

 8. Micro USB virker hellere ikke til tablet, så der skal man bruges to oplader kabel mens apple gør, det er virkelig lækkert.

 9. Syns det er en god ide at sætte en standart for lader, men på den anden side kan det jo være Apple kan løse det ved at lægge en lightning til micro-USB adapter med i salgspakken i eu..

 10. Samsung kommer også lidt i klemme i systemet med deres Galaxy note serie.. Galaxy note 3 har USB 3 stik..

 11. Forstår ikke problemet! Som tidligere skrevet er det med USB tilslutning i laderen.
  Et stort nederlag for Apple og nok en stor sejre for alle de andre 🙁
  Os alm. mennesker har som altid intet og indvende!
  Hvad mon Apples modtræk bliver???

 12. Microusb går da også meget nemmere i stykker. På stikke på kablet og stikket i telefonere. Jeg er absolut fan af lightning. Det spiller bare 🙂 så jeg håber ikke at Apple skal tvinges til noget andet.

 13. Mon ikke om der kommer to stik på den kommende iPhone 6. Så lightning til alt det udstyr der kræver det, som f.eks det nye bilsystem. Og så en mulighed for at lade via det gamle USB system.

 14. Hvis min iPhone går ud, og jeg ikke har min iPhone lige ved hånden, så har stort set alle jeg kender en iPhone!

 15. 95% af min omgangskreds har en iPhone, så tilgangen til en oplader er forholdsvis stor alligevel.

  Fuck EU og alle deres lorte regler, det jo også dem der bestemmer at vi skal sende danske SU penge til andre EU lande, rend mig i røven, der er sgu ikke noget at sige til at den danske statskasse er tom

 16. De fleste af mine venner har iDevices, så når jeg er hos nogen eller der er nogen hos mig kan tlf/ipad altid oplades.

 17. Ja så skete det sku.. De har vedtaget i eu nu at alle telefoner der skal sælges i eu skal være med micro USB.. Alle skal rette sig ind efter det senest 2017 ellers kan de ikke sælges i eu

 18. Heldigvis får vi en iPhone 6, iPhone 7, og iPhone 8 at se før det sker! 🙂

 19. Ja det er rigtigt.. Jeg læste luge på beep at det bare er vedtaget at der skal være standart lader på alle mobiler i 2017, og de nu skal igang med at finde den standart der skal bruges.. Evt kan det være det bliver trådløs opladning

 20. Problemet er måske slet ikke så stort, da alle producenter af smartphone og tablet kan lave en fælles adapter. Om så Apple vælger at fortsætte med deres Lightning kabel, som kan blive Lightning < -> MicroUSB, så går det nok.

 21. Ja, tror faktisk at Appel måske fjerner ladestikket helt, og går 100% over til trådløs, også ved opladning, på den måde kan hele stik problematikken fjernes ( for der er ikke noget stik )
  Samt hvis alle producenter gjorde det samme ville det ikke være noget problem, for induktion opladning ville kunne oplade på tværs af enheder. Det smarte ved induktions opladning er også at det kan indbygges i stort set alle overflader så som bordplader osv.

 22. Det bliver noget rod nu for Apple med det nye stik og med carplay da det jo skal forbindes med lightning kabel

 23. Nej CarPlay skal tilsluttes med det nuværende Lightning -> USB kabel. Apple kan sagtens lave det til Lightning -> MicroUSB. Husk på at det er selve opladeren der er hele balladen! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>