Warning: Use of undefined constant translate_tb_widget_register - assumed 'translate_tb_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/iphonecafe.dk/public_html/wp-content/plugins/translate-this-button/ttb-sidebar-widget.php on line 129
Cydia Apps - iPhonecafe

Når man lige har lavet et jailbreak på iPhone, så kan Cydia godt være lidt uoverskuelig på grund af de mange applikationer, temaer og andre smarte tweaks man kan hente. Derfor har jeg lavet en “guide” over nogle gode jailbreak applikationer, så du kommer godt i gang.

Er du i tvivl om du tør lave et jailbreak?

Hvorfor nøjes, når man kan få? Jeg tror mange, både nye og erfarende iPhone ejere, er nervøse for at lave et jailbreak på deres iPhone, for hvad nu hvis der går noget helt galt!? Ødelægger man iPhone og hermed garantien?

Lad mig lige pointere og fjerne eventuelle myter, at når du laver et jailbreak på din iPhone, så overskriver eller tilføjer du koder til iOS firmware systemet, som let kan gendannes til fabriksindstillingerne! Du efterlader derfor ingen filer eller koder der kan skabe problemer fremover, hvis bare du husker at gendanne din iPhone som “Ny” fremfor en benytte en backup!

Systemet på en iPhone kunne godt minde om et styresystem på en desktop computer, og her ved de fleste at man kan installere det på ny, og dermed starte på en frisk hvis noget skulle gå galt, og på samme måde gælder det en iPhone!

Når disse myter er på plads, så lad os kigge på nogle spændende og anerkendte jailbreak applikationer, der gør det væsentlig sjovere og lettere af være iPhone bruger!

En af de ting de fleste savner ved en standard iPhone er uden tvivl personlige temaer, mulighed for at oprette fotoalbum direkte på iPhone, tage billeder ved at benytte volume-knapperne osv. Jeg har her samlet nogle jailbreak applikationer som fungerer og som vil give din iPhone et nyt toptunet system og ikke mindst et smart interface.

 

Før du går i gang, så skal din iPhone selvfølgelig have et jailbreak, ellers dur helten ikke! Du finder nogle relative simple jailbreak-guider her på iPhoneCafe.dk. (Husk! at vælge den rigtig guide til din iPhone model og den iOS firmware version du har installeret!).

En af de jailbreak jeg personligt starter med at installere er WinterBoard, da det er her du styrer dine temaer og andre egenskaber der har med iPhone interfacet at gøre. WinterBoard håndtere altså alle de temaer du henter i Cydia og Themeitapp. Du finder WinterBoard i Cydia, og det er ganske gratis…dog koster mange af de bedre temaer nogle få dollars! En jailbreak applikation som jeg også benytter en del til at finde nye temaer er som nævnt “Themeitapp”. Denne applikation er som standard ikke at finde i Cydia, der skal du følge den lille guide. Temaerne udskifter egentlig bare standard ikonerne, baggrunde og knapper i iOS ud med nogle mere smarte eller sjove! Som tidligere nævnt, så skader det ikke din iPhone, og du kan meget hurtigt og let vende tilbage til standarden med at deaktivere temaet igen i WinterBoard. Nogle gange udskifter et tema nogle ikoner man ikke syntes om. Her kan du hente “IconHarvester” i Cydia, og manuelt skifte mellem ikoner, hvis der er nogle alternativer til rådighed. Det tema du ser på de 3 iPhone skærme ovenfor, hedder MP2-HD (til iPhone 4).

 

Et andet jailbreak jeg også benytter hedder Lockinfo, som du i øvrigt kan se ovenfor på den forreste iPhone. Lockinfo giver “Log-ind skærmen” et virkelig stort ansigtsløft, og som er en af de features rigtig mange iPhone brugere har bedt Apple om at integrerer…uden held! Du kan indstille applikationen til at vise et stort ur som er kendt fra HTC mobiler, og du kan vælge at få vist vejret, dine kommende kalender-events, nye e-mails, beskeder m.fl. Lockinfo har virkelig mange indstillingsmuligheder, så dem vil jeg undlade at komme ind på her. Det kræver lidt gennemgang og forsøg i menuerne for at skabe det resultat du ser her i indlægget. Du finder Lockinfo i Cydia, og det er et købe jailbreak…men bestemt alle pengene værd! Når du har hentet Lockinfo, så vil jeg også anbefale dig at hente “HTC-plugin for Lockinfo” i Cydia! (Har du en iPhone 4, så hent også “HTC Clock HD, som giver mere skarphed og flotte detaljer!).

 

 

Alle der benytter Bluetooth, WiFi, 3G, Airplane Mode etc, ved godt at man skal en tur ind i iPhone indstillinger hver gang de skal aktiveres eller deaktiveres. Med jailbreak applikationen “SBSettings” så har du lynhurtigt adgang til dem alle direkte fra Hjemmeskærmen, og kan her aktivere eller deaktivere dem hurtigt. SBSettings kan også bruges til at vise den ledige RAM-hukommelse til statusbaren (den i toppen af Hjemmeskærmen), eller den pågældende dato. En af de egenskaber jeg finder særdeles nyttige, er muligheden for at gemme ikoner fra applikationer, og her tænker jeg på nogle af de standard applikationer der kommer med iOS. Hvis du aldrig bruger “Værdipapir”, så er det smart at kunne skjule ikonet uden at selve applikationen bliver slettet (hvilket er umuligt!). Du finder SBSettings i Cydia, og det er gratis.

Hvis du tager en del billeder med din iPhone, så savner du sikkert muligheden for at oprette nye fotoalbums direkte på iPhone (Dette er nu muligt med iOS 5.0 eller nyere). Det skal du normalt gøre på computeren og synkronisere de nye album gennem iTunes. Med “Photoalbums+“, så kan du let oprette nye albums direkte inde fra “Fotos”. Det smarte er at du kan låse dine individuelle albums, så kun du har adgang til dem med en adgangskode!

 

 

Der findes en ret stor mængde gode og nyttige jailbreak applikationer, men det er lidt umuligt at gennemgå dem alle her. Jeg vil derfor foreslå dig at kigge på “Photomail“, som gør at du let kan indsætte et eller flere billeder direkte inde fra Mail når du skriver en ny e-mail. Her vil jeg samtidig foreslå dig at hente “Rich Text For Mail” som giver dig mulighed for at formatere din tekst i e-mailen med skrifttyper, skriftstørrelse, fed, kursiv osv.

 

Af andre nyttige jailbreak applikationer jeg selv benytter kan nævnes “SnapTap” som giver dig mulighed for at bruge volume-knapperne på iPhone til at udløse et billede (Dette er nu muligt med iOS 5.0 eller nyere). Hvis du har mange applikationer installeret, så løber du meget hurtigt ind i det problem at der kun kan være 12 applikationer i hver Folder på Hjemmeskærmene. Med “FolderEnhancer” brydes denne barrierer, og du kan flytte alle de applikationer du har brug for ind i en Folder, og du kan endda oprette Folders i en Folder!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>