Warning: Use of undefined constant translate_tb_widget_register - assumed 'translate_tb_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/iphonecafe.dk/public_html/wp-content/plugins/translate-this-button/ttb-sidebar-widget.php on line 129
Er iPhone XR din nye telefon? - iPhonecafe

Er iPhone XR din nye telefon?

by Casper Christiansen 0

For første gang nogensinde har Apple i år lanceret en billigere udgave af deres topmodel. Nu vil du måske indvende, at der allerede sidste år blev lanceret en iPhone X som topmodel og derudover en ny iPhone 8, som havde en noget billigere prisseddel. Forskellen på dette års lancering er, at den nye og billigere iPhone XR fra Apple er en del af samme serie som topmodellerne XS og XS Max.

 

Er iPhone XR så en telefon, der er værd at satse sine sparepenge på? Det er, som altid, når det handler om elektronik, et spørgsmål om, hvad du kan leve uden og hvad, du absolut har brug for. For eksempel kan man få iPhone XR i hele seks forskellige farver – rød, koral, blå, gul, hvid og sort. For nogle er det et vigtigt argument for at købe, mens det for andre er underordnet.

 

Alle de tre nye iPhone-modeller bygger videre på sidste års iPhone X, der introducerede edge to-edge skærm uden hjem-knap, så man får den fulde oplevelse af skærmen. Således har iPhone XR også skærm helt ud til kanten af telefonen. Det betyder, at man får hele 6,1 tommer skærm på en telefon, der ikke er meget større end en iPhone 8. Fraværet af hjem-knap betyder, at XR lukkes op med ansigtsgenkendelse. Og det virker virkelig godt, er anmelderne enige om: der måles på op mod 33.000 forskellige punkter i ansigtet, hvilket skulle betyde, at du burde kunne åbne telefonen, selv om du har glemt at barbere dig om morgenen eller har taget læsebriller på.

Nu vi er ved skærmen, er det værd at nævne, at iPhone XR har en LCD-skærm, hvilket betyder, at farvegengivelsen er lidt ringere end på topmodellerne XS og XS Max. Det skyldes, at de to sidstnævnte er monteret med en OLED-skærm, som er toppen af poppen indenfor skærme lige nu. Når det er sagt, så er LCD-skærmen på iPhone XR en af de bedste, der nogensinde er lavet, og de fleste vil derfor ikke opleve det som et problem, med mindre de holder deres XR lige ved siden af en XS eller XS Max.

 

Årsagen til, at Apple har valgt den lidt forældede skærmtype er selvfølgelig for at få prisen ned. Hvis de udstyrede XR med de samme dele som XS, ville den jo helt naturligt komme til at koste det samme. Det er samme tankegang, der er baggrunden for, at Apple har valgt at udstyre XR med blot et enkelt kamera i stedet for de to kameraer på XS og XS Max. Det betyder, at du ikke kan anvende optisk zoom og portræt-funktionen, som giver mulighed for at lave sløret baggrund på billederne. Selfie-kameraet er dog det samme på alle tre modeller, hvilket vil sige, at du på XR får fuldstændig lige så gode selfies, som på topmodellerne.

 

iPhone XR udstyret med det samme toptunede chipset som topmodellerne – nemlig A12, som er lynhurtig – ikke mindst sammen med det nye styresystem iOS 12. iPhone XR indeholder 3 GB RAM, hvilket er 1 GB mindre en XS, men stadig rigeligt til, at kombinationen af chipset, styresystem og RAM skaber en skøn og flydende brugeroplevelse.

 

Afhængig af dit behov, kan du vælge mellem tre størrelser hukommelse: 64 GB, 128 GB og 256 GB. Vær opmærksom på, at du, som sædvanlig på en iPhone, ikke kan udvide hukommelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>