Er iPhone 4S stadig et godt køb?

by admin 5

Med udgivelsen af både iPhone 5, iPhone 5S, og ikke mindst iPhone 5C, så har mange iPhone brugere den lille tanke op i hovedet; Burde jeg opgradere til den nyeste model? Der er ingen tvivl om at ”fuldblods” Apple fans ville købe den nyeste model, så snart den rammer markedet, men der findes også den brugerskare som ”bare” skal have en fungerende iPhone.

Undertegnede har valgt at beholde sin iPhone 4S, og springe over opgraderingen i denne omgang (Fik dog købt en iPad Air i stedet, men lad nu det ligge). Det har dog sat lidt tanker i gang: Er iPhone 4S stadig et værdigt køb for den almindelige bruger?

Med lanceringen af iPhone 5S valgte Apple at bibeholde iPhone 4S på markedet, dog kun i en 8 GB model, alt i mens iPhone 5 måtte ”lade” livet. Teleselskaberne tilbyder, og har masser af dem, iPhone 4S til udmærket priser. Hos bla. Oister kan man i skrivende stund købe en 4S’er til blot 3.000 kroner (Nej, det er ikke en reklame). Kigger man i DBA.dk (Den Blå Avis), ville man helt sikkert kunne gøre et godt køb ligeså, om end dette selvfølgelig ville være en brugt model.

iPhone-4S-screen-01-0611

Men! Let’s face it. iPhone 5S som er flagskibet lige pt, ville processorhastighed, batteritid, udseende, og skærmstørrelse m.m, helt sikkert få 4S’eren til at minde om en ”oldtidssag” – igen for de hardcore Apple fans.

Men hvad nu hvis … din nabo som blot vil have en iPhone ’for the looks’, eller dine bedsteforældre ”bare” vil have en smartphone for at være lidt hip. Eller måske er det lillesøster/lillebror der skal opleve det fede ved sin første mobil… Ville du så anbefale en iPhone 4S eller en iPhone 5C/5S?

Økonomien ville helt sikkert spille en rolle i valg af din anbefaling til personen. Men hvad med fremtidssikring, App’s der kræver mere og mere. Ville 4S kunne klare en evt. iOS8, osv.

Hvad siger du?

 

Comments (5)

 1. Jeg ville klart anbefale at man søgte efter et godt tilbud på dba, efter 5eren.
  Så er man bedre sikret også med hensyn til lightning stik og tilbehør .
  For 3000kr kan man godt købe en iPhone 5

 2. Men igen. Skulle det nu være til drengen eller pigen på 11-12 år, så kan man også få en helt ny iPhone 4S på DBA til 2000. Det er nu alligevel en lille prisforskel.

 3. Jeg er på linje med rasmus hvis det er til sin unge så er er s4 sgu helt iorden, det jeg helt hul i hovedet at smide flere penge efter en af de nyere iphones efter dem…..

 4. 4S er nok ved at synge på sidste vers ift iOS. Bevares, til en 6-10 årig er det en fin telefon, de kræver ikke mere processorkraft osv, endnu 🙂
  Jeg har en kammerat (27) som ikke har smartphone endnu, og vil derfor anbefale ham 5S eller C, for ligesom at fremtidssikre hans valg. En 4S vil nok begynde at halte ved iOS 8, og ingen vil vel fonde sig i halv eller 2/3 hestekræfter.. Hverken min kammerat eller jeg.

 5. Jeg ville ligesom Henrik, anbefale en iPhone 5 da prisforskellen ikke er særlig stor, og så er man også meget bedre fremtidssikret og man kan bruge noget af det nyeste tilbehør til iPhone 5S.

  PS. Rigtig gode artikler du får skrevet Rasmus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>