Derfor nedgradere jeg iOS 7!

by admin 28

Been there, done that … sådan nogenlunde kunne min oplevelse lyde, set i forhold til iOS 7! Jeg ved godt at der stadig kun er tale om en betaversion, som mangler en masse fejlrettelser, og måske en bunke justeringer på den visuelle side. Men efter over 4 uger i selskab med iOS 7, må jeg erkende blankt: jeg er ikke tilfreds!

Hvad er så det der gør at jeg lige pludselig vender om, og nedgradere iOS 7 til iOS 6.1.4 på min iPhone 5? Forklaringen er ret simpel:

 1. Enheden lukker f.eks helt ned midt om natten, og derfor ingen alarm næste morgen.
 2. Applikationer jeg har brug for crasher meget ofte.
 3. Der er stadig mange visuelle fejl, som gør det irriterende at benytte iPhone.
 4. Jeg bryder mig ikke om knapperne i Telefon. (Den grimme brede grønne og “røde” knap)
 5. Levetiden på batteriet er forværret med ca. 1/3.
 6. Fotostream virker ikke altid.

Det var 6 større fejl, som gør at man i mit tilfælde bliver irriteret i dagligdagen. Nu skal jeg ikke male “fanden på væggen”, for der er flere betaversion på vej, og der er ingen udover Apple selv der ved hvor iOS 7 ender, når de til efteråret præsenterer iPhone 5S med den færdige iOS 7 kørende.

iOS7-2-100613

Skulle jeg opsummere mine positive og negative sider med iOS 7 efter de 4 uger, så vil jeg sige følgende:

 • Det nye Kontrolcenter er fantastisk og flot, og virkelig nyttigt!
 • Meddelelsescentret er også noget jeg personligt værdsætter, – både på det funktionelle og visuelle område.
 • Vejret har virkelig modtaget et “ansigtsløft” i den rigtige retning, og om det er kopieret fra andre smartphones er mig ligegyldigt. Det ser godt ud, og fungerer i hverdagen.
 • Låseskærmen fejler heller ikke noget, og fungerer fint i praksis. Det er smart at man kan benytte Meddelelsescenter og Kontrolcenter direkte fra denne skærm.
 • Designet med Safari og dets funktioner kan jeg ikke helt gøre mig klog på om er fedt eller skidt? Det er helt sikkert en smagssag, men der er et eller andet ved designet jeg ikke bryder mig om.
 • Telefon delen er en stor joke i mine øjne! Knapperne, farverne og det generelle design er så ringe, at det på flere områder har skudt iPhone (og Apple) tilbage til Stenalderen. Igen en smagssag.
 • Beskeder og Mail fik heller ikke min stemme. Ganske enkelt fordi designet og farvevalget er blevet for “billigt” at se på. Flat design kan altså godt blive for flat!

Nu er jeg tilbage på iOS 6.1.4, og det er naturligvis en oplevelse der lige kræver en lille omstilling. Det at se designet “komme ud af skærmen” igen, i stedet for det flade design, er på mange måder dejligt! Det går op for mig, at det måske alligevel er her Apple skulle differentiere sig fra deres konkurrenter.

Nu er løbet dog kørt, da det nye design for iOS 7 er blevet præsenteret, og det ændre man ikke på hos Apple. Jeg ville dog alligevel ønske, at Apple havde fundet en gyldne middelvej i deres nye design, så det ikke blev så flat som det er nu med iOS 7.

Hvad syntes du om iOS 7 design generelt, hvis du kigger på knapper, farver og funktioner med iOS 7, men ser bort fra fejl i systemet?

 

 

Comments (28)

 1. Mon ikke der kommer nogle facelifts hen ad vejen løser nogle af de design mæssige udfordringer !

  Resten er jo bare bugs som skal rettes

 2. Der er rigtig meget forskel på, hvilke fejl vi oplever på tværs af iPhone model.
  Så måske fejlen begynder at ligge i at der er for mange iPhone modeller?

 3. Jeg synes ikke om godt om ios7 så for første gang i 7 år har jeg nu skiftet mobil til Samsung s4 dejlig mobil og alt den frihed der medfølger tror Apple har nået bunden men håber snart at se noget vildt fra Apple….

 4. Sådan er det jo at køre beta versioner… Men har også selv nedgraderet igen, da jeg oplevede at skærmen frøs, og jeg intet kunne med tlf.en.

  Men som sagt, syntes ikke man skal brokke sig endnu, da det jo kun er beta-version og hvad man må forvente.

