djay 2 for iPhone

by admin 2

Hvis du interesserer dig meget for musik, og måske ligefrem er en DJ, så er der ingen vej uden om den nye musik app djay 2! App’en gør det som du sikkert allerede har regnet ud, at den mixer mellem 2 sange fra dit musikbibliotek på iPhone. Der findes også en iPad app, som nok gør det lidt nemmere at lave et mix!

Selve processen foregår “automatisk”, hvilket vil sige at alle kan være med uden det helt store musikalske kompetencer. Man vælger 2 sange fra musikbiblioteket, starter den ene sang, djay 2 finder tempoet ved at analysere sangen, og man kan derefter synkronisere dette tempo på den anden sang, når den startes.

 

djay2-main-250713

 

Det er en meget hurtig måde at skabe et langt og vellydende mix, og er man lidt heldig med valget af de sange der mixes, så kan resultatet lyde ret så professionelt! Ideen bag djay 2 er de to pladespiller, hvor man som sagt tilføjer sangene en efter en, og så kan man enten vælge at fade mellem sangene manuelt med slideren, eller lade app’en gøre det helt automatisk i slutningen af hver sang (Automix mode). Jeg vil her mene at den manuelt måde gør det væsentlig sjover at lege med mixet, men prøv dig frem!

 

djay2-main-2-250713

 

Hele mixet, uanset om du vælger at lave et mix med to sange eller 50, kan optages og eksporteres som et AIFF lydformat til en Mac, PC, eller gennem iTunes deling. Derefter kan filen konverteres til andre formater.

App’en byder på en masse indstillinger, som jeg kun lige vil komme kort ind på, da indlægget ellers vil blive en lang læsning. Af smarte funktioner er der:

 

Automatic beat og tempo registering

Den sofistikerede on-the-fly sanganalyse, beregner slag per minut (BPM), og den nøjagtige placering af hvert slag, som er grundlaget for en lang række andre funktioner, herunder Auto-Sync og beat-synkroniseret looping.

 

djay2-main-3-250713

 

Visuel mixing med waveforms

Et avanceredet audio bølgeform display, der giver dig et overblik over en sangs struktur, og som giver dig mulighed for visuelt at lave cue til bestemte punkter, for at forberede præfekten overgang.

 

Auto-Cut Scratching

Auto-Cut Scratching er en automatisk funktion, der anvender det rytmiske mønster af den aktuelt afspillede sang til dine scratch i real-time. Du skal blot trykke og bevæge pladespilleren med to fingre til at skabe flotte effekter, for at gå ud over mulighederne i den analoge verden.

 

Mixer og EQ kontrol

3-bånds equalizere, gain, linje fadere, og en crossfader som giver dig alle de værktøjer, du har brug for i et DJ setup, hvilket gør det problemfrit at lave mix mellem en sang til en anden.

 

High-Quality Audio FX

Tilføj dit mix med et væld af realtime lydeffekter, som er tilgængelig via 3 FX kontrolenheder for forskellige blande stilarter: en der er nem at bruge med et one-touch-panel til øjeblikkelig FX, en der er mere avanceret  med brugerdefineret kontrol, og en meget innovativ 2D berøringsgrænseflade.

Audio FX omfatter: Flanger, Phaser, Echo, Gate, Bit Crusher, Filter (High Pass, Low Pass), Absorb, Drift, Sway, Crush, Punch, Twist.

 

djay2-main-4-250713

 

Beat-Matched Looping

djay 2 tilbyder dig en vifte af forskellige looping stilarter: Auto, Manuel og Bounce. Indstil manuelt et loop ind/ud punkt, brug Auto-Loop til løbende loop i en del af sangen, eller lav et remix live ved at bruge Bounce-Loop til et mashup af din sang, – alle i perfekt sync med rytmen.

 

Udgiv dit mix

Når dit mix er klar til udgivelse, så udnytter djay sig af Apples AirPlay-teknologi. Stream dit mix trådløst til Apple TV, AirPort Express station, eller enhver AirPlay-understøttede højttalerdock, AV-modtager, og stereoanlæg!

 

Pre-Cueing med dine hovedtelefoner

Lyd til næste sang gennem dine hovedtelefoner, så du kan forberede mixet: Ved at aktivere djay 2 “Split Output” mode, kan du cue sange via hovedtelefoner uafhængigt af mixet, der går gennem højtalerne for live DJing.

 

DJ Controller Support

En række hardware-controllere et designet til at fungere problemfrit med djay 2, og er de perfekte ledsagere der kan forbedre din DJ sæt. Kontrollere djay 2 på din iPad, iPhone eller iPod touch ved hjælp af touch-følsomme fader, og hardware kontroller til crossfading, EQ og effekter.

 

djay2-main-5-250713

 

Alt i alt en app jeg vil anbefale til alle der er musikinteresseret, og som har lyst til at lege med musikken – enten for sjov, eller til at skabe noget virkelig vellydende! Prisen for app’en til iPhone er kun 13 kroner (på tilbud lige nu til 7 kroner!):

djay 2 for iPhone - algoriddim

… og den koster 65 kroner til iPad (på tilbud nu til 32 kroner!):

djay 2 - algoriddim

 

 

Comments (2)

  1. Synes selv at musik osv er rimelig interesant og har været ekstrem glad for min Djay iPad som har betalt sig selv hjem (selvom jeg gav 65,- for den) så jeg har selvfølgelig også lige købt 2’eren!

    Synes ikke der er noget sådan rigtigt nyt udover design, men fedt med ny app! 😀

  2. Har lige leget lidt med Djay 2 og synes umildbart at det er en lidt for ringe upgradering til at udgive en helt ny app! Udover et meget fedt nyt HD design så er der ikke rigtig noget nyt! Jeg har fundet I alt 2 store og rimelig fede funktioner, men udover 2 store funktioner, synes jeg ikke at man burde udgive en ny app, men udgiveren skal jo også have lidt ekstra penge for et velfungerende dj program! Men ellers er mit første indtryk en smule skuffet!

    – Fordelen er jo så at den nye app modtager opdateringer med nye funktioner, så det er jo rimelig dejligt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>