Debat: har iPhone toppet “wow-effekten”?

by admin 16

Jeg husker lige så tydeligt som var det i går, da jeg fik min første iPhone 1 tilbage i oktober 2007. Den var FED med store bogstaver, og den der touchskærm med de farverige ikoner havde bare en rigtig god wow-effekt på mig, og sikkert også mange andre!

Så fik jeg en iPhone 3G, efterfulgt af en iPhone 3GS året efter, og wow-effekten var stadig til stede på flere områder. Da Apple lancerede iPhone 4 med den fantastiske flotte retina skærm, så havde wow-effekten (for mit vedkommende) næsten nået et klimaks, og jeg kunne sidde bare og stirre på skærmen og tænke “sådan Apple!“.

 

wow-kid-190413

 

Jeg valgte efterfølgende at springe over iPhone 4S, da jeg var tilfreds med iPhone 4, og ikke havde brug for Siri assistenten, – som i øvrigt aldrig har haft nogen wow-effekt på mig, fordi den (stadig) ikke er tilgængelig på dansk! (Det kan være det kommer, når Apple præsentere Siri på dansk)

Mine forventninger var ret store i forhold til iPhone 5, som jeg håbede på ville blive præsenteret med en større (også i bredden) skærm, og et design der f.eks afspejler de flotte Macbook Air. Men sådan skulle det ikke være, og det blev en realitet at Apple ikke kunne skabe nogen synderlig wow-effekt med iPhone 5. Jovist blev den præsenteret med det hurtige LTE-netværk, Lightning stik, men ellers ikke noget der kunne få medierne op af stolen, inklusiv undertegnede.

Grunden til at jeg laver denne debat, er udsigten til at den kommende iPhone 5S/eller hvad den nu kommer til at hedde, heller ikke kommer til at skabe nogen rigtig wow-effekt. Lad mig lige understrege, at jeg syntes rigtig godt om iPhone, men mener Apple bør gå alvorlig i tænkeboks.

Hvad syntes du om de sidste iPhone, har de skabt nogen wow-effekt hos dig, og hvilke?

 

 

Comments (16)

 1. Jeg synes stadig det er den bedste Tlf.. Har selv kun været med fra 4’eren men systemet virker og det er mega simpelt.. Konen fik 4s da den kom som var et mega spring fra 4’eren efter min mening.. Jeg fik selv 5’eren som jo bare var lækker i design og præcis som man nu kender Apple.. Jeg har aldrig haft behovet for at bruge temaer eller lignende.. Så den har opfyldt alle mine behov og der findes jo apps til stort set alt.. De skal bare findes..(og det har jeg brugt RIGTIG meget tid på) men har hygget mig med det c”,) jeg ville prøve at jailbreak min 4’er for at se hvad folk snakkede om og om det var så godt.. Jeg tror jeg havde det en halv dag før jeg gendannede tilbage til normal.. Det sløvede og den skulle genstarte nogle gange.. Det gad jeg bare ikke når alt kørte perfekt inden jailbreak..men er hoppet på jailbreak igen her på 5’eren og kan da kun på det kraftigste anbefale at prøve et jailbreak.. Den WOW effekt er helt sikkert vendt tilbage på min iphone nu c”,)

 2. For mit vedkommende var det den originale iPhone og så 4’eren der gav største WOW effekt.
  Jeg synes ikke det er indpakningen men indholdet der skal WOW’e, og her har Apple været alt for konservative….dog ikke konservative nok til at jeg har overvejet Android eller Windows.
  Jeg håber at friske øjne på IOS åbner op for at flere (også tidligere) features vender tilbage. Et godt eksempel er WIFI scannere.

