Et liv som Apple bruger

by Bo 12

Med den overskrift kunne man som læser sikkert godt henledes til, at opfatte det som en bruger der har benyttet Apple produkter hele sit liv – men det er slet ikke tilfældet her. Indlægget handler om det at være Apple bruger i dagligdagen, og hvad det betyder på godt og skidt. Der findes mange varianter af Apple brugere, og det spænder lige fra en med iPhone og en Windows computer, til en bruger der “udelukkende” benytter Apple produkter. Jeg er efterhånden blevet mere og mere den sidstnævnte.

Jeg skruer lige tiden lidt tilbage for at fortælle dig, at jeg i rigtig mange år har været 100% Windows bruger (tilhænger..), og før iPhone blev lanceret, havde jeg alle mulige mobiltelefoner fra Nokia, Samsung osv. Jeg havde også den lidt religiøse holdning, at Mac computere var noget underligt, og kompliceret i forhold til Windows systemet. Den holdning tog en drastisk drejning, da jeg fik min første iPhone tilbage i 2007, og begyndte at interessere mig mere for Mac computere, og systemet bag. I 2011 fik jeg min første Mac computer, og kørte sideløbende Windows på min stationære PC.

iPhone-4S-screen-01-0611

Som tiden gik, brugte jeg mere min Macbook Pro end den stationære PC med Windows Vista, og fandt ud af at mange programmer på et Mac styresystem er væsentlig lettere at gå til, end på Windows. Jeg så i øvrigt en YouTube video med Martin Thorborg for kort tiden siden, og kunne nikke genkendende til meste han pointere. Det at Mac systemet ikke bare går ned i utide, og bare det at installere en printer – er en leg på en Mac, hvor en Windows PC lige skal have installeret nogle drivere, opsættes, og så virker tingene alligevel ikke helt. Den oplevelse får man slet ikke på en Mac!

Der sidder med garanti en masse Windows brugere som slet ikke kan genkende det jeg bringer på banen, men så har man sikkert også godt tjek på det tekniske – set i forhold til den almindelige bruger, som blot ønsker at tingene fungerer i hverdagen. Er man en almindelig bruger, så vil en iPhone og en Mac med garanti gøre hverdagen 100 gange lettere, end hvis man er i besiddelse af en Android smartphone, og en computer med Windows 8. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at en Windows computer er 100 gange bedre til spil end en Mac, men igen – hvor mange almindelig brugere spiller krævende spil?

Mit indlæg her, tager altså udgangspunkt i en almindelig bruger som jeg – også selvom jeg har ret godt tjek på det tekniske, så er det fedt at stå op om morgen, velvidende om at computer, iPhone, og mit Apple TV bare spiller – også sammen. Netop det med at tingene (enhederne) spiller sammen, er en fornøjelse uden lige. Man betaler ganske vist prisen for Apples produkter, og med respekt for dem der ikke lige har råd til Apples dyre produkter, – så er “livet for kort til dårlige ting”. Det er en af grundene til at jeg vælger overskriften “Et liv som Apple bruger”.

Steve-Jobs-glad

Jeg startede som sagt med den første iPhone, som blev lanceret i 2007, og har siden erhvervet mig en iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 5, iPhone 5S, og nu en iPhone 6 Plus. Det har uden tvivl været en ret bekostelig affære, og jeg behøver vel næppe at komme med en udregning på hvor mange penge det har kostet mig. Dog skal det lige siges, at jeg har solgt mine enheder videre med et stort tab til venner eller nogen i familien, så på den måde har det ikke været den helt store pengepung jeg skulle op med, hver gang der blev skiftet til en nyere enhed.

Min Windows PC endte med at brænde sammen for nogle år siden, og efterfølgende har jeg slet ikke benyttet Windows mere. Det har været indfriende på mange punkter, og det primære er helt sikkert den måde man arbejder på en Mac, og hvor lækkert programmer ser ud i forhold til dem man finder på en Windows PC. Det samme gør sig gældende for iPhone, hvor jeg mener iOS er mange gange bedre og en mere intuitiv brugeroplevelse – end på en Android smartphone. Apple begrænser dog brugeren, så hører man ikke til den almindelige bruger, så kan man godt finde sig selv låst fast.

Er meningen ikke, at det bare skal fungerer?

Er livet ikke for kort til alle de “krumspring” der ofte skal til, når man støder på problemer med en Windows PC? Jeg vil vove den påstand, som Martin Thorborg også er inde på, at en Mac computer ikke bare går ned. Den samme oplevelse har jeg også haft med alle mine iPhones, – måske lige pånær den første model, som både skulle kører med unlock og jailbreak, for at kunne fungere her i DK (havde fået den hjem fra USA, før lanceringen her i Danmark).

