Bruger du Siri, og til hvad?

by admin 12

Jeg troede egentlig at jeg ville komme til at benytte Siri en del efter jeg købte min iPhone 5 (..havde en iPhone 4 uden Siri før!), for at gøre hverdagen lettere. Men efter bare 5-10 minutter med “hende”, så deaktiverede jeg Siri funktionen under iPhone indstillinger.

Men hvorfor valgte jeg at gøre det, når nu milioner af iPhone brugere verden over forguder hende hver dag, og får hjælp til alle mulige situationer? Mit svar er meget kort: hun forstår ikke dansk!

 

 

Mit engelsk fejler som sådan ikke noget, men jeg har oplevet at hun slet ikke forstår det jeg prøvet at sige til hende…gad vide om det er noget med at “kvinder er fra Venus, og mænd er fra Mars“?

Sikkert ikke, men jeg har slet ikke fundet funktionen særlig nyttig når det ikke er på dansk. Det kunne være smart at sidde og diktere en ny SMS besked eller mail uden at skulle skrive, eller f.eks lave nogle kalenderaftaler osv.

Hvis du benytter Siri, hvad bruger du funktionen til i dagligdagen?

 

 

Comments (12)

 1. Bo, jo mere du “snakker” med hende, jo lettere vil hun have med at forstå dig.

 2. Det kræver mere end 10min, gerne uger eller måneder, før du kan snakke, hvor hun faktisk også så forstår hvad du siger, selvom ens engelsk ikke er helt perfekt

 3. Det er korrekt. Men hvad med beskeder og lign, det er på engelsk.

 4. Ja, og netop derfor kan Siri ikke bruges til særlig meget her i Danmark. Vi kan bede den åbne apps, lave en påmindelse på engelsk eller fortælle den, at den skal ringe en person op, men vi kan ikke udnytte alle de fede features, som de har i U.S.A.

  Ville det ikke være fedt at skulle ud en fredag aften og så sige: Siri, hvor kan jeg finde den bedste bar/restaurant/seværdighed?

  Og: Siri, jeg vil se en film. Vis mig alle kørende film i mit område. Og vis mig bagefter et review af disse.

  2/3 af disse ting kan amerikanerne. Det kan vi ikke. Hvem hulen gider sende en SMS på engelsk til sine forældre, for at fortælle dem, at man tager hjem til en ven?

 5. Tror vist bare vi skal glemme alt om at få Siri til lille bitte DK.. Måske om 10 år..

 6. Siri kan da godt finde restauranter i nærheden af en i “den danske udgave” og film kan man også se en oversigt over, sportsresultater i NHL og MBA, (kommer også snart med europæisk fodbold) vejret fx. og meget mere

  Så vi er altså ikke SÅ begrænset i Danmark

 7. Lidt en forsættelse:

  Du kan også spørge hende om den første præsident i USA og alt muligt andet information 🙂

 8. Da den unge dame stadig er meget begrænset i danmark, så er hun bedst til sjov og leg og desværre ikke meget seriøst. Hun kan bruges i kortfunktionen, HVIS du kan udtale din destination, så hun forstår det.

  Med god til sjov.

 9. Det burde ikke være svært, jeg har prøvet en tale genkendelse program på iPhone, og den kunne meget let forstå og skrive korrekt dansk..
  Problemet var bare at man skulle åbne programmet for at få den til at virke og hvem gider at åbne 2 programmer hver gang man skal åbne noget

 10. Jeg har også deaktiveret Siri på min iPhone 5 det samme var hun på min 4S’er bruger det ikke, og kommer ikke til, dansk eller ej (:

  Men sjovt det er, men brugbart, NEJ ..

 11. Jeg syntes at der går lidt af glansen, når man ikke kan sidde og indtale en besked – SMS som mail.

 12. Jeg bruger næsten hele tiden Siri, da jeg har et handicap, som gør det lidt sværere for mig at betjene min iPhone 5. Siri hjælper mig rigtigt meget, og det er også blevet endnu bedre med iOS 7. Det er fedt, at Siri kan slå WLAN og Bluetooth til og fra, MEN… Jeg har ikke mulighed for at slå flash/blitz til og fra.

  Mangler I også den mulighed?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>