 3. Jeg har kun haft iPhone 4 og nu 5’eren. Da jeg fik iPhone 4 havde jeg ikke særlig meget kendskab til IT-verdenen. Men det har jeg fået siden. Der havde jeg det wow effekt med en touch skærm, som var en meget stor forandring fra taster, og der havde jeg wow effekten. iPhone 4S havde jeg på samme måde at den var der ikke så meget nyt og specielt ved, så den ville jeg ikke have. Men så kom iPhone 5. Den fik mig i starten til at tænke wow! Jeg fik den endelig efter lang ventetid, og her senere så er det gået lidt ned af bakke, og lige nu ser jeg meget frem til iOS 7!
  For hvis nu Apple lancerer en iPhone 5S, så er de nød til at lancere et virkelig godt iOS 7! Fordi det har virkelig trukket ned at iOS 6 nærmest bare var en opdatering af iOS 5! Men er sikker på de kommer med noget godt, nu når det er Jony Ive der står for det. Eller det håber jeg på! 😉
  Hvis jeg nogensinde opgiver Apple, så går der noget tid. Jeg er stor fan af Apple, og håbet jeg tror på at de med et eller andet giver os endnu en WOW-effekt! 🙂

 4. Jeg fik min iPhone tilbage i sommeren 2007 og der var der WoW effekt, da var næsten ingen som havde iPhone, så når de så man havde en, så skulle de se den.
  I dag er det bare en ganske normal brugsgenstand, som kan fås overalt, så den har for længe siden mistet sit WoW effekt

 5. Været med siden 3GS. Telefonerne kører stabilt, men revolutionerende har de ikke været i flere år. De er lidt ligesom smartphonens svar på en gammel Nokia telefon. Det virker men så er det også det – altså hvis man sammenligner med andre smartphones 🙂

 6. Efter Iphone 4 sprang jeg til Samsung Galaxy S3 og har ikke en eneste sekund fortrudt mit valg.
  Det er game over Apple.

 7. [email protected] Det tror jeg nu ikke:-) men de må nok ændre på deres ide’ om kun og komme med en model om året hvis de ville være med helt fremme! Jeg personlig er ligeglad med alle de tal på processer og ligende. Det vigtigste er sikkerheden og der er der ingen der slår iPhone.

 8. brian det derfor men kan let kom ind i den selv den er låst også snakker du om sikkerheden er i orden….

 9. Brian, jeg er nu enig med Ali! Har også skiftet min iPhone 4 ud med en SGS3 4G, og det er altså bare mere wow! Prøv sgs3 i en uge og du ville blive mundlam! Jeg er/har selv været gigantisk Apple fan med iPad, Apple tv, iPod, iPhone osv… Men nu begynder Android at komme med noget godt 🙂

 10. Alaxander, hvad er det som Galaxy kan, og som gør den speciel i forhold til f.eks iPhone?

 11. Det er rettet i en opdatering.

 12. Mit skift til android fra iphonen var som at møde en ny spændende og fascinerende kvinder efter 14 års ægteskab hvor de sidste år var kedeligt tomgang og forudsigelighed…

 13. Med iPhone skal man se “muligheder – fremfor begrænsninger”, hvilket formentlig også gør sig gældende i et ægteskab? 🙂

 14. Det der gør ssgs3 specielt er følgende:
  – fuktioner som smart stay
  – efter at have modtaget sms, blot du løfter røret mod din øre,ringer du pågældene person op.
  – widgets
  – bedre notesprogram, hvor du kan integere grafer og tabeller og bruge pen.
  – bedre sms funktion. Mulighed for at vælge gammeldags sms tastatur eller skrive med pen.
  – større skærm for gudskyld
  – mulighed for flashplayer gennem 3.parts udvikler og følge livestresming websites
  – lettere at roote end at vente på jailbreak
  – kan downloade alt mulige filer fra hjemmesider ligesom pc
  – jeg synes google play er bedre end appstore, da der er mulighed for eksklusive apps. F.eks bittorent, forskellige konveterings apps osv.
  – temaer

  Dissr er gode grunde for mig til at vælge ssgs3. Apple har langt vej

 15. Derfor tror det bliver svært at vende tilbage…

  Der er muligvis flere funktioner jeg ikke er kommet i tanke om
  F.eks genvej til aktivering af trådløsnet, gps og data. Samt datadvarsel når du når dine grænse, smart menu osv.
  Der er bedre ram (2gb) i 4g versionen.

  Pga design vil jeg ikke ofre så mange penge til Apple igen.
  Sgs3 har været wow for mig men viser selvfølgelige respekt til iphone bruger

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>