  God sommer 🙂

 5. Jeg kører IOS 7 jeg har et par apps der ikke virker ellers kører alt perfekt. Jeg er virkelig glad for IOS 7

 6. Kunne ikke være mere enig i den artikel. Valgte også selv at gå tilbage til iOS 6.. Det var virkelig en rar fornemmelse. iOS 7 ligner bare ikke noget fra Apple. Og vigtigere, det føles ikke som Apple.

 7. Jeg elsker virkelig IOS 7. Der er faktisk næsten ingen problemer med mit.

 8. Ja, for mig er det os som de fleste oplever rigtig rigtig mange bug’s af forskellig art, nedbrud m.m
  Min første oplevelse har også været overvejene positiv, men syntes bare der er for meget hvidt i mobil og sms delen af IOS og Neon farverne tja de hele virker bare ikk lidt for fladt og ja, ikke rigtig som Apple men måske det bare mig, sådan er det jo alt nyt man skal jo lige vende sig til dette …
  jeg har osse downgraded for overall er oplevelsen alt for meget BETA og så jeg bruger wifi overførsel via itunes en del……..

 9. Det samme her… oplever ikke de VILDT MANGE bugs, som folk er så gode til at beskrive herinde 🙂

 10. Jeg installerede iOS 7 og i starten syntes jeg at det var rigtigt lækkert, men eget et lille stykke tid så kom så kom skuffelserne designet kommer hurtigt til at virke kedeligt og fladt og da iOS 7 næsten er en opdatering man ikke kommer uden om er jeg gået over til fjenden, jeg har købt mig en Samsung Galaxy S4 Active, lækker telefon.

 11. Jeg har kun Skype der ikke fungere.

  Ellers virker alt som det skal, bugs er minimalt.

 12. Hey, tag en tude kiks!!!!! EN STOR EEEN… Du bruger og anmelder en beta!!!!

  Har selv haft Macs siden den SH 9″ Classic og iPhone siden version 1. Det er altså ikke alle der mener nytænkning er noget lort! Synes iOS 7 ser rigtig lovende ud, og venter spændt på den færdige version 🙂

  Og, om man vil gå over til “fjenden” hvis ikke man kan lide udviklingen, er jo helt op til een selv. Jeg ved dog godt hvor jeg bliver 🙂

 13. Dan, nu ved jeg ikke helt om du stiler din kommentar til mig? Men, jeg har intet imod nytænkning, så længe man gør det helhjertet. Fejlene vi ser nu med betaversionen, må man leve med indtil den færdige version kommer “på gaden” – sådan har det altid været.

  Men hvis du syntes at den “røde” og “grønne” brede knap i Telefon app’en ser fin ud, så har jeg respekt for din holdning dertil. Jeg syntes den ligner noget ****! 😉

  Jeg tror ikke at Apple laver de store ændringer på sådanne grafiske elementer, men vi kan jo ikke sige aldrig!

 14. What he said

 15. Jeg har absolut heller ikke problemer med mit, andet end at mit ‘wallpaper’ forsvinder nogle sekunder en gang imellem.

  At IOS7 ikke er imponerende pænt, er så en anden ting :)- og da slet ikke i forhold til IOS6

 16. Jeg kan nu godt leve med de bugs der nu er i en beta. Elsker virkelig iOS 7 😉

 17. Hej er det sådan du kan hjælpe mig med at nedgradere til iOS 6 igen,

 18. iOS7 er super lækkert efter min smag. ja. Selvfølgelig er der bugs. Det er en beta og ikke den “officielle” version, som vi først får at se senere på året 🙂

 19. Det samme gjorde jeg, bare en htc one, hvis kan lide at kunne gøre lidt ud over det iphone, så skal du helt klart prøve noget nyt.

 20. Kære Admin.
  Hvordan kan jeg få IOS 6.1.2 igen jeg har IOS 6.1.3 ??

 21. Sprang beta version 2 over og er igen med på 3’eren, og nu køre det meget bedre!
  Har en enkelt app der ikke vil(quizbattle).
  Er mega glad for de friske farver fremfor det lidt mere dystre ios6.

 22. Jeg har også prøvet at nedgradere til iOS 6.1.4

  men mine sikkerhedkopiere er ikke kompatible med ISO 6

  hvad gør man?

 23. Du kan intet gøre. iOS 7 (beta) og iOS 6 er ikke kompatible i backup filer!

 24. Hvad gjorde du med apps du havde liggende?

 25. Installerede dem på ny – som musik etc.

 26. Hvordan kunne du gå tilbage til os6?

 27. Wow, wonderful weblog structure! How lengthy have you been blogging for? you made running a blog glance easy. The overall glance of your site is fantastic, let alone the content!

  http://imemoji.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>