Bruger du din iPhone til ferie-fotos?

by admin 15

Jeg vil ikke prøve at overbevise dig om, at kameraet der sidder på en iPhone 5, iPhone 5C eller iPhone 5S er godt at bruge til fotos, for det ved du sikkert allerede! Men jeg vil heller “kaste en bold op i luften”, og spørge om du har nogle gode foto-tips til andre?

Personligt har jeg brugt kameraet på min iPhone 5 og iPhone 5S on/off på ferier og ligende, men hvis man husker at aktivere HDR (til), så kan man faktisk snuppe et billede af solen – hvilket ikke er muligt med mange almindelige kameraer.

Herunder kan du se et foto jeg har taget fra ferielandet, hvor himlen er dejlig blå og solen skinner fint.

sommer

Du kan vælge at lade Kamera app’en stå til HDR Auto, men mine erfaringer siger at man bør sætte det på “Til”, når man taget billeder udenfor.

Har du nogle gode tips til fotografering med en iPhone 5 eller nyere?

 

Comments (15)

 1. Mit bedste råd:

  Køb et rigtigt kamera!

  Jeg arbejder i PhotoCare, og der er simpelthen så mange der bruger sine telefoner til at tage billeder, og de er så dårlige hvis de skal printes senere.

  Så det er et rigtig dårligt råd du kommer med der, for der er KÆMPE forskel på en iphone og et kamera til et par tusinde, det er langt bedre billeder du får med det rigtige kamera.

  Sensoren er langt større, så der er ikke lige så meget støj i billederne og så er der en xenon blitz, som også giver langt bedre blitz billeder end iphonens LED blitz.

  Så mit bedste råd er:

  Lad være med at bruge iPhonen og køb et ordentligt kamera!

  God sommer til alle 🙂

 2. Jeg har kun min iphone 5 og den tager jeg ca. 2000 billeder med om året.
  Jeg ligger dem i mapper med picasa, og det fungere rigtigt fint. Iphone 5 tager rigtigt flotte FOTO.

 3. Jeg bruger min iphone 4s til at tage nødbilleder ud fra filosofien, at det bedste kamera er det du har med. Til gengæld sørger jeg for at have mit DSLR med så snart jeg har en forventning om, at der skal tages billeder.

  Det afhænger jo meget af hvad man forventer af sit foto; Er det blot en fornuftig dokumentation af et minde, så er telefonens kamera jo udmærket. Men er det en hobby, en stræben efter korrekt framing, dybdeskarphed, hvidbalance og lukkertid, så er der ingen sammenligning mellem DSLR og kompaktkameraer, der som Victor skriver er meget bedre end telefoner.

 4. Synes virkelig iphone tager nogle gode billeder, og glæder mig til at se den næste generation iphone , for det bliver sikkert endnu bedre end det idag, jeg har ikke brug for en rigtigt kamera , iphone opfylder min behov

 5. Jeg bruger også mobilen til at tage billeder med. Men alt efter hvad de skal bruges til supler jen med en Sony QX10 som jeg bruger på min iPhone. På den måde får jeg super billeder i 18MB pixel og stadigvæk en kopi på iphonenen.
  Jeg slipper for det store DSLR men får alligevel gode billeder.

 6. Schelin ja den Sony lense du snakker om skulle være god men hvad med den det hedder qx100? Er det ikke bedre? Og så vil jeg lige spørge dig om det er bruger venligt?

 7. Intereesant at høre erfaringer med foto-tilbehør!

 8. Dér hvor du siger hvis man skal printe det ud…er det netop at tingene ikke hænger sammen længere. Hvor tit printer man billeder ud? Jeg vil vædde med at hvis jeg tog 300 fotos på en ferie, hvilket jeg gør, så printer jeg max 2 ud…
  Så er der altså ingen grund til at rende rundt med et spejlrefleks kamera om livet 😀

 9. Ja det er rigtigt at Sony har både en qx10 og en qx100 som angiver linsens zoom og pris

 10. Var på rejse til USA i 3 uger sidste år og tog både billeder med iPhone og spejlreflexen. Jeg er glad for de store oplevelser blev taget med spejlreflexen, for jeg har fået forstørret et fra monument valley i 70 x 100 cm. Der knækker filmen for iphonen. Men iphonen er kanon til status opdatering på facebook!

 11. Når iPhone er det eneste man har tilrådelighed så er den perfekt! Men så snart man for lov at prøve kræfter med et rigtigt DSLR der kan skyde i RAW, selv de billigste, så kan man VIRKELIG mærke en markant forskel.

  Så ferie-fotos bliver taget med mit DSLR, men hverdags billeder bliver taget med iPhone.

 12. Lys, Blitz, lukkerhastighed og I det hele taget billedekvaliteten er lysår foran iPhonens kamera, om det så er for at printe billederne ud eller ej 🙂

 13. Må give Mahmoud ret.
  Som fotograf er har jeg en saying: “det bedste kamera er det du har på dig i momentet.”
  Jeg glæder mig over de forbedringer der hele tiden sker indenfor mobilkameraene, men det blir aldrig et spejlreflekskamera med alle dens indstillings muligheder.
  Så jeg går gerne rundt med mit DSLR på en ferie for at skyde de bedste billeder.

 14. Kan man kalde det den Lense fra Sony qx10 kamera for spejlreflekskamera ? Eller dslr?

 15. Nej

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>