Den Danske Ordbog

by admin 0

Skolen og uddannelserne er startet efter ferien, og man skal i gang med bøgerne igen. Denne danskudviklet iPhone og iPad app, hjælper dig godt på vej hvis du er i tvivl om betydningen af et dansk ord. Den Danske Ordbog giver nem og hurtig adgang til den mest udtømmende beskrivelse af det moderne danske ordforråd.

Man får adgang til alle opslagsordene i Den Danske Ordbog (DDO) i en visning der er specielt tilpasset skærmen på iPhone eller iPad. Det betyder at designet er enklere, og der vises kun de vigtigste oplysningstyper. Hvis man har brug for at se alle detaljer, er der altid mulighed for at gå til internetversionen af ordbogen, ved at klikke på linket “vis på ordnet.dk” i bunden af hvert opslag.

 

Den-Danske-Ordbog-4

 

Den Danske Ordbog beskriver ordforrådet i moderne dansk fra ca. 1955 til i dag. Den giver besked om ordenes stavning, bøjning, udtale, oprindelse, betydning og brug. Ordbogen er udarbejdet på grundlag af et stort tekstkorpus og opdateres løbende.

Den Danske Ordbog opdateres løbende og er i overensstemmelse med de seneste ændringer i dansk retskrivning. DDO kan derfor bruges som retskrivningsordbog i skolen og det øvrige uddannelsessystem. Den Danske Ordbog er udarbejdet af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL), som har mere end 100 års erfaring med at redigere ordbøger og står bag de største danske modersmålsordbøger.

App’en kræver adgang til internet, så du skal være opmærksom på at den henter data ned hvis der ikke er WiFi-forbindelse. Den Danske Ordbog er gratis, og du kan hente den i App Store.

 

Screenshot

 

Den-Danske-Ordbog-1

Den-Danske-Ordbog-2

Den-Danske-Ordbog-3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>