I dag kører jeg med en iMac, Macbook Pro, iPhone 6 Plus, og et Apple TV. Alle enheder er koblet sammen med en Apple AirPort Extreme, som er en trådløs router. Alene installationen og opsætning af routeren på netværket var en leg, som det tog mig vel 10 minutter. Man tilslutter bare routeren, tildeler et password som enhederne skal benytte for at kunne logge på hjemmenetværket, og så kører det.

Fotos-app-mac

Når man sætter integrationen mellem de ovenstående enheder i perspektiv, så er det en sand fornøjelse i hverdagen – og er “et liv som Apple bruger” for mit vedkommende. Tingene er synkroniseret mellem alle enheder uden de større opsætninger, og programmerne samarbejder fantastisk godt mellem en iPhone og en Mac! Jeg har desværre ikke de store erfaringer med en Android/Windows smartphone, så jeg skal ikke kunne sige hvor godt de OS systemer taler sammen med en Windows PC, eller en Mac computer?

Lad mig afslutte dette indlæg med et lille citat: “Ones you go Mac, you will never go back!”. Det er netop den følelse jeg sidder med lige nu, og jeg har den største respekt for Windows og Android brugere, men efter nogle år med kun Mac OS og andre Apple produkter, så er min hverdag blevet væsentlig lettere – og ikke mindst meget sjovere! Jeg bruger mine computere i det daglige til alt fra mails til advanceret musikproduktion, og grafisk design. Mit Apple TV streamer film, musik eller viser fotos fra computeren, og mit konto hos Netflix fungere perfekt sammen med Apple TV. Min iPhone 6 Plus tog lige nogle uger før jeg blev vant til det store 5.5 tommer skærm, men i dag vil jeg ikke bytte den til den mindre iPhone 6.

Jeg håber ikke at mit indlæg virker stødende på nogen, for det er bestemt ikke meningen! Er man Windows bruger og tilfreds, så er det jo det! Det handler netop om at være tilfreds i det daglige, uden at skulle bruge tiden på mange irriterende problemer med systemet, og enheder der ikke vil snakke sammen.

Angry-man-011013

Comments (12)

 1. Total fed indlæg Bo..
  Den var tiltrængt!!
  Nu overvejer jeg seriøst en Mac…

 2. Enige! Man kan næsten føle hvor glidende alting spiller sammen 🙂

 3. dejligt indlæg.
  Jeg kan kun give dig ret.
  Jeg sværgede til android telefoner siden der udkom smartphones. Jeg var den sidste i familien som havde android. Til sidst havde jeg temelig mange problemer med mine samsung telefoner at jeg tænkte jeg måtte prøven en apple tlf. Det har jeg aldrig fortrudt, det har bare kørt fra dag 1.
  Nu har vi alle i familien apple tlf. Og airport router og apple tv. Og det virker bare. Næste trin er en mac computer.

 4. Sådan det er lige sådan jeg har det køre bare

 5. Tak Jesper! Du bliver glad for en Mac.. 🙂

 6. Fantastisk indlæg Bo!
  En Macbook er da taget til overvejelse 😉

 7. Enig. Kører Mac over hele linien.

 8. Er også den glade ejer af Imac, Iphone og Ipad, og selvom det er en lidt anden verden at komme fra en pc med windows, så fungerer det meste jo knidningsfrit.

  Dog har jeg endnu ikke helt fundet ud af billedernes placering og hvordan man får billederne fra ipad/iphone over på Imac’en. Håber, at den kommende opdatering af Iphoto eller hvad det kommer til at hedde, letter dette.

  Så sent som i går aftes skrev jeg en mail, hvor jeg ville indsætte nogle billeder…. Det blev sgu ikke helt godt, da jeg ikke kunne finde dem, jeg ville tilføje.

  Nå, men ellers nyder jeg enkeltheden i Apples verden 😉

 9. Jeg er helt klart til Windows. Har win 8 som jeg er super glad for

 10. Jeg har en stationær Windows PC som jeg næsten kun bruger til spil.
  Derudover har jeg en MacBook Pro, iPad og en iPhone. Jeg har haft Apple TV men da den ikke kan streame direkte fra min NAS så jeg skal have en computer kørende, har jeg valgt en WD live TV og en Chrome Cast.
  Jeg håber at Apple vil gøre det muligt at streame uden om iTunes, da det efter min mening er noget af det ringeste der nogensinde er lavet.

 11. AirDrop eller iCloud Photos?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>